Soxic 0 Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Witam,jestem w posiadaniu telefonu HTC Sensation(G14), posiada ten telefon simlock na orange, natomiast ja posiadam numer w Plusie. Szukam jakiegoś darmowego sposobu na szybkie i bezproblemowe zdjęcie tego simlocka, google przesukałem i niestety nie dostałem wymaganej odpowiedzi, tak więc zwracam się do Was. Czy istnieje jakiś szybki, bezproblemowy a przede wszystkim DARMOWY sposób na usunięcie simlocka?Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Może xda pomoże http://forum.android.com.pl/topic/28862-htc-sensation-zdejmowanie-simlocka/Na pewno czeka cie minimum rootowanie. Ale z tym nie będziesz miał problemu, co najwyżej gdybyś chciał odblokować bootloader. Trzeba pobawić się min. drucikiem i podpiąć do pinów testpoint. Są poradniki na ten temat, więc wszystko do ogarnięcia, osobiście już dwie "sensacje" w ten sposób odblokowywałem pod późniejszy custom rom. Choć simlocka akurat w sposób podany w linku nie robiłem. 1 Link to post Share on other sites
Soxic 0 Napisano 25 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Właśnie szukam też sposobu bez roota bo ten telefon pożyczony niestety. Wcześniej już ten temat znalazłem, podobno w 2 metodzie można obejść się bez roota, da się to jakoś potwierdzić? ;d Link to post Share on other sites
Spoks 11 Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 W Teletorium ściągają simlock'i, nie wydaje mi się, żeby to dużo kosztowało Link to post Share on other sites
Recommended Posts