MichaXXD 0 Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 (edytowane) Po kolei to było tak: zainstalowałem jakieś sterowniki od NVIDIA do dźwięku po czym tego dźwięku nie miałem. Usunąłem więc jeden z dwóch sterowników od dźwięku i teraz wywala mi błąd. Za każdym razem jak włączam komputer pojawia się niebieski ekran i błąd - driver_irql_not_less_or_equal nvlddmkm.sys - i nie mogę nic zrobić. Wiecie o co chodzi? Jakby co mam Win 8.1 i Ge Force GTX 970 Edytowane 6 Czerwca 2015 przez MichaXXD Cytuj Link to post Share on other sites
Matiziol 318 Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Podaj resztę podzespołów, a potem spróbuj uruchomić pc na integrze. Wgraj wtedy od nowa drivery i zraportuj rezultat. Cytuj Link to post Share on other sites
king2127 71 Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 system uruchom w trybie awaryjnym , i odinstaluj sterowniki Cytuj Link to post Share on other sites
MichaXXD 0 Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Teraz sprawa trochę inaczej, odłączyłem drugi monitor i zaczęło działać, ale dźwięku nadal nie mam. Głośniki niby podłączone ale nie działają. Podzespoły dam jutro bo nie pamiętam i muszę sobie przypomnieć uruchomiłem w trybie awaryjnym (chyba) i dalej nie działa Pokombinowałem i wymyśliłem tyle, że dźwięk jest. Ale nie w grach. Głośniki ok, działają, ale jak np. włączam GTA V to intro nie ma dźwięku, ale kliknięcie przycisku przy wyłączaniu już ma dźwięk. karta graficzna - GeForce GTX 970 procesor - intel core i5 4690k płyta główna - Z97 Gaming 5 RAM - hyperx 2x8GB karty dźwiękowej nie mam, reszty podzespołów nie pamiętam (taki trochę wstyd), tj. zasilacza i dwóch dysków, chłodzenia nie mam bo podobno obudowa Zalman Z3 daje radę - i tak w sumie jest. Edytowane 6 Czerwca 2015 przez MichaXXD Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts