Skocz do zawartości

Smarton do 1000 złotych na podstawie wymienionych kryteriów

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Rica1,

Recommended Posts

Witam, jestem troszkę zielony w temacie smartfonów, wiem jednak żena forum jest wielu wspaniałych ludzi którzy mają dużą wiedzę na ten temat. Jak w temacie , chciałbym zakupić smarfona do kwosty 1000 złotych, i chciałbym przedstawić na czym mi w takim smarftonie najbardziej zależy a co nie jest istotne, by można go było bardziej do mnie dopasować. Mam ograniczony budżet i długo zbierałem tą kwotę, nie chciałbym więc utopić swoich pieniędzy w błocie. A więc co ten model powien mieć:

Ekran minimum 800x480 , rozmiar do 5,7 cala chociaż pasował by nawwet i 4 cale, koniecznie żeby miał duże kąty widzenia czyli jakis IPS może

Gry mnie raczej średnio interesuja ale żeby minimum jakiś dwurdzeniowiec czy tam czterordzeniowiec był, chodzi o to by system sie nie zacinał co chwilkę.

Lubię mieć dużo aplikacji toteż pamięć minimum 8 GB i RAM minimum 1 GB bo poniżej to otwarcie jednego programu powoduje że inne programy w tle są automatycznie zamykane, Ramu chciałbym jak najwięcej.

Funkcje fotograficzne raczej mnie nie obchodzą , telefon może robić okropne zdjęcia , ale żeby z tyłu jakiś był bo wiem że w sytuacjach awaryjnych się przydaje , milo by bylo gdyby byl jakis lampa led zeby mozna bylo w nocy cos pstryknac i moglo by to sluzyc tez jako latarka.

Lubię słuchać muzyki przez głośnik telefonu , nie lubię przez słuchawki, na barwie mi nie zależy ale żeby głosnik wbudowany w smarfton był jak najgłośniejszy

Jesli chodzi o komunikacje to żeby miał wifi i 3G , LTE nie musi być, oraz jaki kolwiek bluetoth

Fajnie by bylo gdyby działał długo na baterii lub miał jaką funkcję szybkiego ładowania ale nie koniecznie. Co do firmy to nie jestem fanbojem , aby tylko nie był to jaki cavion gdzie serwis gwarancynjy jest w chinach :D

Czekam na propozycję od pomocnych ludzi.

Lumia 735 lub Lumia 830 - nowe do kupienia. L735 w sklepie to około 700 - 800 żł, a Lumie 830 w sklepie kupimy za 1000 - 1200 zł.

Lumia 830 powinna Cię zainteresować, bardzo dobry ekran, 16 GB Pamięci + obsługa Kart Pmięci do 128 GB, szybka, płynna, aparat świetny. Do tego bardzo dobre wykonanie, metalowa ramka, wymienne tylne klapki, wymienny akumulator.

Lumia 735 to tańszy sprzęt, ale równierz warty uwagi, ekran i aparat ma lepszy niż wspominany tu HTC M7 :) - ma 8 GB Pamięci i slot na karty do 128 GB. Wykonany jest z poliweglanu, nie ma metalowej remki i ma trochę mniejszy ekran 4.7 cala a L830 ma 5 cali. 

• Popieram 1

htc on m7 z wygladu ladny , widze ze ma z tylu diode led tak jak chcialem i z przodu 2 glosniczki chyba albo to tylko maskownica , ale jesli sa dwa to mozliwe ze razem glosno graja :D Jesli mowicie ze lumie maja cichy glosnik to raczej nie bede nimi zainteresowany, jak ktos ma jeszcze jakies pomysly , to daje . Dzieki bardzo za dotychczasowa pomoc , jestescie kochani.

Moim zdaniem najbardziej odpowiednim telefonem jest Samsung Galaxy SIII. Sam go mam i sprawuje się dobrze. Cena 800zł. Przekątna ekranu 4,8'' rozdzielczość 720x1280, 16GB wbudowanej, 1GB ramu. Gorzej z głośnikami. Ja raczej nie przywiązuję do tego wagi, ale głośniki są takie sobie. Telefon posiada latarkę ledową. SIII to raczej telefon już trochę przestarzały. Za mniej więcej tą samą cenę kupisz SIII Neo z minimalnie lepszymi parametrami.

Chyba sobie jaja robisz z tym S3. Stary model bez wsparcia

Neo ma snapa 400 a w połączeniu z touchwizem i rozdzielczością hd to niezbyt szczęśliwe połączenie

Za około 810 dzisiaj widziałem na olx nowe S4 więc 800 zł za S3 to lekka przesada

Latarkę ledową hahaha. Każdy telefon z diodą może być ,, latarką ledową " jeśli ma dostęp do sklepu z aplikacjami, a niektóre już mają wbudowane widgety. Rozwaliłeś mnie tym totalnie

Edytowane przez dawid0032
  • Popieram 2