Thrash 0 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Witam. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem czytnika ebooków ponieważ zdarza mi się zapominać o wypożyczonych książkach z biblioteki co czasami skutkuje grzywną w postaci 2-5zł Nie czytam bardzo dużo. Spodziewam się, że jeśli będę miał czytnik ebooków to średnio będę czytał książkę na miesiąc. W takim wypadku jest w ogóle sens kupowania czytnika? Nie ma co ukrywać, że posiadanie kilkudziesięciu książek w jednym miejscu o wadze ~200g jest dużą zaletą. Mam zamiar wydać do 300zł na pierwszy czytnik, czyli prawdopodobnie wybór padnie na Kindle 7 touch za ok 290zł. Znajdę w tej cenie coś lepszego, czy kindle nie ma w tej sferze konkurencji? Oczywiście e-ink, nowy sprzęt, żadne używki. Nie zależy mi na pdf, nie przeszkadza mi konwertowanie książki na inny format. Czytnik ma służyć tylko do książek. Jeśli chodzi o kindle to jak to jest z reklamami. Są one zawsze czy tylko przy włączonym wifi? Z tego co widziałem są one tylko w menu, przeszkadzają? Dodatkowo jak to wygląda z książkami z nie do końca "legalnego" źródła? Dziękuje z góry za pomoc i porady. Edytowane 9 Czerwca 2015 przez Thrash Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Reklamy nie przeszkadzają, a dodatkowo nie są one przeznaczone na nasz rynek i wystarczy napisać do konsultantów w amazon, a oni od ręki reklamy usuwają tak było ~2 lata temu, ale może to się nie zmieniło. Cytuj Link to post Share on other sites
Thrash 0 Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Jakie masz zdanie na temat samego urządzenia i ogólnego zastosowania czytników? Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Jestem bardzo zadowolony,a mam już dość stary model (Kindle 4). Zwiesil się łącznie z 5 razy od kupienia i ogólnie sprzęt niezniszczalny. Kupiony i używany tylko do czytania ebookow i z tego zadania wywiązuje się znakomicie :-) Książek przerobił sporo przez ten czas i nie leży nieużywany. Najlepiej czytać na nim mobi lub doc, pdfy konwertuje do doc i jest ok. Z tel. Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 My mamy takiego Kindle 7 i szczerze powiedziawszy reklamy nie są jakoś mega uciążliwe. Cytuj Link to post Share on other sites
salvatorre 0 Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Ja polecam Cybooka Muse HD. NIe jest popularny w Polsce, ale osobiście sobie go chwalę. Cytuj Link to post Share on other sites
agness33 0 Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Dla mnie istnieje tylko jeden czytnik - Pocketbook 631, chwalę go sobie ogromnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts