IsarLoyu 1 Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Witam. Mam pilny i dość dziwny problem. Dostałem dzisiaj obudowę Bitfenix Neos MidiTower, GoodRam 4GB i chłodzenie SilenciumPC Fera 2. Wybebeszyłem wszystko ze starej obudowy, wsadziłem do nowej (dvd, hdd, zasilacz) i do płyty głównej Asus P5G41T-M LX podłączyłem Fere 2 według instrukcji, wsadziłem Ram i przykręciłem do obudowy. Podłączyłem kable na 90 procent tak jak było i... Uruchamiam, wszystkie wiatraczki sie kręcą (więc zasilanie podłączyłem dobrze), dioda na plycie sie pali ale nie wczytuje sie win! Monitor czarny i w trybie oszczędnym, mysz nie świeci ani karta sieciowa na usb. Nic sie nie wczytuje. Jakieś sugestie? Odłączyć ram? Może to spięcie poszło na plycie glownej? Cytuj Link to post Share on other sites
snowqwer 46 Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Sprawdz czy podpiales kabel eps, atx , od grafiki i czy napewno tyle ile karta graficzna wymaga Cytuj Link to post Share on other sites
IsarLoyu 1 Napisano 27 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Mam kartę Nvidia Gtx 560ti boost 1Gb i ma do podpięcia tylko jeden kabel 6 pinowy. Oczywiście podłączony. Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Wyjmij i włóż grafikę do slotu, może coś zruszyłes. Cytuj Link to post Share on other sites
IsarLoyu 1 Napisano 28 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 (edytowane) Sprawa rozwiązana częściowo. Okazało się, że płyta główna nie jest kompatybilna z nowym Ramem jaki kupiłem. Po wyciągnięciu wszystko odpaliło prawidłowo. Po zaaktualizowaniu BIOSu nadal nie czyta RAMu i się system nie włącza. W dodatku teraz mam problem, że przy uruchomianiu pisze mi w POST że nie czyta/nie widzi CPU Fan Także proszę o pomoc: Jak usunąć ten komunikat. I prosiłbym o polecenie 4GB RAMu zgodnego z płytą ASUS P5G41T-M LX, ale takiego co na 100% zadziała. Edytowane 28 Maja 2015 przez IsarLoyu Cytuj Link to post Share on other sites
snowqwer 46 Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Nic nie mowileś ze wlozyles nowa kosc ramu dlatego nic o tym nie wspominalem Cytuj Link to post Share on other sites
IsarLoyu 1 Napisano 28 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Nic nie mowileś ze wlozyles nowa kosc ramu dlatego nic o tym nie wspominalem Napisałem w 1 poście. 3 linijka tekstu zaraz po tym jak napisałem o chłodzeniu Fera 2 . Chciałbym żeby ktoś mi doradził co do pamięci kombatybilnej z moją płytą bo już jutro wysyłam RAM na wymianę i muszę napisać jaki chce w zamian. Dodam, że sklep to Komputronik i dobrze by było jakby mieli to co polecacie w ofercie. No i ten problem przy włądzaniu z CPU Fan. Help! Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Zobacz w manualu płyty głównej, jak wyłączyć sprawdzanie CPU fan lub sam poszukaj. Z tym ramem to widzę, że założyłeś oddzielny temat. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts