Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Chce przesiasc sie z starego juz i strasznie zamulajacego HTC Wildfire S. Szukam czegos do 700zł. Interesuje mnie przede wszystkim mocna bateria(mam dosc tego, ze po 30 minutach surfowania po necie schodzi mi polowa baterii), nie zawieszajacy sie smartfon, plynnie dzialajacy. Mysle, ze windows phone bylby wskazany, znajomi polecaja, nie mialem z tym stycznosci, mozecie powiedziec co sadzicie, android na moim obecnym telefonie mocno dal mi w kosc.
Zastanawiam sie nad Nokia Lumia 735 co sadzicie? Dobra w tym przedziale cenowym czy moze da rade znalezc cos lepszego? Jesli znacie cos bardzo dobrego z androidem w tej cenie, cos co smialo mozna polecic to tez dajcie znac ;)
Z gory dzieki za wszelka pomoc.

Na 100% Lumia 735 ma lepszy ekran, trochę mniejszy 4.7 vs 5.0 - ale jakość ekranu jest rewelacyjna, sporo flagowców ma gorsze ekrany :)

Aparat - ja z własnych doświadczeń twierdzę, ze L735 ma lepszy aparat, ma lepszą, jasniejszą optykę Carl Zeiss 1.9 - a L640 ma ciemniejszą  2.2 bez Carl Zeiss. Inni twierdza, ze to L640 ma lepszy aparat.  :) W trudnych warunkach trochę lepiej wypada L735.

Inna sprawa to akumulator - L640 ma duży, pojemny akumulator, i w zalezności co robimy pracuje od 30% do nawet 60% dłużej niż L735.

L735 ma Ładowanie Bezprzewodowe :) - a - L640ma Glance Screen :)

Musisz się zdecydować czy chcesz mieć dłuższy czas pracy, wiekszy ale gorszy ekran w L640 czy może krótszy czas pracy, mniejszy ekran, ale jak zyleta :)

Ogólnie zarówno L735 jaki i L640 sa bardzo udanymi telefonami - i - dowolny z nich jest świetnym wyborem. Jak Ci zalezy na większym ekranie i dluższym czasie pracy to śmiało kupuj L640 - za 699 żł* nie bardzo znajdziesz coś lepszego

* L640 LTE - pojedyńczy SIM i LTE kosztuje 699 zł, zaś L640 DualSIM kosztuje 649 zl, nie ma LTE, ale ma Dual SIM.

Edytowane przez Ravir

Kupujesz podstawke do ładowania bezprzewodowego, kładziesz ją np na stoliku obok łóżka i na nią kładziesz telefon. Bez żadnych kabli

A glance screen wyświetlanie różnych informacji na zablokowanym czy tez wygaszonym ekranie np o smsach, połczeniach itp

Edytowane przez dawid0032

Ładowanie Indukcyjne zwane Bezprzewodowym - jak wyżej opisał Dawid - jest mega wygodne. Nie wiem jak mogłem bez niego żyć :)

Zwykle odłożenie telefonu na "podstawkę" i się laduje, zero kabli, podpinania :)

Ile taka podstawka kosztuje? Czyli ogolnie lepiej wybrac 735? Z tego co widze to ta ladowarka bezprzewodowa to bez sensu jest, podlaczam ta podkladke do pradu i klade na nia telefon, wiec to tak jakbym normalnie podlaczyl ladowarke i do niej telefon, nie wiem co to za dogodzenie :P

Edytowane przez esc0re

Oryginalne ładowarki Nokia / Microsoft zgodne ze standardem QI - kosztują od 70 zł DT-601, 100 - 120 zł za DT-900 do 200 zł za DT903.

To są ceny nowe sklepowe, ale można kupić taniej, widziałem wyprzedaże nówek za 50 zł.

Sam posiadam dwie sztuki DT-900 - jedną w pracy drugą w domu, Lumię 720 i Lumię 920 ładuję dwa lata i nic się nie dzieje :)