w1esiek 0 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Witam przymierzam się do wymiany mojego lg p990 i mam na ten cel przeznaczone jakieś 700-800zł maksymalnie. Zastanawiam się nad lg G2 lub samsung s4, oba w podobnej cenie na allegro i z tego co widzę mają podobne specyfikację jednak lg ma czterordzeniowy procesor 2,2GHz a S4 ma dwurdzeniowy 1,6GHz. Jeśli chodzi o S4 to ta słabsza i tańsza wersja, bo nie stać mnie na tą gt. Który z tych telefonów jest lepszy,a może w tej cenie znajdę coś ciekawszego? Interesują mnie również używki ale w dobrym stanie. Telefon ma mi służyć przede wszystkim do płynnego i sprawnego przeglądania internetu i ewentualnie jakieś nie wymagające gry. Cytuj Link to post Share on other sites
Robert220 8 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Dwa rdzenie 1,6 w S4? A nie chodzi ci przypadkiem o Galaxy S4 Mini? W każdym razie, jakikolwiek by ten S4 nie był, bierz G2. Lepszy procesor, bateria, mniej lagów. S4 ma Androida z nakładką TouchWiz - mnóstwo dodatków od producenta, po kilku miesiącach będzie ci się ciągle ciął. A S4 Mini to już w ogóle klapa. Cytuj Link to post Share on other sites
maxellxl 55 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 LG G2 bez zastanowienia.... szybszy, lżejsza nakładka...i ogolnie sporo możliwości konfiguracji softu i dosc przydatnych bajerów Cytuj Link to post Share on other sites
w1esiek 0 Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Chodzi mi o galaxy s4 i9505 to chyba nie ten mini, a LG to ten G2 LS980. Pojawia się problem, bo wersja LS980 32GB to ta wersja amerykańska i poza problemem z ewentualną gwarancją to czy może być problem z softem? wsparcie itd. Wersja D802 jest nieco droższa Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Może być problem z łączeniem z siecią w ogóle. Musisz na ten temat poszukać informacji. O gwarancji w Polsce zapomnij. Cytuj Link to post Share on other sites
mariuszekcha 7 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Najbezpieczniej i najlepiej byłoby wziąć G2 D802. Telefon bardzo dobry Edytowane 4 Czerwca 2015 przez mariuszekcha Cytuj Link to post Share on other sites
w1esiek 0 Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Fck no tak myślałem więc w takiej cenie to albo używany albo ta S4 Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Jak S4 to tylko wersja I9506 ze Snapdragonem 800 Cytuj Link to post Share on other sites
AALEKSANDRA 3 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Jestem posiadaczką G2, miałam kilka porównań do S4... i nie wymieniłabym G2. Przyciski z tyłu to coś bardzo praktycznego i wyróżniającego, coś takiego jak KNOX tu nie istnieje no i czas pracy na baterii... lepiej niż w S4. Takim poważnym mankamentem G2 jest często skrzypiąca obudowa, da się to samemu "naprawić" ale trzeba zdejmować klapkę, która z założenia nie jest do tego przeznaczona. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Też mam g2 i też bym nie zamienił, a mi nic nie skrzypi Cytuj Link to post Share on other sites
w1esiek 0 Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 no też wolałbym G2 ale ceny zaczynają się od 870zł i dostawa nie jest z Polski, ale piszą, że wersja europejska to może będzie ok Cytuj Link to post Share on other sites
kozdroman 5 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Jeśli chcesz nowy to tylko w dobrym sklepie - np. Komputronik za 1250. Drogo ale 100 procent pewności. Za 800 nowe? No way. Co najwyżej uzywka w dobrym stanie. Sam myślę nad kupnem lg g2 za sprawą @AALEKSANDRA :-) chyba się tu za mną przywlekła :-D Cytuj Link to post Share on other sites
helfi 82 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 (edytowane) Może być problem z łączeniem z siecią w ogóle. Dokładnie mogą być duże problemy nawet z 2G dla wersji z za oceanu. Też mam g2 i też bym nie zamienił, a mi nic nie skrzypi Samo z siebie nie skrzypi. Powyginaj go trochę musi skrzypieć Trzeba pamiętać żeby czasem wyczyścić gniazdo Jack. no też wolałbym G2 ale ceny zaczynają się od 870zł i dostawa nie jest z Polski, ale piszą, że wersja europejska to może będzie ok Omijać fakturę Vat-marża. Edytowane 5 Czerwca 2015 przez helfi Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 G2 będzie tu prawie pod każdym względem lepszy chociaż już wersja s4 ze snapdragonem 800 będzie identyczna wydajnościowo Aparat i kamera na + da G2 tak samo jak wytrzymałośc na baterii (chociaż tez plus dla s4 dla wymiennej) Cytuj Link to post Share on other sites
helfi 82 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Przede wszystkim nie należy się sugerować w porównaniach recenzjami czy opiniami z 2013 roku. Bo dużo mieli do połatania i sporo połatali. Telefon dostał kilka aktualizacji firmware. Nie wymagał przy tym podłączenia do komputera. W S4 pewnie było podobnie. W dniu premiery miał bardzo irytujące wady jak szum w dźwięku. Optymalizacja użycia CPU(zanim to zrobili dobrze wydali dwie wersje oprogramowania- gdzie telefon się bardzo nagrzewał i następną gdzie się wcale nie nagrzewał ale pracował wolniej). Aparat długo łapał fokus. Potrafił zgubić połączenie z siecią i go nie odzyskać. Sam w kieszeni włączał się aparat. Co ciekawe też nie było normalnego notatnika. Wszystko to też poprawiono. Dla mnie i tak największą zaletą jest czas pracy bez ładowania. Cytuj Link to post Share on other sites
w1esiek 0 Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Czyli za około 800zl nie mam szans dostac G2 ani S4 snapdragon 800, troche mnie zasmuciliście. Jaki telefon proponujecie w tej cenie? Cytuj Link to post Share on other sites
kozdroman 5 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Tylko używane Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Za 800 można dostać g2 w idealnym stanie z kawałkiem gwarancji. Cytuj Link to post Share on other sites
Kondzio21 32 Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Jeśli chcesz nowy to tylko w dobrym sklepie - np. Komputronik za 1250. Drogo ale 100 procent pewności. Za 800 nowe? No way. Co najwyżej uzywka w dobrym stanie. Sam myślę nad kupnem lg g2 za sprawą @AALEKSANDRA :-) chyba się tu za mną przywlekła :-D jak ma dać w komputroniku 1250zł to już lepiej dołożyć 150zł i kupić G3 Cytuj Link to post Share on other sites
w1esiek 0 Napisano 6 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Nie stać mnie na takie wydatki poszukam używki G2 za jakieś 800zł Cytuj Link to post Share on other sites
AALEKSANDRA 3 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Samo z siebie nie skrzypi. Samo z siebie skrzypi, niektóre egzemplarze tak mają. Nieraz pod przyciskami lub po lewej stronie plecków. Cytuj Link to post Share on other sites
kozdroman 5 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Mogli już zrobić zdejmowaną klapkę i dostęp do baterii. I tak nie ma żadnego pożytku z unibody. :-) Cytuj Link to post Share on other sites
maxellxl 55 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 @kozdroman własnie, że jest pożytek...gwarancja na baterie 24 miesiace Cytuj Link to post Share on other sites
kozdroman 5 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Coś mi się nie wydaje.. W Motoroli gwarancja jasno stanowi, że bateria to nadal element podlegający zużyciu i gwarancja na takowy to 6 miesięcy. Jakiś dowód, że w LG jest inaczej? Cytuj Link to post Share on other sites
maxellxl 55 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 @kozdroman taki dowód, ze mi po 1,5 roku wymienili na nowa...poza tym na forum android w dziale G2 masz opinie o serwisie i tam masa ludzi pisze, ze wymienili im baterie Poza tym...gwarancja na akcesoria i baterię wynosi 6 miesiecy...z tym, ze w unibody nie masz dostepu do baterii wiec jest ona integralna czescia telefonu...smiesznie by bylo jakby po zakupie telefonu z zintegrowana baterią po 6 miesiasach nagle padła Ci bateria...ogolnie masz gwarancje, ale serwis za wymiane kazałby Ci płacić. Poczytaj troche o tym jak wyglada sprawa w telefonach, gdzie nie ma dostępu do baterii. Pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts