Skocz do zawartości

Tablet do PDF i przeglądania zdjęć (500-600 zł)

Recommended Posts

Hej,

Proszę o pomoc w wyborze tabletu. Poniżej odpowiedziałem na podstawowe pytania według wzorca :)

• mój budżet : max 600 zł
  • gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : allegro
  • nówka czy używka : używka
  • preferowany rozmiar wyświetlacza : 7-10
  • preferowany system mobilny : windows
  • do czego będę używać urządzenia : internet, zdjęcia, pdf, skany, office
  • moje najważniejsze wymagania : ekran, bateria, stabilność systemu
  • rodzaj połączenia z internetem : 3G/LTE

Pozdrawiam

Michał

@anhus, chyba nie doczytałeś bo kolega chce windowsa (czemu się nie dziwię). Z modemem będzie ciężko za te 600 zł, ale coś się znajdzie. Albo budżetowy colorovo citytab supreme 8 3G (niestety 1 gb ramu), albo takie nieznane mi coś: http://allegro.pl/8-cali-vx8-3g-windows-8-1-ips-bt-gps-2g-32gb-etui-i5378401796.htmlale tu bym chyba uważał, bo nie wiadomo jaka to jakość i czy jest serwis.

Używka tak, ale nie z modemem 3G. Jakoś dziwnym trafem nie ma takich, użytecznych tabletów. No chyba że by rozszerzyć przegląd na tablety z 1 gb ramu, ale moim zdaniem warto lepiej kupić tablet z 2 gb i najwyżej podpinać przenośny modem kablem USB.

Hej,

Nie potrafię zedytować powyższego posta a chciałbym jeszcze Was zapytać jak do tego Della ma się Lenovo Yoga 2 i Lenovo Miix 2 :) Mam okazję je zakupić za w miarę rozsądną cenę. Czy do moich potrzeb najlepszy będzie ten Dell czy może warto się zastanowić nad którymś z podanych chińczyków?

Oba Lenovo mają ekrany o wyższej rozdzielczości, MIIX 2 to 10 cali. Yoga 2 z Windows wystepuje w wersji 8 oraz 10 cali.

Lenovo Yoga 2 Tablet 8 z Windows jest lepsza niz Dell Venue 8 Pro - ma ekran o wyższej rozdzielczości oraz dłuższy czas pracy.

Niestety jest droższa, podobnie jak MIIX 2 - jelsi Stać Cię i możesz dołozyć to zdecydowanie warto. Tu Masz przykład : http://x-kom.pl/p/225847-tablet-8-lenovo-yoga-tablet-2-8-z3745-2gb-32gb-win81.html?gclid=CM7x-7DN_cUCFcsAcwodEIAAzQ

• 2 tygodnie później...