lopez2 36 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 tak to mozliwe - nie grazsz w 1900 nie wlaczyles max detali i nie ustawiles filtrowania ani anizo na odpowiednio wysokim poziomie - tak to mozliwe inaczej to poprostu... bzdury zreszta swoja drogą - mafia to cienka grafika zaden gigatyczny wysilek dla kart Cytuj Link to post Share on other sites
grom99 0 Napisano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 No właśnie żaden wysiłek dla kart ja mam w tescie 37.9 fps przy włączonym apex na maks , wszystko na maks, antyaliasing tylko mam wyłączony i mi wychodzi ranga d żebym zmniejszył ustawienia więc jest coś nie halo z tym;-// jesli w zakladce na dole gpu-z powinny być do wyboru dwie karty gtx 460 to wyszukuje. A w tym tescie powinno mi napisać gtx 460sli?? bo jest tylko wymieniony jeden w prawym rogu ;-// Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 a ustaw w sterach - jedna karta graf- byl tu ktos i mial wlasnie tak i wowczas zalapalo przy zaznaczaniu multi nie bylo wykrycia Cytuj Link to post Share on other sites
grom99 0 Napisano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Prośba o napisanie jak się to ustawia?? Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 oj od roku juz nie mam force wiec nie pamietam ale to prozaiczne przegladasz ustawienia sterow i gdzies w zakladce performance lub podobnej masz do wyboru sli rendering czy single rendering lub cala zakladka dotyczaca multi gpu - przejrzyj poprostu stery Cytuj Link to post Share on other sites
grom99 0 Napisano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Jeśli chodzi Ci o panel nvidia i tam ustawienia 3d a w nich renderowanie sli to mam ustawione "jeden procesor graficzny" sli widzi itd a mam taki niski fps??? przecież to jest niemożliwe Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 wiec zaznacz dwa - wyprobuj to ze byl ktos komu odpalilo tylko przy opcji jeden to nie znaczy ze to regola - regola jest taka ze jak masz dwa to zaznaczasz dwa albo niech ktos napisze kto ma sli - choc ja bym wolal pokombinowac niz czekac na zmilowanie Cytuj Link to post Share on other sites
grom99 0 Napisano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Ale nie ma tutaj do wyboru "dwa procesory graficzne" tylko jeszcze renderowanie metodą przemiennych klatek 1 i 2 ale to już też sprawdzałem, nie mam żadnej różnicy w ilości klatek a mi sli widzi i pisze że działa Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 tak ptrzy okazji - tez sprawialo problemy ""Panowie KONIEC TEGO PROBLEMU!!! Musiałem w panelu nvidia w zakładce "zarządzanie ustawieniami 3d" w trybie renderowania sli zmienić z "zalecane przez nvidia" na "jeden procesor graficzny" i wszystko teraz hullaa jak ta lalaa przy włączonym oczywiście sli ;-))))) problem się wziął pewnie z tego że ustawiało mi na opcję 3d a przecież ja takiej nie obsługuje i stąd te skoki być może. Ale ładnych parę dni na to zeszło ;-///"" temat z innego formu o wyskakiwaniu cudow niewidow na ekranie w trakcie Crysisa Cytuj Link to post Share on other sites
grom99 0 Napisano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 To jest moja wypowiedź bo nie tylko na tym forum o tym pisałem. Teraz z ekranem już jest wszystko ok tylko ta ilość klatek jest bardzo dziwna;-// Więc jak nie ma innego pomysłu co jest nie tak?? Cytuj Link to post Share on other sites
rogal877 0 Napisano 6 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 trudno bedzie Cytuj Link to post Share on other sites
grom99 0 Napisano 6 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Dzisiaj mi wyszło 36 fps przy jednej karcie i 34 przy włączonym sli w Mafii 2, co to sa jaja?? Sprawdzałem każdą konfigurację renderowania sli więc o co w tym wszystkim do h..a chodzi?? Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 6 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 a cos poza mafią ? we wszystkim innym to samo? Cytuj Link to post Share on other sites
grom99 0 Napisano 6 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 tak we wszystkim też to samo. Skończył się problem z ekranem bo przecież tylko jedna karta także jest widocznie włączona przy wyborze " jeden procesor graficzny" , jak zmienie na metodę przemiennych klatek to ekran znowu skacze przy jasnych odcieniach więc ten problem jest nadal, kupiłem mostek asusa, zamienię i zobaczymy co będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
grom99 0 Napisano 6 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 NIE POLECAM MOSTKÓW OD FIRMY MSI!!! Właśnie zamieniłem na mostek asusa i nie ma już żadnych problemów z ekranem, każde ustawienie renderowania sli teraz działa. Np. Crysis zrobiłem programem fraps i gdy na jednej karcie mialem 25 fps ustawienia na maks to przy sli ok.50fps więc jak widać skalują się naprawdę wyśmienicie choć przy mafii nadal nic się nie zmieniło i tak samo przy sli i jednej karcie ;-/// Cytuj Link to post Share on other sites
grom99 0 Napisano 7 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Nie będę zakładał nowego tematu, podobne gtx460 się bardzo dobrze kręcą, mam msi afterburner, jakie są bezpieczne wartości które trzeba ustawić żeby one w sli dosyć mocno przyspieszyły I jaki jest dobry programik który by porównywał w gierkach ilości fps przy sli i jednej karcie?? Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 7 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 rdzeń 850 bez zmiany napięcia pamięci 2050 powinny pójść dla spokoju ustaw 2000 jak chcesz więcej na rdzeniu to już trzeba zwiększyć napięcie tak do 1,07 dla 890 potem u mnie już wali artami Cytuj Link to post Share on other sites
grom99 0 Napisano 7 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Czyli tylko te dwa suwaki są odpowiedzialne za podkręcanie grafiki: core clock i memory clock?? http://img510.imageshack.us/img510/2438 ... burner.jpg i od razu jedna i druga się podkręci czy trzeba osobno? Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 7 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 w wersji 2,00 msi afterburnera shadery przesuwają się z rdzeniem a w wersji 1,60 chyba się dało to kręcić osobno ale głowy nie dam bo już nie pamiętam dokładnie Cytuj Link to post Share on other sites
F.N.X 4 Napisano 7 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Witam czytam i czytam żeby sli prawidłowo działało to w strownikach musi być profil sli dla danej gry jest na to rada (nHancer) http://www.nhancer.com/ Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 no i tu nalezy sie pochwała jak nic:P Cytuj Link to post Share on other sites
grom99 0 Napisano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Mam jeszcze takie pytanko, bo przy tych grafach jest takie wejście mini-hdmi, tutaj można podłączyć po prostu kabel hdmi do monitora przez jakąś przejściówkę czy coś?? po co to?? Cytuj Link to post Share on other sites
pociej 24 Napisano 18 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Tak, stosuję się przejściówke mini-hdmi-->hdmi i podłącza się monitor/telewizor.. Przejściówkę powinieneś mieć z kartą. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts