jjaannss33 0 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Witam, dzisiaj kurier przyniósł mi zamówiony pasek led i w opisie pisało ze aby pasek świecił potrzebne jest przylutowanie do dwóch punktów lutowniczych na pasku. Problem w tym ze na pasku są 4 punkty lutownicze i związku z tym mam do Was pytanie gdzie przylutować kabelki. Jest to pasek z diodami 5050 i do jego zasilanie potrzebne jest 12V które chce poprowadzić z Molexa. Zdjęcia mojego paska: (przepraszam za jakość) Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Zapewne jest to taśma rgb dlatego ma 4 punkty jeden z nich musi miec oznaczenie 12 v to będzie + resztą sie pobaw do uzyskania odpowiedniego koloru , jak połączysz ze sobą rgb bedziesz miał biały wpadający w niebieski Cytuj Link to post Share on other sites
jjaannss33 0 Napisano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 (edytowane) ogólnie jak kupowałem pisało ze jest to jasny niebieski Udało się. Z jednej strony podłączyłem 12V a na 3 pozostałe miejsca podłączyłem masę Edytowane 26 Maja 2015 przez jjaannss33 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts