kubałoo 0 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 (edytowane) 1) Kwota przeznaczona na zakup: 12 000 2) Rozmiar matrycy : 15,6 3) Główne zastosowanie : photoshop (główne narzędzie pracy), modelowanie i renderowanie 3d 4) Miejsce użytkowania : dom, praca 5) Matryca w mierę dobrze odwzorowująca kolor (głównie w razie pracy w terenie bo na miejscu mam profesjonalny monitor). Zajmuję się głównie rysowaniem na tablecie w photoshopie, pomagając sobie czasem programami do grafiki 3d (3ds max Zbrush). Przedstawiłem mało danych ale to na czym mi zależy to jak najmocniejszy sprzęt w tej cenie. Bardzo proszę o pomoc odnośnie konfiguracji modelu oraz radę w którym sklepie warto dokonać zakupu. Pozdrawiam Edytowane 8 Czerwca 2015 przez kubałoo Cytuj Link to post Share on other sites
wrzesi0 821 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 do zakupu takiego laptopa polecam sklep http://www.kuzniewski.pl/ pogadaj z nimi . Napewno doradzą coś dobrego dla twoich zastosowań Cytuj Link to post Share on other sites
saddam 505 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Przy podobnych założeniach i nieco wyższym budżecie zazwyczaj wybieram thinkpady serii W. Za 12k kupisz W541 w high-endowej konfiguracji, z matrycą 3k IPS, kalibratorem, 32GB RAM. Bardzo dobry sprzęt na lata, z metalową ramą i poszyciem z kompozytu węglowego. Do tego ma szerokie możliwości rozbudwy, 2 zatoki 2,5" SATA3 w tym jedna hot-swap, kilka slotów M.2, konfiguracja baterii do 21 ogniw i ~230Wh. Oczywiście do pracy biurowej też są stacje dokujące.Dell M4xxx jest dużo grubszy i waży ~1kg więcej, a HP elitebook zawsze ma skopane chłodzenie nawet w topowych modelach 15". Elitebooka można wybrać w kategorii 17". Jeśli grubość i waga nie przeszkadza, to Dell też jest bardzo dobrym wyborem. Zdecydowanie odradzam laptoki toshiba tecra i debiutantów w tym sektorze (MSI & Asus). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts