Skocz do zawartości

Budżetowo do obróbki zdjęć i okazjonalnych gier

Recommended Posts

Witam bardzo serdecznie, zamierzam złożyć sobie komputer w cenie około 1500-2000zł, oto wzór:

• Zastosowanie komputera : obróbka zdjęć (nic wielkiego, nie używam 9999 warstw w PS), trochę gier (tutaj też nie jestem wymagający, chciałbym zagrać w DA:IQ ale to nie konieczność), obsługa monitora o rozdzielczości wyższej niż FHD
  • Maksymalna kwota : 2000zł
  • Których części potrzebuję : cała obudowa
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : nie
  • Rozdzielczość mojego monitora i model: jeszcze brak, co najmniej FHD
  • Specjalne wymagania : liczy się dla mnie mała wielkość zestawu i kultura pracy, jeżeli to idzie ze sobą w parze, SSD 256, karta grafiki od zielonych
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : brak
  • Własna propozycja zestawu : chciałbym tę obudowę LINK, ale boję się o chłodzenie procesora

To wszystko, nie muszę kupować od razu karty graficznej, mogę odłożyć zakup na lepsze czasy, jeżeli komputer będzie bez niej działał. Dzięki za pomoc :)

Panowie, czy coś jest nie tak z moim tematem? Bardzo chciałbym uzyskać odpowiedź.

1802zł kod na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa

Wydajny czterordzeniowy procesor w postaci i5 4460, 8GB RAM na początek, płyta główna w z czterema bankami na pamięć, 1TB HDD na magazyn, szybki SSD 128GB na system i SOFT, całiem przewiewna obudowa Zalmana w niej trzy wentylatory 120mm z regulatorem prędkości filtrami przeciwkurzowymi i usb 3.0, zasilacz z mocną linią +12V i zapasem mocy oraz nagrywarka DVD.

Na chwile obecną musi CI wystarczy zintegrowany układ graficzny HD 4600,później dokupisz sobie chociażby GTX 750.