Skocz do zawartości

Sli z msi cyclone gtx 460

Recommended Posts

No właśnie żaden wysiłek dla kart ja mam w tescie 37.9 fps przy włączonym apex na maks , wszystko na maks, antyaliasing tylko mam wyłączony i mi wychodzi ranga d żebym zmniejszył ustawienia więc jest coś nie halo z tym;-// jesli w zakladce na dole gpu-z powinny być do wyboru dwie karty gtx 460 to wyszukuje. A w tym tescie powinno mi napisać gtx 460sli?? bo jest tylko wymieniony jeden w prawym rogu ;-//

tak ptrzy okazji - tez sprawialo problemy

""Panowie KONIEC TEGO PROBLEMU!!! Musiałem w panelu nvidia w zakładce "zarządzanie ustawieniami 3d" w trybie renderowania sli zmienić z "zalecane przez nvidia" na "jeden procesor graficzny" i wszystko teraz hullaa jak ta lalaa przy włączonym oczywiście sli ;-))))) problem się wziął pewnie z tego że ustawiało mi na opcję 3d a przecież ja takiej nie obsługuje i stąd te skoki być może. Ale ładnych parę dni na to zeszło ;-///""

temat z innego formu o wyskakiwaniu cudow niewidow na ekranie w trakcie Crysisa

tak we wszystkim też to samo.

Skończył się problem z ekranem bo przecież tylko jedna karta także jest widocznie włączona przy wyborze " jeden procesor graficzny" , jak zmienie na metodę przemiennych klatek to ekran znowu skacze przy jasnych odcieniach więc ten problem jest nadal, kupiłem mostek asusa, zamienię i zobaczymy co będzie.

NIE POLECAM MOSTKÓW OD FIRMY MSI!!!

Właśnie zamieniłem na mostek asusa i nie ma już żadnych problemów z ekranem, każde ustawienie renderowania sli teraz działa.

Np. Crysis zrobiłem programem fraps i gdy na jednej karcie mialem 25 fps ustawienia na maks to przy sli ok.50fps więc jak widać skalują się naprawdę wyśmienicie choć przy mafii nadal nic się nie zmieniło i tak samo przy sli i jednej karcie ;-///

Nie będę zakładał nowego tematu, podobne gtx460 się bardzo dobrze kręcą, mam msi afterburner, jakie są bezpieczne wartości które trzeba ustawić żeby one w sli dosyć mocno przyspieszyły

I jaki jest dobry programik który by porównywał w gierkach ilości fps przy sli i jednej karcie??

• 2 tygodnie później...