s2awek 53 Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Witam. Chciałem jeszcze wstrzymać sie z kupnem i zaczekać na jakieś ogarniete monitory z g-sync ale niestety w monim znowu padło podświetnelnie, naprawa ze 100 zł a monitor wart z 300 wiec pier$% i kupuje nowy, zresztą od premiery g-sync minęło pewnie z rok a dobre monitory z nim kosztują 3k. Teraz mam LG Flatron W2252S wiec technologicznie TN-ka 6-7 lat do tyłu 1650x1050 na tamte czasy jedna z lepszych, teraz pewnie też są niewiele lepsze. Myślałem że ACER 27 XB270HABPRZ będzie najlepszy za ok. 1.900 zł ale jak zobaczyłem ten filmik i inny z jakością podświetlenia .... chyba że ma jakąś wadliwą sztukę a jak jest z Philips Brilliance 272G5DYEB ? chyba że nie ma to żadnego sensu i kupić BenQ 27 LED GW2760HM/hs 900zł albo jakiś tam podobny monitor SAMSUNGA był na tej matrycy.. bo pomiędzy tymi monitorami pewnie nic normalnego 27" niema Edytowane 2 Czerwca 2015 przez s2awek Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 jak chcesz coś dobrego mniej więcej w budżecie weź EA274WMi a jak chcesz coś "natenczas" to obojętne, wspomniany GW będzie ok Cytuj Link to post Share on other sites
s2awek 53 Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 (edytowane) w budżecie to ten EA274WMi nie jest 300 zł wiecej i mam asusa.. ale tyle za monitor nie dam, i rozdzielczość FHD chcę żeby gry ładnie chodziły na GTX970, czy ten BenQ 27 LED GW2760 będzie tak szybki jak moja stara TN-ka ? byłem z niej bardzo zadowolony, kolory mi odpowiadają, mogę pozostać przy tej matrycy, wiec może jakieś 24" z 144 hz ? w dobrej cenie BenQ XL2411Z (troche brzydki ) 1200zł BenQ XL2430T (podobno to samo tylko ładna obudowa) 1600zł mysle ze nie wart tej ceny.. LG 24GM77-B (znacznie ładniejszy ale czy oferuje to samo co benq ?) 1200zł gram troche w COD MW1 multi z limitem ustawionym na stałe 255 fps i na moim monitorze działa rewelacyjnie, jeśli tak samo będzie na tym BenQ GW2760hs za 800 zł to wezmę go i zobaczymy jak będzie z g-sync za rok+ najwyżej zmienię. Po prostu nie chce żeby monitor zamulał w FPS-ach, a nie mam możlwiości sprawdzić nigdzie tych monitorów, byłem w avansie, media-expercie, neonecie wszędzie jakieś stare badziewa budżetowe po 4 monitory w sklepach... jedynie pocurviony zakrzywiony SAMSUNG był Edytowane 2 Czerwca 2015 przez s2awek Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 czy ten BenQ 27 LED GW2760 będzie tak szybki jak moja stara TN-ka ? nie Cytuj Link to post Share on other sites
s2awek 53 Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 dobra jednak bardziej zależy mi na szybkości BenQ XL2411Z czy LG 24GM77-B , skłaniałbym się ku LG bo jest ładniejszy, ale jeśli benq oferuje lepszy obraz to sie zastanowię.. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 XL2430T jest potencjalnie lepszy w każdym względzie Cytuj Link to post Share on other sites
s2awek 53 Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 AOC G2460PG ? z g-sync za 1600 zł cena dość dobra kosztował chyba ponad 2k, kolory bardzo dobre z tego co widziałem na YT, chyba całkiem niezły, dobre kolory i podświetlenie Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 nie znam tego modelu Cytuj Link to post Share on other sites
s2awek 53 Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Zamówiłem http://www.morele.net/monitor-aoc-g2460pg-661811/ , mam nadzieje że będzie dobry.. tyle ze jeszcze na niego poczekam bo coś strasznie zamulają w tych morelach, zapłaciłem wczoraj ok. 9 rano i nawet nie zaksiegowali wpłaty, pisze że wyślą go w piątek o 16.00 czyli w poniedziałek dopiero będzie =,= . Cytuj Link to post Share on other sites
budasty 3 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 AOC G2460PG - napisz proszę jak wrażenia, szukam właśnie monitora z gsync i z internetow wychodzi, ze ten w kategorii opłacalności wychodzi bdb Cytuj Link to post Share on other sites
s2awek 53 Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Bardzo słabe kolory, trochę podkalibrowałem ale będę musiał jeszcze chwile na to poświecić, nie chce mi sie za bardzo -,-, obraz ma troche słabą ostrość.. z tego co mi sie wydaje technoologia ULMB to poprawia ale nie da sie jej włączyc razem z g-sync LOL a g-sync nawet wyłączyć nie mogę bo sie buguje coś i zawsze wraca opcja synchronizacji obrau na g-sync.., W grach sprawuje sie świetnie w fpsach, ścigałkach, nawet w docie obraz jest płynniejszy. Mimo wszystko mój stary LG Flatron 6-7 letni oferował znacznie lepsze kolory i obraz był ostrzejszy, miał lepsze konty i podświetlenie.., nie wiem jak się sprawuje g-sync w 30-60 fps-ach, chodziły słuchy że gry w 30 fps-ach z gync maja płynność 60-ciu , spróbuje to sprawdzić jak mi sie uda zbić fps-y do tych wartości w jakiej grze. Sam nie wiem co myśleć o tym zakupie, miałem nadzieję na coś lepszego. Cytuj Link to post Share on other sites
budasty 3 Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Dzięki za odpowiedź, w niektórych recenzjach wskazywali, że jak na tn ma dobre kolory po kalibracji, teraz obawiam się zakupu bo mam 4-letniego Lg 24" (kosztował 1100 pln 4 lata temu) i chciałbym zyskać płynniejszy obraz + niegorsze kolory(Lg wypada nienajgorzej dopóki nie zaczne porównywac obrazu z plazmą Panasonica, którą też mam pod kompa podłączoną, 50G30). Teraz mam dylemat, pojawił się ostatnio monitor z gsync na ips ale w 1440p a to za duzo na moją 970tkę, najlepiej i najbezpieczniej byłoby kupić 24" 1080p i ips, tyle że takiego monitora nawet w zapowiedziach nigdzie nie widziałem - wszędzie minimum 1440p. Cytuj Link to post Share on other sites
doominiqs 1 Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 chciałbym zobaczyć porównanie tego AOC z lg 24gm77.. szkoda, że jest tak mało monitorów z gsync, byłbym skłonny to kupić ale nie z takimi problemami jak ma s2awek. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts