Skocz do zawartości

Dziwne problemy

Recommended Posts

Witam. Ostatnio miewam bardzo niepokojące chwile z moim komputerem... Komputer jest zaraz po formacie, ale strasznie zamula, tak jak nigdy nie zamulał, co chwilę musze resetować, bo komputer się zawiesza. Prawie naokrągło zużycie procesora wynosi 100%, defragmentowałem, skanowałem, czyściłem ale nic nie pomaga, nie wiem co robić...

Mój komputer to:

AMD Sempron 2600 + 1.6 GHz

1,5 GB RAM

GeForce 8600 GT

HDD 80 gb

Mam nadzieję że pomożecie.

1. Nigdy nie defragmentuj dysków! To tylko spowania komputer!

2. Każdy zasilacz da sobie radę z tym sprzętem, ale jeśli masz go już z 5 lat to wypada go zmienić, bo będzie na wykończeniu :P

3. Zrób jeszcze raz ten format i zainstaluj najnowsze sterowniki.

4. Możesz zaktualizować bios - nie zaszkodzi, a na pewno choć trochę pomoże ;)

UP nie wiem kto juz to proponowal z dwa razy ale chyba tez jestem za banem choc dotychczas myslalem ze kazdy pogadac moze ale co za duzo to i niezdrowo - co nie spojrze to w polowie brednie- moze dopalaczy nie domknieto do konca? :P

dlaczego deferagmentacja spowalnia komputer?

po co ma formatowac skoro wlasnie jest po formacie?

po co ma aktualizowac biios skoro nic sie nie zmienilo a bylo dobrze nie zdezaktualizowal sie chyba?

nie masz rady sensownej to po co gadasz ? zeby to chociaz byl zart ale to nie jest ani smieszne ani mądre

bios mozna by sprawdzic czy nic sie nie ustawilo zle jakims cudem , dysk sprawdzic czy nie ulega powolnej awarii - tez nie mam pomyslu a gadam ot bo zaczalem to i sobie pogdybam