bati999 13 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Witam. Lat temu 4 złożyłem z waszą pomocą komputer. Głównie do Wiedźmina 2. Historia lubi się powtarzać, bo wyszła jego nowa część, a u mnie z pieniędzmi zbyt kolorowo nie jest. Powiedzcie mi jak na takim komputerze Wiesiek by hulał, bo jeszcze go nie zakupiłem. Po prostu nie wiem czy warto. Kupię go na pewno, jednak - chciałbym zrobić upgrade. Nie wiem ile musiałbym wydać, żeby można było sensownie pograć. Myślałem może o jakimś lepszym chłodzeniu do procka, bo posiadam stockowe, zmianie karty graficznej, ale patrząc na ceny mnie po prostu nie stać. 750 Ti pewnie odpada i uzyskam na niej to samo co na GTX 560Ti. Więc jaka karta? Może jakiś radeon? A 560 Ti zostawić do obliczania phys x, czy coś w tym stylu. Nie wiem czy dalej jest to możliwe Dysk SSD? Pewnie również poczułbym różnicę w działaniu. Mam dysk twardy WD Blue 1TB, więc nie wiem czy jest sens brać SSD o dużej pojemnośći. 64GB na system + grę, ewentualnie 128 jeśli na prawdę warto. Wypadłem całkowicie ze znajomości sprzętu, a orientowałem się w tym całkiem nieźle 4 lata temu. Wtedy dwójeczka chodziła mi na ultra bez ubersamplingu w 50-60fps, teraz boję się o ustawienia low :c Ktoś widzi jakiś sensowny pomysł? Niezbyt drogi. Pewnie zarobię na to na wakacjach, ale chciałbym już teraz mieć jakiś punkt odniesienia. Z góry dziękuję za pomoc.http://s10.ifotos.pl/img/komputerj_wwqnrqs.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Może inaczej. Ile planujesz wydać ? Jaki masz monitor ? Masz świetny zestaw pod rozbudowę. Wystarczy tutaj sama zmiana GPU oraz chłodzenie na CPU pod OC 2500K na P67 Cytuj Link to post Share on other sites
bati999 13 Napisano 21 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Myślałem nad GTX 960 albo R9 280x, plus jakieś tanie i wydajne chłodzenie do procesora. Może jakiś niewielki dysk SSD na system, kilka programów i grę lub dwie.Chcę wydać jak najmniej na kartę i chłodzenie, nie wiem, zmieścić się w 1000zł? Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 22 Maja 2015 Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Z GTX 960 się zmieścimy, z R9 280X dobijemy do 1100 zł. Ogólnie R9 280X jest wydajniejszą kartą niż GTX 960 a kosztuje bardzo podobnie. Póki co GTX 960 wypada lepiej w Wiedźminie 3 z racji tego, że AMD nie wypuściło jeszcze nowych sterowników pod Wieśka. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts