rafi84tek 1 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Witam, zmieniam żonie telefon z Sony Ericsson Elm (SE J10) na Xiaomi Redmi 2 ma androidzie. Zrobiłem już kopię kontaktów, niestety nie mogę sobie poradzić z kopią SMS/MMS. Soft Sony jest kiepski, dlatego kopię kontaktów robiłem MyPhoneExplorer. To poszło bez problemów. SMS też eksportowałem MPE, dodatkowo korzystając z tego darmowego programu: smsconverter oraz sms-backup-restore. Niby wszystko jest OK, SMS otrzymane się kopiują dobrze, ale SMS wysłany nie ma znacznika daty/godziny i program nie jest w stanie zaimportować wiadomości jako konwersacji, zawierającej wysłane i otrzymane wiadomości w chronologicznej kolejności. Już w oknie MPE wchodząc w opcję Wiadomości wysłane w kolumnie Czas jest napisane "Brak oznaczenie", podczas gdy w opcji Wiadomości przychodzące w analogicznej kolumnie są data i godzina poszczególnych wiadomości. Czy ktoś może coś poradzić? Może znacie jakiś program, który odczyta daty w SMS wysłanych. Albo może znacie inny sposób na wyeksportowanie pełnej historii SMS? A czy da się przenieść SMS i MMS ? Pozdrawiam, R. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts