Orzecheł 1 Napisano 31 Maja 2015 Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 (edytowane) Cześć, Szukam aktualnie nowego sprzętu audio przede wszystkim do grania w CS:GO, ale także inne tytuły. Niezbyt rażące odtwarzanie muzyki też byłoby mile widziane, podobnie jak wbudowany mikrofon (chociaż wiem, że często takie budowy nie są dobre). Na kartę chcę przeznaczyć MAX 200zł, na same słuchawki około 300zł. Obecnie używam zintegrowaną dźwiękową SH HD 419, ale po latach użytkowania zaczęły już trochę trzeszczeć. Pozdrawiam PS. Bardzo spodobał mi się sprzęt od QPAD, dokładniej QH 90. Czy ktoś może wyrazić o nich swoją opinię? Edytowane 31 Maja 2015 przez Orzecheł Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 31 Maja 2015 Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 (edytowane) hyperx cloud - niemalże to samo co qh 90 i do tego nieco taniej Edytowane 31 Maja 2015 przez NieTrafiam Cytuj Link to post Share on other sites
Orzecheł 1 Napisano 31 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Z tego co wyczytałem, to te Cloudy mają problemy z pozycjonowaniem, a to właściwie jest moim najważniejszym priorytetem przy wyborze słuchawek. Więc jeśli ktoś jeszcze jest w stanie coś zaproponować - chętnie posłucham Cytuj Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 31 Maja 2015 Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 (edytowane) to te Cloudy mają problemy z pozycjonowaniem A jednorożce żyją na moim podwórku. To też słyszałeś? QH 90 i Cloudy I, to jest to samo tylko inny brand i dodany mikrofon. Edytowane 31 Maja 2015 przez SKOME Cytuj Link to post Share on other sites
Orzecheł 1 Napisano 31 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Szczerze mówiąc popełniłem błąd z tymi QPADami, ponieważ z tego co teraz czytam (przyznam, jest to to samo co Cloudy), to i QPADy i Cloudy mają problem z pozycjonowaniem, a na tym mi zależy przede wszystkim. Muzyka schodzi na dalszy plan, zawsze mogę używać starej pary SH, pozycjonowanie w grach to bezwzględność. Mogę więc prosić o inne propozycje? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 31 Maja 2015 Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 , to i QPADy i Cloudy mają problem z pozycjonowaniem, a na tym mi zależy przede wszystkim. Kto Ci takich bzdur naopowiadał? Cytuj Link to post Share on other sites
Orzecheł 1 Napisano 31 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Test-gear:"nie ma z reguły problemu z orientacją skąd dobiegają strzały bądź kroki, chociaż przyznam, że mając przeciwnika z tyłu bądź z przodu nie zawsze da się określić jak daleko jest on od nas lub nawet wiedząc, że dźwięk dochodzi z przodu to nie jesteśmy w stanie określić czy było to całkiem na wprost czy może trochę na lewo/prawo.""Reasumując QH-90 nie są słuchawkami nastawionymi na profesjonalną grę w sieciowe FPS'y, w których bezbłędne określenie pozycji wroga jest kluczowe." Cytuj Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 31 Maja 2015 Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Imho za takie smaczki odpowiedzialna jest karta dźwiękowa, a nie słuchawki. Mówiąc, że te słuchawki nie za dobrze radzą sobie w grach, uważam za jedną z większych głupot jakie słyszałem. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 31 Maja 2015 Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 na jakieś karcie, to testowali ? Cytuj Link to post Share on other sites
KomaNdoRamBoo 287 Napisano 31 Maja 2015 Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Hyperx Cloud + używany xonar dx Cytuj Link to post Share on other sites
Orzecheł 1 Napisano 31 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Skoro tak uważacie to posłucham waszej rady, być może rzeczywiście jest to kwestia dźwiękowej. W takim razie HyperX Cloudy + do tego widzę tu dźwiękową od Asusa. Ktoś jeszcze wtrąci jakąś dźwiękową która fajnie by z Cloudami wypadła? Cytuj Link to post Share on other sites
KomaNdoRamBoo 287 Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Audiotrak prodigy hd 2, ale nie ma ona wejścia na mikrofon i jest droższa. Pamiętaj żeby zobaczyć, czy masz wolne miejsce na tego xonara. Cytuj Link to post Share on other sites
Orzecheł 1 Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Jeśli nie ma wejścia na mikrofon to gorzej dla mnie czy mogę bez problemu podłączyć mikro ze słuchawek do płyty? Bo jeśli tak, to w sumie dołożę trochę jeśli tą polecasz Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 dać się da, ale będzie trochę przekombinowane Cytuj Link to post Share on other sites
KomaNdoRamBoo 287 Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 W audiotraku możesz tez wymienić opampy i nadać dźwięku innego brzmienia. Tak, możesz podpiąć mikro do płyty głównej i będzie ok. Cytuj Link to post Share on other sites
Orzecheł 1 Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Jak będzie działać dobrze to tak zrobię. W takim razie Audiotrak i Cloudy. Dzięki za porady! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts