Bambo1983 95 Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Ja to bym nie wybrał żadnego pewnie z tego względu, że już między Sony, Olympusem (i czymś tam innym, co w końcu wybrałem) wybierałem.A tak już całkiem serio, to ja pewnie wybrałbym: 1. Olympus, 2. Sony, 3. Panas. (mimo, że wykazuję wciąż, że Panas wcale nie jest gorszy od S. czy O.). Olka za super stabilizację, Live Bulb i AF. A o reszcie już tyle zostało tu napisane... Poza tym ja mam całkiem inne przekonania, nawyki itd. Jestem złym przykładem. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Ja bym oczywiście wziął Sony. A6000 rozważałem jako zamiennik A77 w celu przejścia z bagnetu A na bagnet E. A celem byłaby oczywiście A7. Niestety cenowo to nijak mi się nie schodzi - mam zbyt dużo obiektywów. Cytuj Link to post Share on other sites
mistrz 336 Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 bo cameralabs (której nie uważam za jakąś super stronę... myślę że są dużo lepsze ekipy testujące, choć złym źródłem też nie są) W tym sęk,że w internecie nie znajdziesz jest dokładnie jak napisał Bambo "inna metodyka daje odmienne wyniki" kierujesz się jedną stroną to na drugiej masz co innego i tak w kółko,nie dziwie się ludziom którzy chcą zakupić aparat i mają mętlik.To jest przymiarka a resztę należy samemu sprawdzić idąc do hipermarketów itp. hmmmm a wy byście, który z tej trójki wzieli? dla kogoś kto ma raczej średnie umiejętności i wiedzę? Masz na oku 3 modele,idz do sklepu cyknij fotki z każdego i porównaj sobie w domu.Reszta w zależności co tam jeszcze oczekujesz np macro,filmy itd też sobie możesz sprawdzić a ten który lepiej ci obsługiwać odrazu się wyłoni i problem z głowy.Przy takim podejściu masz 100% pewny wybór,wiem po sobie Oczywiście kupisz jakikolwiek w ślepo,to będziesz i tak zadowolona bądz nie a tu masz możliwość osobiście sprawdzić te aparaty. Jeśli chodzi o moje zdanie to zainwestowałbym w lustrzankę jak chcesz wymienną optykę,powtarzałem że w półśrodki bym się nie pchał a pomyślał również nad kompaktem zaawansowanym.Decyzja nalezy do ciebie Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Różnice w jakości wychodzą w określonych warunkach, przy słabym oświetleniu, dużych kontrastach, w AF. Tego nie sprawdzi niewprawny użytkownik klikając fotkę regału z książkami w MM. Cytuj Link to post Share on other sites
mistrz 336 Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Nie znam poziom zaawansowania @natolin ale z tego co pisze to taki prosty test jej pomoże niż setki stron o sprzęcie fotograficznym a dla kompletnego laika internet to poznanie podstaw chyba,że trafi na ogarniętego sprzedawcę i pokaże mu różnice.Lepszego sposobu nie ma,jeśli wybierać miedzy aparatami który akurat będzie najlepszy dla nas. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Można rzucić kostką Cytuj Link to post Share on other sites
natolin 0 Napisano 3 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Rzut kostką wydaje mi się dobrym pomysłem:D A na serio to poszłam do sklepu iii... kupiłam Panasonica:) Najbardziej ze wszystkich mi podszedł a i pan sprzedawaca kreatywnie mi wytłumaczył co i jak:) Dziękuję wszystkim za pomoc i bedę zdawać reację jak mi idzie Witam ponownie:) Jestem bardzo zadowolona z mojego nowego nabytku. Byłam ostatnio długiej (70km!) wycieczce rowerowej i powiem że Panasonic mnie nie zawiódł. Zarówno podczas jazdy jak i na plenerowych zdjęciach wszystko wyszło super. Ucze się jeszcze ale myslę że będzie dobrze. Na razie głównie korzystam z autofokusa(bajka!) ale już parę zdjęć przy własnych ustawieniach zrobiłam także...trzymajcie kciuki:) Cytuj Link to post Share on other sites
Bambo1983 95 Napisano 3 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 No i super To przy okazji wrzuć jakieś ciekawe zdjęcie ! Cytuj Link to post Share on other sites
brzozamagda 0 Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Ja bym brała panasonica gx 7, bo jest mega lekki a przy tym szczegółowy i ma fajne opcje formatowania zdjęć. No i nakręca naprawdę dobrej jakości filmy- to dla mnie akurat bardzo ważne Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts