Jasziu 15 Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Córka chce telefon. Wiadomo, Komunia itd. Szukam i przyznam że nie wiem jaki tel dziecku kupić. Ludziska teraz kupują jajfony, tablety, laptopy... nie chcemy młodej kupować nie wiadomo czego, jeszcze ma czas. Podoba mi się Motorola Atrix i do tego lapdock. Młoda miała by telefon i jakąś namiastkę komputera zanim dostanie pełnowymiarowy. Może ktoś mial styczność z Atrix'em i może się podzielić opinią? Lub może ma jakiś inny pomysł co takiemu dziecku zakupić żeby nie było "wiochy" ale też żeby nie przesadzić? z góry dzięki... Cytuj Link to post Share on other sites
Deomortis 72 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Za nierozpieszczanie dziecka już Cię szanuję. A co do tematu to może coś ze słabszego ze stajni Samsunga. Np taki Galaxy Young, Trend. Samsung to bardziej znana firma, dla dzieciaków może być bardziej rozpoznawalna i nie zrobisz jej wiochy jakąś tam Motorolą (nie żebym był na nie dla Motoroli, sam mam i używam Moto G). Cytuj Link to post Share on other sites
davyx 53 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Przedmówca ma rację. Samsung może być lepszą opcją ze względu na rozpoznawalność. Niestety w dzisiejszych czasach panuje moda na rozpieszczanie dzieci. A najgorzej to potem wygląda w szkole. Jak dzieci chwalą się czego to nie mają rówieśnikom, a żaden z rodziców nie pomyśli o tym aby uświadomić dziecko, że są rodziny biedniejsze. Przykład z życia, w szkole u mojej siostry. Chociaż z drugiej strony jakby popatrzeć to i ta motorola to niezły wynalazek. Jak bym w wieku yyy 10-12lat? to chyba bardziej bym się ucieszył z czegoś takiego. Mając 2 rzeczy w jednej. Także kolega ma ciężki orzech do zgryzienia. Bo szczerze sam bym nie widział co wybrać. Cytuj Link to post Share on other sites
Jasziu 15 Napisano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 I tak za bardzo nie ma gdzie wiochy narobić. Szkoła zakazuje posiadania telefonów przez dzieci w trakcie zajęć. Młoda ma na szczęście w nosie "lans", ale tel chce mieć do dzwonienia do mamy, słuchania audiobooków i pewnie czasem grania. Przejrzę te które podałeś - dzięki. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Może LG Spirit, albo G2 Mini. Całkiem niedrogie (jak na smartfony), z bardzo mocną baterią. Co prawda o Atrix się nie wypowiem, ale miałem okazję używać Defy. Nakładka Motoroli ledwo chodziła. Nawet Touch Wiz, był przy nim rakietą. Jeżeli zaś o komputer chodzi, to może jakiś niedrogi tablet z Windowsem? Jak ostatnio patrzyłem, to za ok. 500zł można było dostać interesujące modele. Cytuj Link to post Share on other sites
Jasziu 15 Napisano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Przepraszam, w sumie nie napisałem w pierwszym poście, ale młoda to chuchro konkurujące z kurczakiem. Telefony 4,7" to prawie żagle choć może to tylko mi się tak wydaje ... Myślałem raczej o czymś do 4.2", Może ewentualnie SIII Mini? Co do Lapka - uważam że nie jest jej jeszcze potrzebny. Mamy dość tej elektroniki w domu i może zawsze skorzystać z pełnowymiarowego laptopa żony. Tym bardziej że im więcej gadgetów tym ciężej dziecko na rower albo trampolinę wysłać... Stąd też ten pomysł na przestarzałego Atrix. 4" + stacja Lapdock 10" do jakiegoś oglądania bajek czy nawet pisania w edytorze jakby coś do szkoły chciała napisać. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Kup jej Lumię - na przykład Lumię 532 za 350 zł lub nawet Lumię 435 za 300 zł - to ceny nowych, sklepowych sztuk. Na Olx.pl czy Allegro od kogoś kto przełużył umowę można je kupić juz za 200 zł. Polecam zwłaszcza Lumię 532 - 4 cale wiec nie będzie problemów z wielkością. Będzie mieć nowy telefon, który działa, do kontaktów, zagrania w proste gierki, czy słuchania muzyki się nada idealnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Również jestem za Lumią. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Atrix jest już stary i słaby. Ciekawszą konstukcję posiada Asus Padfone ale cięzko go kupić za rozsądne pieniądze. Podstawowe pytanie to ile możesz na to urządzenie przeznaczyć pieniędzy? Cytuj Link to post Share on other sites
Jasziu 15 Napisano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 celujemy raczej w telefon do około 500-600zł. Padfone - ciekawe rozwiązanie. Przyznam że nie widziałem nigdy wcześniej. Jedna sztuka na alle za 1150 (używana) to ciut za drogo niestety no i jednak woleli byśmy nowy tel skoro to prezent. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 (edytowane) Masz opcje - Lumia 532, mały 4 calowy ekran, działa bardzo przyzwoicie. Kosztuje około 350 zł w sklepie. Lumia 535 - ale to 5 calowiec. Ja radził bym się zastanowić nad Lumią 735 - za 600 zł spokojnie kupimy go, ma ekran 4.7 cala - i jest bardzo dobrym telefonem. Najlepiej wybrać się z dzieckiem do sklepu i niech się "przymierzy" Jedno jest pewne Lumia 735 to sprzęt który nie przyniesie "wstydu" :) - spokojnie konkuruje z droższymi telefonami, jakością ekranu i aparatów przewyższa niektóre flagowce. Jest też dość wąski, więc osoby o małych dłoniach nie mają problemu z trzymaniem go jedną ręką. Ważne jest też to, ze L735 to sprzęt który spokojnie wystarczy na parę lat. Nie zależnie od wyboru - nawet Lumia 532 będzie lepsza od "staroci" jak Atrix - nowsza, z nowszym systemem. Edytowane 26 Maja 2015 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 kup Pan Lumie 532 !! i niech młoda unika Androida to wyrośnie na mądrą dziewczynkę Cytuj Link to post Share on other sites
Jasziu 15 Napisano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 osobiście to kupił bym jej BB OS ale znienawidziłaby mnie do końca życia Znalazłem jednego Phonetab ale niestety używkę... Obejrzymy Nokię w jakimś shopie na żywo i się zdecyduje. dzięki wszystkim za rady. Cytuj Link to post Share on other sites
montex 30 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Ew. Motorola Moto E/ Moto E LTE - świetne telefony w tej cenie Cytuj Link to post Share on other sites
Spoks 11 Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 W tym przypadku też jestem za motorolą Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts