Player1 1183 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Na swoim firmowym lapku moja "lepsza" połowa ostatnio zainstalowała sobie cały pakiet złośliwego oprogramowania (przy okazji instalacji pakietu kodeków k-lite) w postaci nachalnych pop-upów, które praktycznie uniemożliwiały przeglądanie internetu. Usunąłem to programem Malwarebytes i wszystko byłoby cacy, gdyby nie dziwny problem z drukowaniem niektórych plików. Wedle zeznań żony, dokumenty tekstowe drukują się normalnie, natomiast w przypadku próby wydrukowania skanu lub innego dokumentu będącego zdjęciem, drukarka zachowuje się, jakby nie dostała nic do drukowania - brak jakiejkolwiek reakcji na kliknięcie opcji "Drukuj". Lapek to jakiś Asus na i3 i Win7 a drukarka to taki duży biurowy kombajn, z którym lapek łączy się bezprzewodowo, w tej chwili nie znam więcej szczegółów. Spotkaliście się z czymś podobnym? Cytuj Link to post Share on other sites
Xeinaemm 115 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Tak, ja mam ten problem. Winne tutaj jest oprogramowanie, czasami komputer nie reaguje na uruchomienie programu wywołane przez drukarkę i trzeba ręcznie włączyć program żeby można było uruchomić skaner. Sprawdź u siebie ten trop i ewentualnie ściągnij, zaktualizuj software. Edytowane 9 Czerwca 2015 przez Xeinaemm Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 czasami komputer nie reaguje na uruchomienie programu wywołane przez drukarkę i trzeba ręcznie włączyć program żeby można było uruchomić skaner. Przepraszam stary, ale nie rozumiem. Mógłbyś jaśniej? Może nie opisałem problemu wystarczająco jasno: na kompie, na którym występuje opisany przeze mnie problem, drukarka nie wywołuje uruchomienia żadnego programu i nie chodzi również o skanowanie. Chodzi o to, że jak na kompie otworzymy np. zeskanowany dokument (czyli zdjęcie) to po wybraniu opcji "Drukuj", nic się nie dzieje (brak zadań oczekujących na realizację przez drukarkę). Cytuj Link to post Share on other sites
Xeinaemm 115 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Czyli w drugą stronę ja mam problem drukarka---> komputer. A co do oprogramowania każda drukarka powinna mieć więc najlepiej jakbyś poszukał i wykonał rekonfiguracje ustawień w końcu syf to syf ma namieszać. Możesz spróbować też usunąć i dodać na nowo drukarkę. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts