itsqwer 0 Napisano 30 Maja 2015 Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Witam! Na wstępie napiszę, że w ogóle nie znam sie ani na komuterach ani laptopach dlatego zakladam ten temat. Chcę kupic laptopa do 2700 zł, w teorii laptop ma mi posłużyć na studia ale wiadomo fajnie by było jakby jakies nowsze gierki tez smigały na chociaż srednich detalach. Laptop nie musi być ani lekki ani ultra cięki ale chciałbym aby wyświetlacz miał conajmniej te 15 cali, Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 30 Maja 2015 Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 A to może byś zobaczył takiego Asusa R510JK? Cytuj Link to post Share on other sites
Armatorix 29 Napisano 31 Maja 2015 Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Raczej lepszym wyborem będzie : http://www.ceneo.pl/36176196#tab=spec Większy dysk twardy, lepsza grafika, jak byś troche dołożył to w okolicach 3000zł mógłbyś dorwać z lepszym procesorem, ale to byś musiał poczekać na promocje, czasem z x-kom'u wrzucają na allegro. Jak na chwile obecną 3300zł. Ale w Twoim przedziale cenowym 860M+i5-4200H w zasięgu ręki Cytuj Link to post Share on other sites
oskarsom 14 Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 To Lenovo nie będzie lepszym wyborem. Prezentuje się ohydnie. Jakbyś jakiś laptop z bazarku przyniósł. Asus bije go jakością wykonania pod każdym względem. Cytuj Link to post Share on other sites
Armatorix 29 Napisano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 A jakieś argumenty merytoryczne oprócz Twojego "widzi mi się" ? Otrzymujesz gorszą grafikę w asusie, tyle do powiedzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
oskarsom 14 Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Około 30% gorszą. Dla mnie nie opłaca się brać 30% więcej mocy za cenę codziennego oglądania swojego sprzętu z zażenowaniem i poczuciem wstydu, kiedy komuś go pokazujesz. Dla mnie liczy się jeszcze jakość wykonania. Jeżeli ją zignorujemy, to niech bierze Lenovo. Ja bym tego nie zrobił, bo z komputerem pracuję długie godziny i oprócz wydajności zależy mi również na kulturze pracy. Cytuj Link to post Share on other sites
fillipser143 2 Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 30% to dużo. Według mnie lepiej brać 30 % większą wydajność niż lepszą jakość wykonania. Cytuj Link to post Share on other sites
Armatorix 29 Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Że niby lenovo ma badziewną jakość wykonania ? Jeśli kupowałeś jakiś używki na bazarku to jak najbardziej, nie spotkałem się jeszcze z "badziewnym wykonaniem", z y50-70 korzysta kolega, nie marudzi na niego, sam miałem okazję parę razy coś na nim robić i nie mam żadnych zastrzeżeń a wręcz przeciwnie. Autorowi tematu polecam się przyjrzeć laptopom osobiście w sklepie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts