Skocz do zawartości

Laptop 4000zł, czy to najlepszy wybór ?

Recommended Posts

Witam serdecznie. Poszukuję laptopa głównie do gier za około 4000zł. W oko wpadł mi ten oto model:

http://allegro.pl/ceg-15-6-clevo-p157sm-a-i7-4700mq-8gb-hd-8970m-1tb-i5364308510.html

Czy w tym przedziale cenowym jest to najlepsza propozycja ?

Zastanawiam się również nad lenovo y70-70, ale wydaje mi się, że lepszym wyborem byłby ten model clevo. Proszę o pomoc w wyborze i ewentualne inne propozycje. Pozdrawiam.

W przypadku gwarancji musisz zapłacić za przesyłkę do serwisu, na dodatek jest on niemiecki.

Możesz kupić tego Lenovo tylko licz się z wysokimi temperaturami i dobra podkładka żeby miało to ręce i nogi

Ale szczerze powiedziawszy jeżeli ci nie przeszkadza gwarancja to możesz brać tego clevo, o wiele wydajniejszy od tego gtx 860,

Edytowane przez kapix124

Poczytaj o sprzedawcy, bo nie każdy ma takie samo zdanie.

Laptop ogólnie jest ok choć mógłby być trochę wydajniejszy (ale kartę da się wymienić więc jest w miarę).

Jeżeli jesteś uczulony na ciszę (ale za to brak dowolności w konfiguracji) to lepiej Asusa G750/751 - gotowy produkt.

Brać Lenovo Y50-70 w tym budżecie to ... po prostu się nie opłaca.

Niewiele zmieniono porównując oba modele Lenovo ...

Oprócz troszeczkę większej wydajności masz nieco starszy model (najpierw SM a najnowszy to SM-A) a więc kompatybilność 1-2 generacjie mniej w tym. Decydować musisz sam (chociaż podpowiem,żeby brać pod uwagę także takie sprawy jak np: matryce).

Nie boli Cię to że jest gruby i ciężki, oraz ta stylistyka rodem z 2fast2furious? 3,3kg na 15,6" to jest ogrom.

W takim hajsie kupisz smukłe i ładne Nitro z i7-4720HQ, oraz intelowską kartą GTX860m. Dodatkowo zamiast baterii li-jon, będziesz miał baterie li-poli, która nie będzie tak cierpieć przy długiej pracy na zasilaczu.

http://allegro.pl/outlet-acer-vn7-791g-i7-4720hq-8gb-1tb-gtx860m-fhd-i5373571438.html

Sam mam i sobie chwalę. Świetnie łączy wydajność z funkcjonalnością.

Edytowane przez bohdan91

Jeszcze nic nie kupiłem. Cały czas się zastanawiam. Chcę wybrać najlepszą ofertę. Teraz mam na oku to:

http://allegro.pl/clevo-p177sm-a-i7-4702mq-8gb-gtx-880m-hdd-500gb-i5373652248.html

Wcześniej był podobny zestaw tyle że z gtx780 i i7 4700mq. Tylko że tutaj już mi wyjdzie prawie 4400, lecz z drugiej strony mam gtx'a 880 a on w porównaniu z 860 wypada dużo lepiej.

880m to gorąca karta. Jeżeli już to warto dopłacić do 970m.

Poza tym tego procka musiałbyś kręcić/wymienić (nic pilnego, jak się jakiś trafi w dobrej cenie).

Między gtx 780m a 880m nie ma strasznie dużej różnicy. 780m po OC to prawie wydajnośc 970m więc nie jest źle.

A takie rzeczy jak modyfikacja (w przypadku Clevo i MSI) lub gwarancja (kupując laptopa od firmy/w sklepie masz 2 - gwarancja sklepu i producenta, a kupując od pośrednika tylko producenta)  ?

Najwydajniejszy będzie ten który ma najwydajniejszą kartę (+ procek nie najgorszy). Jeżeli o temperatury się nie obawiasz (albo będziesz robił ,,zestaw" rzeczy które te temperatury zbiją) to najwydajniejszy w tej kwocie jest 

Hail! Poszukuję laptopa głównie do gier, część czasu będzie wykorzystywany w domu a cześć na wyjściach, maksymalna kwota to 4500zł, preferuję sklep stacjonarny, matryca 15,6 lub 17,3 (jeżeli przy 15,6 będą lepsze komponenty to jestem za c:) also musi być zainstalowany OS jak i minimum 16GB ram i 2 dyski (mSATA SSD i HDD SATA). Nie będzie rozbudowywany więc CLEVO odpadają. Minimum i7-4710HQ ;3 jak i gtx860/gtx960. Myślałem nad tym lecz brak OS mnie trochę odtrąca :c