Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć,

Szukam aktualnie nowego sprzętu audio przede wszystkim do grania w CS:GO, ale także inne tytuły. Niezbyt rażące odtwarzanie muzyki też byłoby mile widziane, podobnie jak wbudowany mikrofon (chociaż wiem, że często takie budowy nie są dobre). Na kartę chcę przeznaczyć MAX 200zł, na same słuchawki około 300zł. Obecnie używam zintegrowaną dźwiękową SH HD 419, ale po latach użytkowania zaczęły już trochę trzeszczeć.

Pozdrawiam

PS. Bardzo spodobał mi się sprzęt od QPAD, dokładniej QH 90. Czy ktoś może wyrazić o nich swoją opinię?

Edytowane przez Orzecheł
to te Cloudy mają problemy z pozycjonowaniem

A jednorożce żyją na moim podwórku. To też słyszałeś? QH 90 i Cloudy I, to jest to samo tylko inny brand i dodany mikrofon.

Edytowane przez SKOME

Szczerze mówiąc popełniłem błąd z tymi QPADami, ponieważ z tego co teraz czytam (przyznam, jest to to samo co Cloudy), to i QPADy i Cloudy mają problem z pozycjonowaniem, a na tym mi zależy przede wszystkim. Muzyka schodzi na dalszy plan, zawsze mogę używać starej pary SH, pozycjonowanie w grach to bezwzględność. Mogę więc prosić o inne propozycje?

• Popieram 1

Test-gear:
"nie ma z reguły problemu z orientacją skąd dobiegają strzały bądź kroki, chociaż przyznam, że mając przeciwnika z tyłu bądź z przodu nie zawsze da się określić jak daleko jest on od nas lub nawet wiedząc, że dźwięk dochodzi z przodu to nie jesteśmy w stanie określić czy było to całkiem na wprost czy może trochę na lewo/prawo."
"Reasumując QH-90 nie są słuchawkami nastawionymi na profesjonalną grę w sieciowe FPS'y, w których bezbłędne określenie pozycji wroga jest kluczowe."

Imho za takie smaczki odpowiedzialna jest karta dźwiękowa, a nie słuchawki. Mówiąc, że te słuchawki nie za dobrze radzą sobie w grach, uważam za jedną z większych głupot jakie słyszałem.