igwar 0 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Witam wszystkich. A więc szukam telefonu używanego (może być bez gwarancji) do 500 zł. Głównie chodzi mi o conajmniej 1 GB RAM, 4 rdzeniowy procesor, dobry aparat i żeby dobrze nagrywał. (Nagrywanie będzie częste a więc prosiłbym modele które naprawdę dobrze się w tym spisują) System... głównie Android (najlepiej 4.4) albo jakiś Windows ale to raczej nie wpada w rolę. Czyli tak jak pisałem... dobry telefon do 500 zł używany bez gwary może być (a i jeszcze jedno... obojętnie jaka firma byle nie myphone) Dziękuję wszystkim którzy przyczynią się do odpowiedzi. :D Dostałem propozycję że za 400 zł wziąść Sony Xperia M2 brać? Czy jest coś innego lepszego niż to? Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 LG Spirit, lub Lumia 735... jeżeli się zdecydujesz. Jak mam rozumieć, że może być WP, ale nie może być? Cytuj Link to post Share on other sites
igwar 0 Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 LG Spirit, lub Lumia 735... jeżeli się zdecydujesz. Jak mam rozumieć, że może być WP, ale nie może być? Dziękuję za jakieś podane modele. WP może być i jeszcze zobaczę. A co do tej M2 brać? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Za 500 z groszami kupisz nowego Spirita który jest lepszy od M2 Cytuj Link to post Share on other sites
igwar 0 Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Za 500 z groszami kupisz nowego Spirita który jest lepszy od M2 A może jeszcze coś innego? Nie przepadam za LG. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Jakiś konkretny argument? Czy tylko nie bo nie ? Cytuj Link to post Share on other sites
igwar 0 Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Jakiś konkretny argument? Czy tylko nie bo nie ? Nakładka mi się nie podoba. Sam mam teraz LG L70 śmiga bardzo dobrze ale jakoś mi nie przypadł do gustu. Jeszcze w moim ten aparat... szkoda gadać. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Launchera można dograć jakiegoś ze sklepu play Aparat będzie na pewno lepszy Cytuj Link to post Share on other sites
igwar 0 Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Launchera można dograć jakiegoś ze sklepu play Aparat będzie na pewno lepszy Dostałem propozycję od kolegi S3 zwykłe z Androidem 5.1.1 za 300 brać? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Jak chcesz żeby Ci zlagował po 2 tygodniach to śmiało 2 Cytuj Link to post Share on other sites
crossek 38 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Jak chcesz żeby Ci zlagował po 2 tygodniach to śmiało Dawid ma racje - ja mam troche mocniejsza xperie SP i nie działa najlepiej (niby jest płynnie ale potrafi się porządnie zaciąć i bardzo często crash-uja mi sie aplikacje -multitasking też kuleje) A do tego wszystkiego w s3 dochodzi koszmarna nakładka,(touchwiz) i wątpliwej jakości obudowa (którą w mojej xperii SP bardzo sobie cenię - telefon mam od ponad roku a wygląda jak nowy Cytuj Link to post Share on other sites
igwar 0 Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Dawid ma racje - ja mam troche mocniejsza xperie SP i nie działa najlepiej (niby jest płynnie ale potrafi się porządnie zaciąć i bardzo często crash-uja mi sie aplikacje -multitasking też kuleje) A do tego wszystkiego w s3 dochodzi koszmarna nakładka,(touchwiz) i wątpliwej jakości obudowa (którą w mojej xperii SP bardzo sobie cenię - telefon mam od ponad roku a wygląda jak nowy Xperia SP lepsza niż s3? HAHA ... przecież S3 Jest lepszy i szybszy, w benchamrku z tym Adroidem 26 tyś. SP ma mniej. Ja biorę tą s3 i napiszę wam jak użytkowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Kolejny wyznawca benchmarków... Później nie wracaj tu z płaczem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 S3 LTE i zmodyfikowany Android? Powinno zadziałać. Cytuj Link to post Share on other sites
crossek 38 Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Xperia SP lepsza niż s3? HAHA ... przecież S3 Jest lepszy i szybszy, w benchamrku z tym Adroidem 26 tyś. SP ma mniej. Ja biorę tą s3 i napiszę wam jak użytkowanie. Niewiem w którym benchu to wyliczyłeś ale wg antutu xperia SP jest szybsza - poza tym widać to nawet po przejrzeniu specyfikacji obu telefonów Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Bez touchwiza na cfw S3 nie powinna ciąć Poza tym jest wydajna w grach. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
igwar 0 Napisano 6 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Niewiem w którym benchu to wyliczyłeś ale wg antutu xperia SP jest szybsza - poza tym widać to nawet po przejrzeniu specyfikacji obu telefonów S3 ma wgrany android 5.1.1 i wyszło 26 tyś. S3 LTE i zmodyfikowany Android? Powinno zadziałać. S3 zwykły z Androidem 5.1.1 Jak myślisz powinno być ok co nie? Cytuj Link to post Share on other sites
nimfek121 194 Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 S3 zwykły z Androidem 5.1.1 Jak myślisz powinno być ok co nie? To nie jest oficjalny. Aktualizacje S3 zatrzymaly się na 4.3 bodajże. Cytuj Link to post Share on other sites
igwar 0 Napisano 6 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 To nie jest oficjalny. Aktualizacje S3 zatrzymaly się na 4.3 bodajże. Tak wiem. Jest to CM 12.1 z Andkiem 5 Cytuj Link to post Share on other sites
nimfek121 194 Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Tak wiem. Jest to CM 12.1 z Andkiem 5 To powinno chodzić przyzwoicie Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Ciężko powiedzieć. Z CM mam różne doświadczenia. Na moim S2 nie podobał mi się sposób jego działania, ale na Galaxy Ace znajomego zdziałał cuda. Niemniej, sądzę że jak nie CM-em, to jakimś innym customem da się "ucywilizować" S3. Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Na L90 android 5.1.1 śmiga jak marzenie, o wiele lepiej niż 5.0.2, tak więc na CM12.1 powinno być bardzo dobrze. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
crossek 38 Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Na L90 android 5.1.1 śmiga jak marzenie, o wiele lepiej niż 5.0.2, tak więc na CM12.1 powinno być bardzo dobrze. co jednak nie zmienia faktu że s3 nie jest zbyt wydajnym telefonem (nawet w porównaniu z xperią SP - poza tym należy pamiętać że na "systemach' [?] takich jak CM nie zawsze wszystko działa tak jak należy, choć fakt - dodatkowa wydajność kusi) piszę to dlatego że ja na mojej xperii SP nie mam jakiegoś wybitnego multitaskingu - a rzekłbym wręcz że przy 1GB ramu on kuleje (nie mogę nawet odpalić sobie muzyki w tle + chrome/UC Browser/dowolna inna przeglądarka - bo coś na pewno złapie crasha) więc jestem przekonany że w tym budżecie lepiej będzie poszukać telefonu choć trochę wydajniejszego - 1GB ram + android to najwidoczniej już przeżytek :< Edytowane 7 Czerwca 2015 przez crossek Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Oczywiście, im więcej RAM-u tym lepiej (dlatego warto rozważyć S3 LTE ), jednak w twoim przypadku to nie mała ilość RAM-U jest problemem. To coś po stronie software-owej. Cytuj Link to post Share on other sites
crossek 38 Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Oczywiście, im więcej RAM-u tym lepiej (dlatego warto rozważyć S3 LTE ), jednak w twoim przypadku to nie mała ilość RAM-U jest problemem. To coś po stronie software-owej. coś po stronie software'owej że apki mi się crash-ują a system zostawia mi wolne 350 MB ramu nawet gdy NIC nie robię ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts