Kacpero999 4 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Witajcie prosze o pomoc w zlozeniu mi zestawu do gier/grafiki Zastosowanie komputera :Gry: Gta V, Bf4, Far cry 4,Dying Light, Minecraft,Lol,mortal kombat X, Wiedzmin 3 /Rendering i obrobka ponadto nagrywanie: Sony Vegas pro, Cinema 4d, adobe after effects,Action [Rendering i Nagrywanie Bedzie Full HD] Maksymalna kwota : 3000-3200 Których części potrzebuję : Buda Czy będę podkręcać sprzęt? : Jezeli bedzie mozliwosc to tak Rozdzielczość mojego monitora i model: chce Kupic Monitor full hd do 400 zl Specjalne wymagania : cichy,wydajny,nie wysokie temperatury Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Brak Własna propozycja zestawu : Brak Inne : Nie przepadam za radeonem ? Moze Ktos mnie przekona ? Z Gory Wielkie dzieki za pomoc/ Lub chec Pomocy Witajcie prosze o pomoc w zlozeniu mi zestawu do gier/grafiki Zastosowanie komputera :Gry: Gta V, Bf4, Far cry 4,Dying Light, Minecraft,Lol,mortal kombat X, Wiedzmin 3 /Rendering i obrobka ponadto nagrywanie: Sony Vegas pro, Cinema 4d, adobe after effects,Action [Rendering i Nagrywanie Bedzie Full HD] Maksymalna kwota : 3000-3200 Których części potrzebuję : Buda Czy będę podkręcać sprzęt? : Jezeli bedzie mozliwosc to tak Rozdzielczość mojego monitora i model: chce Kupic Monitor full hd do 400 zl Specjalne wymagania : cichy,wydajny,nie wysokie temperatury Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Brak Własna propozycja zestawu : Brak Inne : Nie przepadam za radeonem ? Moze Ktos mnie przekona ? Z Gory Wielkie dzieki za pomoc/ Lub chec Pomocy Odrazu mowie ze mialem juz kilka tematow ale nikt mi na nie nie pomogl co do zestawu Cytuj Link to post Share on other sites
Sadek.0 1177 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 (edytowane) Intel Xeon E3-1230v3 /3.3GHz, 8MB, BOX, LGA1150/ Gigabyte GA-B85M-D3H /intel B85, LGA1150/ Crucial 16GB (2x8GB) 1600MHz CL9 Ballistix Gigabyte GeForce GTX 660 WF2 2GB DDR5 192bit (1046/6008) Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda x2 Zalman R1 USB3.0 (b/z) Corsair VS 450W 80+ 120mm Razem 3321zł + kod na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa Wydajny procesor Xeon 1230 v3 wydajność i7 4770 bez zintegrowanego układu graficznego, czyli 4 rdzenie / 8 wątków, 16GB RAM, płyta główna w formacie matx z możliwością rozbudowy pamięci maksymalnie do 32GB w tym pełny układ audio i dwie kości biosu, GTX 660 tutaj nvidia z racji na fakt, ze wykorzystujesz Aftera akceleracja GPU przyniesie spory przyrost wydajności i skrócenie czasu renderów, 2 x HDD po 1TB jeden na odczyt surowego materiału, drugi zaś na zapis gotowego rendera, częściowo wyciszona obudowa Zalmana z trzema wentylatorami 120mm i regulacja prędkości obrotowej filtrami przeciwkurzowymi i usb 3.0 oraz zasilacz z mocną linią +12V 4-8W i zapasem mocy. O podkręcaniu procesora możemy mówić, gdy rezygnujesz teraz z karty graficznej ii dokupujesz ją z czasem bądź idziesz w używane podzespoły. Edytowane 17 Maja 2015 przez Sadek.0 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kacpero999 4 Napisano 17 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 ok a czemu gtx 660 a nie gtx 960 ? ;p i jaka roznica fps ich dzieli ? Cytuj Link to post Share on other sites
Sadek.0 1177 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 (edytowane) Nie cytuj całych postów chłopie. Nie masz takich funduszy, a nawet jeśli nie poleciłbym Ci GTX 960 zwłaszcza pod montaż. Wąska szyna danych i niska przepustowość pamięci, stąd nie dla tej karty podczas gdy będziesz renderował przy jej użyciu. Za ~650zł kupisz używanego GTX 750 z gwarancją, taka moja propozycja by tutaj zejść z ceny i mieć wydajniejsze GPU. Edytowane 17 Maja 2015 przez Sadek.0 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kacpero999 4 Napisano 17 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 ok Cytuj Link to post Share on other sites
Sadek.0 1177 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Wkradła się literówka GTX 760 oczywiście. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kacpero999 4 Napisano 17 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Wkradła się literówka GTX 760 oczywiście. ok Wkradła się literówka GTX 760 oczywiście. dzieki to tyle Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Zastosowanie komputera :Gry: Gta V, Bf4, Far cry 4,Dying Light, Minecraft,Lol,mortal kombat X, Wiedzmin 3 /Rendering i obrobka ponadto nagrywanie: Sony Vegas pro, Cinema 4d, adobe after effects,Action [Rendering i Nagrywanie Bedzie Full HD] Co jest tutaj głównym priorytetem tego zestawu ? Gry czy praca ? Coś mi się wydaje, że lepiej będzie złożyć tutaj zestaw typowo nastawiony pod gry, gdyż obsługa programów które wymieniłeś sprowadzi się tylko i wyłącznie do hobbystycznego renderingu z gamepleyów. Dobrze myślę? Cytuj Link to post Share on other sites
Kacpero999 4 Napisano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Kajtek w sumie to planuje glownie audio spectrum i edycje pod muzyke ze np takie linie jak w radiu i moze ewentualnie edit filmow np z pvp rozne efekty drganie ekranu cos w ten desen a co do gameplayu to zadko moze cos wrzuce ;p Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Wymieniasz dość wymagające tytuły gier. W takim budżecie składałbym bardziej zestaw typowo pod gry z ewentualną możliwością jego rozbudowy pod pracę. Cytuj Link to post Share on other sites
Kacpero999 4 Napisano 19 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Wymieniasz dość wymagające tytuły gier. W takim budżecie składałbym bardziej zestaw typowo pod gry z ewentualną możliwością jego rozbudowy pod pracę. nie planuje niestety rozbudowy moge dolozyc z jakies 100-200 zl max ale za bardzo nie jestem za tym xd a moglbys zlozyc mi taki pod gry bo w sumie ten co kolega na gorze pokazal to mega jak dla mnie tylko poco mi 2 dyski ? bo nie za bardzo rozumiem ? Wymieniasz dość wymagające tytuły gier. W takim budżecie składałbym bardziej zestaw typowo pod gry z ewentualną możliwością jego rozbudowy pod pracę. bo tak jak mowilem chce zrobic kanal w ktorym ma byc glownie montage zazwyczaj krotki/Audio spectrum cos takiego jak na Kanalach K-step muzycznych czyli takie fale lub czasami moze pobawie sie mala edycja.A co do nagrywanie to czasami jak mnie wezmie ale tez nie nie grywam jakichs gameplayow itp Sadek bo ja zrobilem tak ze mam 8 gb ramu xeona i gtx 960 2gb asusa to mozna tak zrobic czy inaczej ? bo w gtx 960 wyzsza jest wydajnosc a xeon chyba mi starczy do renderu czy jednak nie ? @Refresh REF Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts