lukasknw 0 Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 witam, znów powracam z pytaniem ,mam do złożenia pc i dostałęm częsci AMD Phenom II x4 970 Black Edition płyta główna GA-MA770T-UD3 z Gigabyte'a czy wogule opłaca się je zakładać?czy jeste wydajny na ten dzień dzisiejszy do gtx 6501gb? Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Do takiej karty jak najbardziej. Procesor starcza spokojnie do wszystkich gier. Cytuj Link to post Share on other sites
lukasknw 0 Napisano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Więc na tą chwile Wydajna?wiem że ta kartaniejest demonem szybkości ale np,far cry 4 bedzie grywalny? ja na moim 2 rdzeniowcu chodzi mi ,a jestem ciekaw czy tu bedzie jakiś skok wydajności? Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Między 2, a 4 rdzeniami jest kolosalna różnica. Cytuj Link to post Share on other sites
lukasknw 0 Napisano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 wiem rozumie ,ale chodzi czy procek 4 rdzeniowy z 2010 roku jest wydajniejszy niz z 2014 2 rdzeniowec np g2020 Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Jeśli porównujesz do intela to nie jest tam gdzie wystarczą 2 rdzenie. Cytuj Link to post Share on other sites
lukasknw 0 Napisano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 aha czyli aplikacje gry,ktore korzystaja z 1-2 rdzeniach to intel będzie lepszy a powyżej amd tak? Cytuj Link to post Share on other sites
TMStoke 153 Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 (edytowane) Trochę po innej myśli - sprawdź oznaczenie procesora. Jeżeli widnieje na nim: HDZ970FBK4DGR to jest na rdzeniu Zosma, czyli ma wyłączone dwa dodatkowe rdzenie. Bios płyty głównej prawdopodobnie ma możliwość uruchomienia zablokowanych rdzeni. Czasami się udaje i mamy sześciordzeniowca, zamiast czterordzeniowca Edytowane 1 Czerwca 2015 przez TMStoke Cytuj Link to post Share on other sites
lukasknw 0 Napisano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 (edytowane) najwcześniej jutro wieczorem bede miał możliwośc spradzenia. więc sprawdzę. a powiedz bo ja mam g2020 i chciałem mu moja jednoste wsadzić z płyta ,ale ty to będzie rozwiązanie lepsze? Edytowane 1 Czerwca 2015 przez lukasknw Cytuj Link to post Share on other sites
pumias 99 Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 a powiedz bo ja mam g2020 i chciałem mu moja jednoste wsadzić z płyta ,ale ty to będzie rozwiązanie lepsze? Kali chcieć jeść? Kolego pisz zrozumialej oraz używaj poprawnej polszczyzny bo mam wrażenie że czytam temat założony przez obcokrajowca,który uczy się języka polskiego. Cytuj Link to post Share on other sites
lukasknw 0 Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 no więc powiem że trafiłes:) i bo w polsce dopiero 5 lat jestem:) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts