Skocz do zawartości

Zestaw do 5000tys. pod gry!

Recommended Posts

Cześć Wszystkim  :)
Potrzebuję porady odnośnie konfiguracji komputera. Poniżej specyfikacja:

• Zastosowanie komputera :  Gry
  • Maksymalna kwota : 5000zł
  • Których części potrzebuję : sama "buda" + monitor
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : najprawdopodobniej tak
  • Rozdzielczość mojego monitora i model: brak monitora 
  • Specjalne wymagania : w miarę możliwości cichy
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : dysk ssd 160gb
  • Własna propozycja zestawu : brak
  • Inne : brak

Pomoże ktoś?

Edytowane przez Arashenko

Intel Core i5-4690K /3.5GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

Gigabyte GA-Z87X-OC /intel Z87, LGA1150/

Razem 5077zł  +  kod na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa

Wydajna i5 z odblokowanym mnożnikiem, 8GB wysoko taktowanej pamięci z niskim radiatorem, topowa płyta główna na chipsecie Z87 musisz wiedzieć, żę ta nie obsłuży już kolejnej generacji procesorów - Broadwellów co nie zmienia faktu, ze i tak nie będzie potrzeby wymiany procesora tak szybko, wydajne chłodzenie na procesor w postaci Macho Black White, GTX 970 od Palita z trybem półpasywnym,1TB HDD na dane, SSD 128GB na system i kilka gier, dobrze wykonana i wyciszona obudowa Fractala, częściowo modularny zasilacz z zapasem mocy oparty o przetwornicę DC-DC co gwarantuje stabilniejsze napięcia oraz 24" monitor FHD od LG na matrycy AH-IPS.

Pytanie zasadnicze czy jesteś w stanie dołożyć jeszcze do tego 200zł ?
lepszy układ chłodzenia, wykonanie w tym Backplate, a także wybierasz pojemniejszy SSD Crucial BX100 250GB (535/370MB/s)

• Popieram 1

A więc:

- jak już pisałem dysk ssd posiadam. 160gb zaspokaja moje potrzeby :)
- obudowa po prostu mi się nie podoba + wolał bym aby wszystkie wejścia były od przodu.

- preferował bym chyba jednak i7 i płytę główną która umożliwi mi w przyszłości wymianę części na lepsze.

- monitor jednak nie jest mi potrzebny, co przypuszczam może trochę zmienić. 

Za wszystko jednak bardzo dziękuję.

obudowa po prostu mi się nie podoba + wolał bym aby wszystkie wejścia były od przodu.

Których części potrzebuję : sama "buda" + monitor

Rozdzielczość mojego monitora i model: brak monitora 

monitor jednak nie jest mi potrzebny, co przypuszczam może trochę zmienić. 

OK.

preferował bym chyba jednak i7 i płytę główną która umożliwi mi w przyszłości wymianę części na lepsze.

Dobrze, ale zdajesz sobie sprawę, ze zakup i7 jest nieopłacalny i gry na te chwile nie robią pożytku z HT ? 

W takim razie Intel Core i7-4790K /4.0GHz, 8MB, LGA 1150, BOX/  +  MSI Z97 Gaming 3 /intel Z97, LGA1150/

Do tego otrzymujesz zwrot z promocji w wysokości 165zł https://cashback.msi.com/pl/pl/pages/cpumb/qualifying

Dobrze, ale zdajesz sobie sprawę, ze zakup i7 jest nieopłacalny i gry na te chwile nie robią pożytku z HT ?  W takim razie Intel Core i7-4790K /4.0GHz, 8MB, LGA 1150, BOX/  +  MSI Z97 Gaming 3 /intel Z97, LGA1150/ Do tego otrzymujesz zwrot z promocji w wysokości 165zł https://cashback.msi...pumb/qualifying

czy muszę to zamówić z tej strony czy np esc.pl też mi to zwróci?

oraz czy po złożeniu tego wszystkiego komputer nie będzie pracował jak kombajn :D ?

Edytowane przez Arashenko