zgrywusek 2 Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Witam. Jest to mój pierwszy post na forum. Nie czuję się pewnie w tych sprawach.Jestem graczem. Chciałbym zmodernizować swój stary komputer. Myślę o wymianie płyty głównej oraz procesora jednak nie jestem pewny czy karta graficzna oraz reszta podzespołów będzie współpracowała z nową płytą główną czy jednak trzeba wymienić coś jeszcze.Chciałbym w przyszłości zmienić też resztę podzespołów więc płyta powinna być "na przyszłość".wypatrzyłem sobie takie możliwości: http://www.morele.ne...97-pro4-640933/lubhttp://www.morele.ne...xtreme3-645428/Jednak dalej jestem otwarty na propozycję.Jeśli chodzi o procesor myślę o i5 z możliwością oc (mam nadzieje ze coś mi doradzicie)Wiem że będę musiał dokupić jeszcze pamięć ram.Reszta podzespołów jakie posiadam na chwilę obecną to:Karta graficzna : AMD Radeon HD 6700 Series (PCI Express 2.0, 1024 MB, GDDR5)- bedzie wymieniana w przyszłości na coś mocniejszego nie wiem jeszcze kiedydysk hdd: Seagate Barracuda 7200,01 250gbObudowa: http://www.morele.ne...r-black-353611/Zasilacz: Chieftec GPA 500 S8Napęd optyczny DVD LG Monitor Benq full hd 22''System operacyjny Windows 7Klawiatura + Myszproszę o wyrozumiałość jeśli coś pominąłem.Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam. PS. Obecna płyta główna to asus P5K a procesor Intel Core 2 Duo E6750 Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Wygląda to dobrze ale spokojnie możesz brać MSI Z97 G43. Do tego procesor i5 4690K. Oczywiście pod OC trzeba dorzucić jakiś cooler. Cytuj Link to post Share on other sites
zgrywusek 2 Napisano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Wygląda to dobrze ale spokojnie możesz brać MSI Z97 G43. Do tego procesor i5 4690K. Oczywiście pod OC trzeba dorzucić jakiś cooler. a może lepiej zainwestować w i7 z odblokowanym mnożnikiem ? Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Póki co, gry nie potrafią wykorzystać wielowątkowości procesora i7. Dopłata 500 zł jest tutaj nieopłacalna. Cytuj Link to post Share on other sites
zgrywusek 2 Napisano 19 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Póki co, gry nie potrafią wykorzystać wielowątkowości procesora i7. Dopłata 500 zł jest tutaj nieopłacalna. dziękuje ślicznie za rozjaśnienie sytuacji Póki co, gry nie potrafią wykorzystać wielowątkowości procesora i7. Dopłata 500 zł jest tutaj nieopłacalna. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy tego procesora i5 który mi zaproponowałeś nie będę musiał wymieniać za rok albo dwa na i7 (bo gry będą wumagały wielowątkowości)? Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Czy tego procesora i5 który mi zaproponowałeś nie będę musiał wymieniać za rok albo dwa na i7 (bo gry będą wumagały wielowątkowości)? Nie posiadam magicznej kuli ... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts