Koneser 0 Napisano 15 Maja 2015 Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Witam. Karta gtx 970 na wyjścia 8 i 6 pin. Zasilacz XFX TS 550W ma dedykowaną jedną wiązkę pci-e z dwoma wtyczkami 6+2 pin. Czy jeśli zasilacz ma tylko jedną mocną linię 12V to mogę użyć tych dwóch wtyczek z tego samego kabla, czy powinienem jednak podłączyć tylko jedną wtyczkę 6+2 oraz użyć przejściówki 6 pin na dwa osobne molexy? Link to post Share on other sites
Rozwiązanie vicodin 479 Napisano 15 Maja 2015 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Użyj wtyczek z jednego kabla, wszystko będzie ok. 1 Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 15 Maja 2015 Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 mogę użyć tych dwóch wtyczek z tego samego kabla Tak. 1 Link to post Share on other sites
angelus01 69 Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Chciałbym trochę podrążyć temat, czemu mówicie w ten sposób żeby podpinać kartę graficzną? Na logikę,skoro producent karty wymyślił sobie, że jedna linia to za mało to podpinając się w ten sposób że kablem z przelotką to dalej obciążamy jedną linie. To skoro tak, to czemu nie ma po prostu jednego gniazda w grafice...czy nie lepiej dla całego układu byłoby żeby podpiąć dwie osobne linie z zasilacza?(oczywiście jak mamy tyle wyść bo jak nie to trudno i albo tak jak mówicie albo wymiana zasilacza) Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Na logikę,skoro producent karty wymyślił sobie, że jedna linia to za mało to podpinając się w ten sposób że kablem z przelotką to dalej obciążamy jedną linie. W tym co napisałeś żadnej logiki nie widzę. Poczytaj trochę o zasilaczach i PCI-E. To skoro tak, to czemu nie ma po prostu jednego gniazda w grafice Ponieważ poprzez jeden kabel PCI-E 8-pin można dostarczyć jedynie do 150W. czy nie lepiej dla całego układu byłoby żeby podpiąć dwie osobne linie z zasilacza? 1. Nie. 2. Ciekawe w jaki sposób podepniesz 2 linie w zasilaczu, który ma jedną linię 12V ? albo wymiana zasilacza Poważnie ? Jedna mocna linia 12V to rozwiązanie zdecydowanie lepsze niż kilka słabszych. Jaki jest cel wymiany lepszego PSU na gorszy ? Tak, jak napisałem - poczytaj o tym trochę. Link to post Share on other sites
Recommended Posts