Skocz do zawartości

Lg G2 vs Samsung Galaxy S4

Recommended Posts

Witam przymierzam się do wymiany mojego lg p990 i mam na ten cel przeznaczone jakieś 700-800zł maksymalnie. Zastanawiam się nad lg G2 lub samsung s4, oba w podobnej cenie na allegro i z tego co widzę mają podobne specyfikację jednak lg ma czterordzeniowy procesor 2,2GHz a S4 ma dwurdzeniowy 1,6GHz. Jeśli chodzi o S4 to ta słabsza i tańsza wersja, bo nie stać mnie na tą gt. Który z tych telefonów jest lepszy,a może w tej cenie znajdę coś ciekawszego? Interesują mnie również używki ale w dobrym stanie. Telefon ma mi służyć przede wszystkim do płynnego i sprawnego przeglądania internetu i ewentualnie jakieś nie wymagające gry.    

Dwa rdzenie 1,6 w S4? A nie chodzi ci przypadkiem o Galaxy S4 Mini?

W każdym razie, jakikolwiek by ten S4 nie był, bierz G2. Lepszy procesor, bateria, mniej lagów.

S4 ma Androida z nakładką TouchWiz - mnóstwo dodatków od producenta, po kilku miesiącach będzie ci się ciągle ciął. A S4 Mini to już w ogóle klapa.

Chodzi mi o galaxy s4 i9505 to chyba nie ten mini, a LG to ten G2 LS980. Pojawia się problem, bo wersja LS980 32GB to ta wersja amerykańska i poza problemem z ewentualną gwarancją to czy może być problem z softem? wsparcie itd. Wersja D802 jest nieco droższa 

Jestem posiadaczką G2, miałam kilka porównań do S4... i nie wymieniłabym G2. Przyciski z tyłu to coś bardzo praktycznego i wyróżniającego, coś takiego jak KNOX tu nie istnieje no i czas pracy na baterii... lepiej niż w S4. Takim poważnym mankamentem G2 jest często skrzypiąca obudowa, da się to samemu "naprawić" ale trzeba zdejmować klapkę, która z założenia nie jest do tego przeznaczona. 

• Popieram 1
Może być problem z łączeniem z siecią w ogóle.

Dokładnie mogą być duże problemy nawet z 2G dla wersji z za oceanu.

Też mam g2 i też bym nie zamienił, a mi nic nie skrzypi ;)

Samo z siebie nie skrzypi. Powyginaj go trochę musi skrzypieć :D Trzeba pamiętać żeby czasem wyczyścić gniazdo Jack.

no też wolałbym G2 ale ceny zaczynają się od 870zł i dostawa nie jest z Polski, ale piszą, że wersja europejska to może będzie ok

Omijać fakturę Vat-marża.

Edytowane przez helfi

G2 będzie tu prawie pod każdym względem lepszy chociaż już wersja s4 ze snapdragonem 800 będzie identyczna wydajnościowo

Aparat i kamera na + da G2 tak samo jak wytrzymałośc na baterii (chociaż tez plus dla s4 dla wymiennej)

Przede wszystkim nie należy się sugerować w porównaniach recenzjami czy opiniami z 2013 roku. Bo dużo mieli do połatania i sporo połatali. Telefon dostał kilka aktualizacji firmware. Nie wymagał przy tym podłączenia do komputera. W S4 pewnie było podobnie.

W dniu premiery miał bardzo irytujące wady jak szum w dźwięku. Optymalizacja użycia CPU(zanim to zrobili dobrze wydali dwie wersje oprogramowania- gdzie telefon się bardzo nagrzewał i następną gdzie się wcale nie nagrzewał ale pracował wolniej). Aparat długo łapał fokus. Potrafił zgubić połączenie z siecią i go nie odzyskać. Sam w kieszeni włączał się aparat. Co ciekawe też nie było normalnego notatnika.

Wszystko to też poprawiono. Dla mnie i tak największą zaletą jest czas pracy bez ładowania.

Jeśli chcesz nowy to tylko w dobrym sklepie - np. Komputronik za 1250. Drogo ale 100 procent pewności. Za 800 nowe? No way. Co najwyżej uzywka w dobrym stanie. Sam myślę nad kupnem lg g2 za sprawą @AALEKSANDRA :-) chyba się tu za mną przywlekła :-D

jak ma dać w komputroniku 1250zł to już lepiej dołożyć 150zł i kupić G3 ;)

@kozdroman

taki dowód, ze mi po 1,5 roku wymienili na nowa...poza tym na forum android w dziale G2 masz opinie o serwisie i tam masa ludzi pisze, ze wymienili im baterie :)

Poza tym...gwarancja na akcesoria i baterię wynosi 6 miesiecy...z tym, ze w unibody nie masz dostepu do baterii wiec jest ona integralna czescia telefonu...smiesznie by bylo jakby po zakupie telefonu z zintegrowana baterią po 6 miesiasach nagle padła Ci bateria...ogolnie masz gwarancje, ale serwis za wymiane kazałby Ci płacić.

Poczytaj troche o tym jak wyglada sprawa w telefonach, gdzie nie ma dostępu do baterii.

Pozdro