Skocz do zawartości

Smartfon ok.600 zł do muzyki i neta

Recommended Posts

Witam serdecznie ,poszukuje telefonu priorytet to odtwarzanie dobrego jakościowo dzwięku na słuchawkach... dobry bass itp ,jestem maniakiem non toper słucham muzyki na słuchawkach także jest to dla mnie najważniejsze wręcz , do tego płynność żeby nie zamulał ,w miarę wytrzymała bateria 

do przeglądania neta ..youtube'a ,facebook'a  przeznaczyć chciałbym 600-700zł najlepiej za nówke 

ponieważ chce zainwestować jeszcze w dobre słuchawki ,wyświetlacz max 5cali żeby był poręczny.

Kup dobry odtwarzacz :) jak chcesz mieć bardzo dobry dźwięk, serio.

Kup dobre sluchawki i w zasadzie każdy telefon zagra przyzwoicie, Beats Audio czy "Wolfsony" to marketing :) - tor audio w telefonach jest "średni" i nic tego nie zmieni. Mam porównanie jak grały różne telefony z odtważaczami jak AK, HiFiMan czy iBasso + odpowiednie słuchawki. Nawet kosztujący 300 zł odtwarzacz Cowon gral lepiej niż Samsung z Wolfsonem :)

Kup Lumię 640 LTE, nowa w sklepie poniżej 700 zł, do tego dobre słuchawki jak a-Jays Five for Windows. Słuchawki te mają też pełne sterowanie na kablu, z głośnością wlącznie. L640 ma długi czas pracy, nie zamula, ma bardzo dobry aparat.

LG Spirit też sie sprawdzi, do tego dobre słuchawki i Masz przyzwoicie grający zestaw.

Jak słuchasz MP3 to w ogóle nie mamy o czym mówic :) - ten format nie słynie z wierności i jakości.

Edytowane przez Ravir

Ciężko mi się zdecydować ,samsung średnio mnie przekonuje przez zewnętrzną jakość wykonania , ten plastik mnie odstrasza 

myślałem czy nie dozbierać do s4 w wersji black edition ewentualnie jesli chodzi o samsunga ,chociaż widziałem że tą klapke z skórą w tylnej części można dokupić spokojnie osobno. 

Co sądzicie o HTC one X 32gb widze że można nówke wyrwać za 500+ zł 

A jeśli chodzi o sam zakup to boje się trochę na allegro ze względu na liczną ilość podróbek ,ale ceny są o wiele niższy niż w lokalnych sklepach u mnie w mieście , jak miec pewnośc że telefon dotrze oryginalny z owego allegro np ?

Edytowane przez dzony_cash

Piterrrxd - mam dobry słuch. Ale jak odpalam AK czy HiFiMan'a za 1000 zł i podłączam słuchawki za 1200 zł - to możemy porozmawiać o jakości. :) 

Ale rozumiem - OK - jak ktoś sluchal na telefonie i tanich łuchawkach - i nagle posłuchal HTC BA czy Samsungowego Wolfsona na trochę lepszych słychawkach to faktycznie mu się wydawało, ze złapał Pana Boga za nogi :) :) Dobre, porządnie dobrane słuchawki i podłączone do kazdego telefonu zagrają dobrze. 

To dla tego ludzie tak chwalą iPhone - Apple połączył  przyzwoicie grający telefon z przyzwoitymi słuchawlami, które dodaje. :)

Jak by do Lumii, LG, HTC czy Sony dodali coś klasy a-Jays Five :) to też by grało dobrze.

I aby nie było - prawie rok miałe Samsunga z Wolfsonem :) i mogłem do na bierzaco porównywać z odtwoarzaczami i telefonem HTC BA :)

@Ravir na wszystkich telefonach używałem tych samych słuchawek i staruszek na wolfsonie zdecydowanie lepiej grał od telefonów na snapie 400. Nie mówię, że dźwięk jest jakiś tragiczny, ale różnica w brzmieniu jest.

Edytowane przez piterrrxd