Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam !

Moja sytuacja wygląda następująco. Aktualnie jestem posiadaczem LG L90 (abonament), ale chciałbym kupić sobie nowy lepszy telefon tym razem bez żadnej umowy i abonamentu. Potrzebuje poręcznego, niedużego i szybkiego sprzętu. Budżet nie ma ograniczeń, jednak chciałbym kupić sprzęt, którego cena jest adekwatna do tego co otrzymam. Jak na razie jestem kompletnie zielony w temacie, w oko wpadł mi : Sony Xperia Z3 comapct i Motorola DROID TURBO XT1254. Dziękuje za każdą pomoc.

• mój budżet : brak ograniczenia
  • gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : allegro lub inny sklep (najlepiej internetowy)
  • nówka czy używka : nówka
  • preferowany rozmiar wyświetlacza : 4,5 – 5,5 cala
  • preferowany system mobilny : android
  • do czego będę używać urządzenia : głównie przeglądanie stron www i portali takich jak fb, robienie zdjęć, nawigacja GPS,  
  • moje najważniejsze wymagania : bardzo szybkie i płynne działanie, dobre zdjęcia, długi czas pracy na baterii, dobry wyświetlacz, poręczny

Miała być cena bez ograniczeń więc dałem propozycję. Może niech autor zadecyduje a nie Ty

By 6 nie była dobra to by nie pobijała rekordów sprzedaży

Osobiście bardzo mi się podoba i bym go chętnie kupił no ale mnie nie stać ale jeśli autora by było stać to dlaczego nie?

• Popieram 1

...........

Niezależnie od tego, ile kropek pojawi się w Twoim poście - nie zmienisz faktu, że iPhone 6+ to smartfon udany, rzekłbym, że nawet bardzo. Czy ceni się wysoko? W momencie premiery jego cena była równa cenie premierowego Samsunga Galaxy S6 (S6 Edge). Tyle, że Samsunga można już dostać za 2100 z tego co widzę na OLX - iPhone'y z zasady znacznie lepiej trzymają cenę.

Lubię androidy, ale jeśli cena nie gra roli, dla mnie najlepsze to bez wątpienia iPhone. Dlaczego? Ze względu na system. Nie chodzi tylko o jego działanie i historię płynnego, dość pozbawionego błędów działania przez długi czas, ale przede wszystkim rynek aplikacji. Jest ich znacznie więcej i działają lepiej, poprzez znacznie przyjaźniejszy sposób ich pisania. To jest coś, czego najlepszy Android nie nadrobi, bo po prostu tych aplikacji czy gier nie ma.

Wykonanie "szóstki" to też topowa półka, a i bateria trzyma dość długo jak na tak mocny telefon, jak ktoś nie używa długo, może i sięgnąć 3 dni. Ekran i dźwięk na słuchawkach są wśród najlepszych, jakie znajdziesz. Jak dla mnie iPhone 6 uzasadnia swoje ceny:

http://ispot.pl/iphone-iphone-6

Edytowane przez bartoszek89

Na papierze wszystko wygląda dobrze. Nie jest tajemnicą, że jednym z "ficzerów" HTC M9 miałabyć możliwość podgrzewania posiłków bez dostępu do ognia. Ponieważ jednak telefon nie był w stanie odróżnić właściciela od posiłku, zdecydowano się porzucić tą funkcję.
Efektem jest next-genowa wydajność... przez kilka/kilkanaście minut. Później mamy dostęp do 4. rdzeni Cortex A53, czyli takich samych, jak w średniopółkowych telefonach.