andrzej1980 0 Napisano 24 Maja 2015 Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 (edytowane) Witam, mam problem z dyskiem twardym. Jest to dysk 750gb którego wyjąłem z mojego laptopa i włożyłem do obudowy USB 3. Po podłączeniu do komputera komputer wykrywa dysk ale pokazuje tylko 32 GB. Jest to dysk z laptopa Lenovo z oryginalnym systemem, nie sformatowany. Chciałem skopiować trochę danych ale dostępne są tylko dane które miałem zapisane na dysku SSD (którego nie podłączyłem)???] Program HD Tune wykrywa dysk poprawnie i nie pokazuje błędów. Jak odzyskać dane? Dysk podłączałem również przez złącze SATA ale z tym samym rezultatem. Edytowane 24 Maja 2015 przez andrzej1980 Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Jeżeli na tym dysku była jedna partycja na której był system to nie odczytasz zawartości pod innym systemem. Musisz wpierw wpiąć stary dysk- skopiować dane które chcesz i zrobić format już pod innym. Jeśli miałeś dwie partycje np.C+D to D powinna być dostępna o ile nie grzebałeś w zabezpieczeniach. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts