Hardkorowy Koksu 3 Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Poszukuję dysku SSD jako następcy dla starszego już WDC WD1600JS-00MHB0. Czy znajdzie się zamiennik SSD w kwocie do maksimum 200zł? Dodam, że aktualny dysk zapełniony mam w ilości 112.116.396.032 bajtów czyli raczej wolałbym (o ile się da) coś większego niż nominalne 128GB (które zazwyczaj okazuje się pojemnością rzeczywistą około 112GB). Liczy się dla mnie bardziej trwałość niż prędkość zapisu/odczytu - tak czy siak co nie wezmę z polecanych przez Was i tak będzie zdecydowanie szybsze niż to co mam teraz. Potrzebuję jeszcze jakiegoś dobrego programu do klonowania dysków. Co polecicie? Cytuj Link to post Share on other sites
scythe1123 59 Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Nie wiem czy ten wpis to trol ale jeżeli chcesz kupić dysk SSD do maks 200zł 256 gb to pozdrawiam. Może znajdziesz jakiś dobity używany na allegro. Sprawdź sobie ceny, twój budżet nie pozwala nawet na kupienie nowego dysku 120 GB Edytowane 2 Czerwca 2015 przez scythe1123 Cytuj Link to post Share on other sites
Hardkorowy Koksu 3 Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Kolego @1123 - nie znam się to pytam. Nie znalazłem tutaj żadnego zbiorczego tematu z polecanymi dyskami SSD w konkretnych przedziałach cenowych i pojemnościach zatem co i z czym mam porównywać? Może zamiast pisać zbędne ironiczne komentarze napisałbyś na co patrzeć, na jakie firmy, modele, parametry etc? nie pozwala nawet na kupienie nowego dysku 120 GB Odpowiem ironią na ironię: oficjalnie nie ma takich Cytuj Link to post Share on other sites
jayson2309 52 Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Przecież to troll i to widać z dalek... Potrafi zarejestrować się na forum i napisać post więc potrafi też wpisać w google SSD cena. Jak byk widać ceny dysków twardych większych niż np. 120gb. Troll albo gość jest ograniczony. Stawiam na pierwszą opcje. Cytuj Link to post Share on other sites
Hardkorowy Koksu 3 Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Od tego jest forum, aby zadawać pytania, czyż nie? Idąc Twoim tokiem myślenia każdy z tematów założył troll bo praktycznie wszystkie odpowiedzi w każdym z wątków można uzyskać poprzez wyszukiwarkę Google. BTW- używam wyszukiwarki BING Zatem jak nie masz nic ciekawego i merytorycznego do powiedzenia to nie wypowiadaj się w temacie. Edytowane 3 Czerwca 2015 przez Hardkorowy Koksu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts