-Tommy- 5033 Napisano 4 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 no tak MiK lecz kolega pokazał gameplay z Uncharted 4 a nie powiesz chyba, że na PC coś wygląda lepiej Baaa od The Order nic lepiej nie wygląda czy dajmy na to DriveClub (tak wiem 30 jest lecz oprawa sama w sobie wgniata) Prawda jest taka - te wszystkie Tflop-y i inne wynalazki na PC są tak naprawdę NIEWYKORZYSTYWANE i jak widać po tym co się ostatnio z rynkiem PC dzieje tak zostanie (stąd moje całkowite odlanie tej platformy jako gamingowej) już nie będę tu wnikał w samą technologię PC vs Konsola bo jak wiadomo PC chociaż o WIELE mocniejsze chipy itp to sama komunikacja między nimi jest jeszcze daleko poza tym co potrafi np X360 PC miało swoje 3 grosze w czasach pierwszego Dooma oraz duke numem oraz unreala (lecz i tak wtedy w ogólnym rozrachunku na świecie to PSX zjadał go bez beknięcia) 2003-2004 jak wyszły perełki w postaci DOOM 3 i HalfLife 2 oraz jakoś niedawno lecz i co z tego jak i tak mając na pokładzie 980ti nawet w sli nie osiągniesz takiego poziomu gier jak na ps4 czy xone gdyż na PC takich gier się nie robi z wiadomych przyczyn (lub jak się robi wychodzą po 2 latach lub są tak zoptymalizowane, że się grać nie da via M KX czy Batman a nawet Unity który na konsoli działał lepiej bez patchy niż na 98% kompów) Ja już podziękowałem temu rynkowi chociaż swojego czasu jak sam wiesz byłem PCMR i wkładałem jak w studnię bez dna siano dla bezsensownych cyferek w benchmarkach i stutteringu w grach wraz z wiecznymi innymi problemami Dziękuję dobranoc 2 Cytuj Link to post Share on other sites
lamparcicho 315 Napisano 4 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 (edytowane) Popieram przedmówcę, sam chyba dokupię drugą konsolę pod choinkę i dam sobie spokój z tymi upgrejdami bo szkoda mi kasy a wielkie G na dłuższą metę z tego wynika. Za góra parę m-cy wypadałoby mi wydać ~2 koła i zmienić 970tkę na 980Ti oraz dorzucić kolejne 8GB ramek a to wszystko tylko do ultra grania w FullHD. "JejQ nowy asasynek mi pójdzie na maksie jak Ubi nie zwali optymalizacji a Ngreedia nie przesadzi z GameNotWorksami a kolejne kał of druty poleci z ultra teksturami." Tak jak napisał -Tommy- sprzęt ma potencjał ale się go w pełni nie wykorzystuje co wkurza. Jak przyjdzie co do czego to nie mam w co fajnego i wyjątkowego oraz MIODNEGO pograć na dość dobrym PC poza multiplatformami. Jak już coś ciekawego dla mnie się ukazuje to chodzi jak kupa np. nowy Batman. Chcąc nie chcąc jako wielki fan Uszatego musiałem kupić też wersję na ps4. Nie ukrywam, że do grania na PC wrócę znowu jak obecny komp się bardzo zestarzeje to złożę sobie nowego i już Może wtedy będzie już 4K i osiem "rdzeniuf" dla Kowalskiego, do tego DDR4 i monitor 4K najlepiej Oled z Gsync, 120-144Hz i inne cuda. Marzenia... Jak sobie pomyślę o xbox one to od razu w mojej głowie lista co najmniej 5-ciu gier w które zagram i pewnie je przejdę a co najważniejsze dobrze się przy tym będę bawił. Za to w przypadku PCMR w głowie tylko jedna myśl - multiplatformy najczęściej tam działają i wyglądają lepiej. Tyle. Z tym jakoś nauczę się żyć skoro do 2012 roku przez długi czas grałem głównie na x360 i ps3. DUŻO GRAŁEM! A kupiony w 2007 bardzo średni komp (amd x2 3800+, 4GB ddr2 i 7900GS z upgrejdem na 8800GT) służył mi po dwóch latach głównie do neta i filmów bo zamiast core2duo wziąłem to co wziąłem - wyszedł mój na tamte czasy brak wiedzy. Teraz jakoś mniej gram na PC bo albo stuttering, albo grzebanie w ini, albo czekaj na patch albo na sterowniki albo skopany porcik itd itp i nie chce mi się z tym babrać. Marudzę wiem. Powiem więcej: PCMR to nierzadko u pewnych osób jest "choroba", sam miewałem (już tylko czasem wracają) jej objawy. Pogoń za stałymi 60cioma fpsami i wszystkie suwaki w prawo. Jedni z niej wychodzą z wyboru, innym zmieniają się w życiu priorytety (dom, dziecko, rodzina, mniej czasu) a jeszcze inni są na tyle zaparci że brną w to dalej. Żeby było jasne - to każdego indywidualna sprawa i pieniądze, ja ogólnie nie widzę w tym nic złego jeśli to kogoś pasjonuje i cieszy. Zwyczajnie chciałem przedstawić mój punkt widzenia Niedawno zapaliła się u mnie lampka: NIE, NIE WARTO W TO DALEJ INWESTOWAĆ, STOP! PS: Nabyłem w grudniu ubiegłego roku ps4. Wrażenie zrobiły na mnie następujące gry: - Infamous SS i dodatek FL - DriveClub - TheOrder 1886 Mam na myśli "WOW ALE GRAFA, TA SKRZYNECZKA AŻ TYLE POTRAFI?" Trochę mniejsze wrażenie wywarł najnowszy Killzone. Zbliżające się Uncharted 4 zapowiada się wręcz genialnie. A na PC? Tylko Wiesiek 3 na ultra wywołał u mnie jako takie WOW. Wcześniej Crysis 3 ale to nie było to samo co pierwszy krajzis czy far cry jedyneczka. Jakby za wydawaniem niemałych pieniędzy szedł na PC ten efekt WOW to bym się nie zastanawiał. Dla mnie z roku na rok rynek gier PC jest gorszy bo cena nie idzie w parze z jakością. W każdym razie jak opowiadam bzdury to dajcie znać, ludzką rzeczą jest się mylić Proszę mnie nie odsyłać na rest in pc, tutaj mi się wciąż podoba Edytowane 4 Lipca 2015 przez lamparcicho Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 4 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 stąd moje całkowite odlanie tej platformy jako gamingowej Też tak myślałem dopóki Wiedźmin 3 na ps4 nie potrafił w pewnych miejscach utrzymać nawet 20 fps. Nie jestem fanatykiem 1080/60 ale nosz k$%# te stałe 30 pasuje mieć. Cytuj Link to post Share on other sites
lamparcicho 315 Napisano 4 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Słuszna uwaga MiK, też mnie to boli. Optymalnie z perspektywy gracza jest mieć obie nowe konsole do exów i mocnego pieca pod multiplatformy (z małymi wyjątkami ). Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 4 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 (edytowane) I tu zabawna rzecz, na xbox one wiedźmak chodzi nadzwyczaj dobrze. Z raz tylko miałem akcję, że widać było spadek fpsów a tak to bezproblemowo. Wiem, że ma mniejszą rozdziałkę, ale przynajmniej nie ma z nim problemów. Edytowane 4 Lipca 2015 przez mabrothrax Cytuj Link to post Share on other sites
lamparcicho 315 Napisano 4 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Rozumiem, że skaler w xone robi dobrą robotę z grami w 900p? Spotkałem się ze stwierdzeniami że przeostrza obraz, prawda to? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 4 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Znaczy, że co? Że obraz jest zbyt ostry? Nie powiedziałbym, mam porównanie z wersją na PC na ustawieniach uber i szczerze powiem, że wersja na magnetowid wygląda świetnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 4 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 (edytowane) Niby się zgadzam i też porzuciłem granie na kompie i zabawę w upgrady i podkręcanie. Jestem już na to po prostu za stary i za bardzo szkoda mi kasy a lubiałem dobry sprzęt. PS4 nabyłem dla frajdy i prostoty. Mój pierwszy kontakt z grami to były konsole Gameboy i później PSX. W międzyczasie miałem też Xboxa360 którego bardzo mi ło wspominam a gier typu Gears of War, Forza i Fight Night jeszcze długo nie zapomne, zwłaszcza wspólne sesje z kumplami. Miałem też i PS3 .. dobra rozgadałem się nie na temat .. konkretnie odnośnie PS4 .. kupiłem bo mam mało czasu na granie i na przejmowanie się dostosowywaniem ustawień, sprzętem itd itp .. ma być prosto i fajnie. Jakieź było moje zdziwienie jak okazało sie, że powrót do domu z płytką z grą nie oznacza wcale, że sobie tego dnia pogram. Konieczność ściągania wielogigowych patchy i superwolne działanie PSN trochę ostudziło mój zapał. Później doszły do tego takie wałki jak np wydanie 220 zł na Wiedźmina po to aby okazało się, że .. jak to ująć .. po prostu mam na to za słaby sprzęt . Każda wizyta na bagnach czy walka w lesie skutkowała niemiłosiernym klatkowaniem, które psuło całą zabawę. Kto do cholery kazał im to robić w FHD ?? Czy ktokolwiek z was obraziłby się jakby to chodziło PŁYNNIE w 900p ? PS4 to sprzęt słaby .. i co .. i co z tego .. jak bardzo słaby był w porównaniu z nim PSX a ile godzin spędziło się grając w klimatyczne tytuły. Liczy się przede wszystkim pomysl i fantazja twórców i pasja w tworzeniu gier. Zabawa w wyścigi na fpsy czy rozdzielczość każdemu odbija się czkawką. Ponarzekałem ale musiałem no to moja prywatna opinia. PS4 zatrzymam .. możę wczuje się w jakąś gierę kiedyś niech sobie leży .. prędzej czy później będzie jakiś urlop czy święto i się pogra .. obym tylko nie musiał cierpieć bo firma X czy Y sobie zażyczy że na tej czy innej konsoli ma chodzić git a na drugiej źle bo mniej kasy dostali, albo wybujałe fantazje Sony o FHD podczas gdy w pewnym typie gier FHD jest nieosiągalne! Deal with it. Edytowane 4 Lipca 2015 przez Cepheus119 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Liczy się przede wszystkim pomysl i fantazja twórców i pasja w tworzeniu gier. Każda wizyta na bagnach czy walka w lesie skutkowała niemiłosiernym klatkowaniem, które psuło całą zabawę. Czy tylko ja tu widzę konflikt? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Jeśli dobrze słyszałem to na takim X1 wraz z D12 ma ponoć zagościć pełne 1080p w grach. W Falloucie 4 ponoć ma być 1080 i wsparcie modów na X1. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Tak MiK86 przypuszczam, że tylko Ty widzisz konflikt .. choć nie wiem dlaczego wydaję mi się, że konkretnie wyraziłem o co mi chodzi. Możesz mi jakoś jasno sprecyzować gdzie widzisz konflikt? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 (edytowane) Zabawa w wyścigi na fpsy czy rozdzielczość każdemu odbija się czkawką. Właśnie po to są te wyścigi aby nie psuć rozgrywki np. W3 na bagnach. Więc sam pomysł i fantazja o których tak piszesz na niewiele się tu zdadzą gdy przychodzi "grać" w 20 fps. Edytowane 5 Lipca 2015 przez MiK86 Cytuj Link to post Share on other sites
1234567890 287 Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Wiesiek na PS4 to tak jak Medium - Wysokie nawet nie w full HD 1080 bo w 900p. Na komputerze wygląda dużo lepiej u mnie na wysokich w full hd bez aa z i5 4460 i 260x 2gb ddr5 12gb ram. Tak że inwestuj w kartę. Lub czekaj na Nindento NX. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Na komputerze wygląda dużo lepiej u mnie na wysokich w full hd bez aa z i5 4460 i 260x 2gb ddr5 12gb ram. Masz bezpośrednie porównanie wersji na ps4 i pc? Bo o ile mi wiadomo na ps4 działa w FHD. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Ta, ma pewnie porównanie jak większość - ze skompresowanych filmików na YT. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Mnie się Wiesiek graficznie bardzo podoba na PS4. Ale w 20fps grać nie będę. W zasadzie poruszyłem temat tylko dlatego ze ktoś przy wyborze grafiki albo ps4 może się sugerować ze przecież i tak na konsoli wszystko pójdzie + fajne exclusivy. Exclusivy fajne ale pierwszy argument można wykasować Cytuj Link to post Share on other sites
Echnaton 28 Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 (edytowane) Wiedźmin 3 wygląda na (w wysokich detalach z wszystkim efektami) PC obłędnie te same lokacje wyglądają zupełnie inaczej w różnych porach dnia i różnych warunkach atmosferycznych - np. światło w tej grze to mistrzostwo świata to samo niebo, któremu blisko do tego prawdziwego. Trudno będzie w najbliższym czasie innym grom z otwartym światem dorównać W3. Takie tunelowce jak The Order ( 5 godzinne demo) porównywać do W3 to tak jak porównywać staw do oceanu! Edytowane 6 Lipca 2015 przez Echnaton Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Takie tunelowce jak The Order ( 5 godzinne demo) na bank nie 5h 2 razy przechodziłem i pierwszy raz 10h drugi 8h Gry pokroju MGS, resident evil i masa innych są takie same a nikt się nie czepia Taki urok gry Co do tego by stworzyć W3 z grafiką jak w the order (szczegóły) to było by to możliwe jasne lecz czasu by pochłonęło chyba na dodatkowe 5 lat jak nie więcej 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Wiedźmin nie wiele się różni na konsolach, jeśli w gre nie wchodzą mody to różnice nie są jakieś ogromne np. zasięg rysowania, czy ostrość tła. Jak dla mnie konsolowy wiedźmak wygląda bardzo dobrze. Oczywiście PC ma przewagę, ale nie ma co mówić, że na konsolach ta gra wygląda tragicznie, bo nie wygląda. Cytuj Link to post Share on other sites
Echnaton 28 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Nie twierdze ze W3 na konsolach wygląda źle. Po 2 nie twierdzę ze oskryptowane tunelowce to coś złego sam w takie grałem ;-P -i to nie raz - ale gry z otwartym światem to zupełnie coś innego i dużo trudniejsze (pod każdym względem) do wykonania. Uważam również - jest to moje zdanie - że akurat W3 ma bardzo szczegółową grafikę samo błoto na trakcie ma kilkanaście odcieni, świetnie są też zrobione miecze i zbroje gdzie jest naprawdę mnóstwo szczegółów. Cytuj Link to post Share on other sites
misiek998 15 Napisano 12 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 (edytowane) Ostatnio miałem taki sam dylemat bo miałem już wszystkie komponenty, tylko brakowało GPU. Szukałem ps4, aż zdałem sobie sprawę, że zagram jedynie w drive club i uncharted 4, a nic graficznie ponad już nie wyjdzie bo ps4 już się dławi. Mam obok ps3 a cała masa gier to multiplatformy ps3-4, typu god of war, seria uncharted, far cry. Za pecetem przemawiały tanie gry, bo przypomniałem sobie a tu kupiłem jakieś bundle, tam jakiś battlefield 3 był za darmo, a kupie sobie call of duty na PC i w multi sobie zagram. I to przesądziło, w ps4 za multi trzeba płacić a groszem nie śmierdzę i końcowo żałował bym na gry. Kupiłem GPU, ale gdybym 2 raz miał wybierać to wolał bym mieć tą jedną grę na ps4 z trybem multi niż 50 na PC których nigdy nie ogram, na zasadzie ściągnę niech jest a kiedyś tam zagram. PS: Na PC można zagrać w GTA 5 z modami graficznymi, podrasowaną pikselozę czyli minecrafta, czy wszelakie symulatory, jak car mechanic simulator który nudzi się już po 5 minutach. Bardzo cenię też sobie Euro Trucka Kilka screenów Bierzcie ps4, używane można dorwać taniej Edytowane 12 Lipca 2015 przez misiek998 Cytuj Link to post Share on other sites
daeix 3 Napisano 18 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Zdecydowanie lepiej kupić PS4 albo Xbox One. Od zawsze byłem PCtowcem i dopiero nie dawno kupiłem XO i dopiero teraz zrozumiałem jaki przeskok w przyjemności z grania daje konsola w porównaniu do PC. Wiedzmiń na Xboxie wygląda świetnie, spadków fps nie odczuwam - oczywiście na PC będzie wyglądał lepiej, zawsze tak było i będzie, ale różnica jest na tyle mała, że mam ją w 4 literach. No i na konsoli pograsz w takie gry jak GTA 6 jak wyjdzie, a na PC będziesz czekał później 2 lata na port, który będzie i tak słaby. Rozwalenie się na wyrze i odpalenie gierki na konsoli to coś co trzeba spróbować i później zapomnisz o tym, że na PC jest lepsza grafika. Jedyne do czego nie polecam konsol to do strzelanek - za dużo grałem w nie na PC i na XO po prostu nie potrafię. Cytuj Link to post Share on other sites
NIGHT39 4 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Mnie zastanawia czemu nikt nie poruszył największej wady PeCetowego gamingu jakim jest dystrybucja gier!? Pozwolę sobie przytoczyć treść postu użytkownika z innego forum: Tym, że każdy liczący się wydawca chce mieć swój system aktywacji i dystrybucji elektronicznej, przez co brak jednego, który dawałby dostęp do wszystkich gier. Co tu dużo mówić, dawniej był steam teraz dochodzą do tego takie perełki jak origin, uplay, battle.net oraz social club. Właśnie dlatego i kilku innych wymienionych w tym temacie powodów przerzuciłem się na konsole. Cytuj Link to post Share on other sites
liczy2146 46 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Wiecie co mnie najbardziej zastanawia jak tak czytam waszą dyskusje? Ze zawsze pojawia się temat czy warto przesiąść się z pc na konsole? Jakoś nigdy nie widziałem zapytania czy warto przesiąść się z konsoli na pc. Mało tego za każdym razem jak ktoś zmienia pc na konsole nigdy do pc nie wraca. Na również się mocno zastanawiam czy pc nie zmienic na xboxa i lapka. Tym bardziej ze jako posiadacz rodziny przyciąga mnie wizja wspólnej rozrywki przed kinectem a na pc z rodziną nie pogram. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Mało tego za każdym razem jak ktoś zmienia pc na konsole nigdy do pc nie wraca. Wooołlłł . . . Czyżbym był pierwszy? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts