Skocz do zawartości

Monitor do gier, 16:9, do 1200 zl, dobre kolory i czen, matowy, 22"-24"

Recommended Posts

Witam,

Poszukuję monitora do zestawu komputerowego przeznaczonego glownie do gier, filmow i internetu. Prawdopodobnie bede go tez uzywac z konsola (ps4). Czasami uzyje go do grafiki, stad wymagam dobrych kolorow i czerni.

Ma miec on od 22" do 24". Nie wiecej, poniewaz stac bedzie na dosc malym biurku. Rodzielczosc 1920x1080, ips, matowa powierzchnia, raczej szybki czas reakcji, ale bez szalenstw, bo w fps-y nie gram. Wiec nie poszukuje nieczego w 120hz, 60hz mi wystarczy. Dodatkowo interesuje mnie funkcja Flicker-Free.

Bedzie stal na przeciwko okna. W nocy lampka na biurku.

Co do komputera:

Karta graficzna to MSI GTX 970. Procesor Intel Core i5 4690k, plyta glowna MSI Gaming 3.

Pozdrawiam

PS. Dodatkowym wymaganiem jest estetyczny wyglad monitora, oraz przepraszam za brak polskich znakow. To nie z lenistwa :)

Edytowane przez ironice

EV2455 jest 16:10 więc odpada, EV2450 przywoity, to samo z EV2436W. 

Ja bym jeszcze rozważył NECa EA244WMi ale musiałbyś do niego mieć dobre światło w pokoju bo lubi mrugać przy nisko ustawionej jasności, szczególnie w półtonach. 

Dziekuje za odpowiedzi.

Posiadam monitor Samsung SyncMaster T200, ma 16:10. Stary jest, prawda, ale nie potrzebuje monitora 16:10 dopoki ten dziala. Moze bede w przyszlosci probowal Dual Display, chociaz zielony jestem, i nie wiem jeszcze jak to sie je.

A 16:9 chcialbym kupic do celow jak pisalem, growych i multimedialnych glownie. I jako monitor do ps4, jezeli taka zajdzie w przyszlosci potrzeba.

Dodam tez, ze probowalem Dell u2415 i otrzymalem egzemparz ktory mial nienaprawialny problem przewagi zoltych tonow, co mnie skutecznie do tej firmy zniechecilo. Dodatkowo mial jakis dziwny problem z kontrastem chyba, rzeczy takie jak np, dym na ciemnym tle byly zupenie niewidoczne. Probowalem go kalibrowac kilka dni i nic z tego, nadal byl zoltawy i jakis taki niewyrazny. Chciaz mial piekne cieniutkie ramki i estetyczny wyglad.

Czy mozecie powiedziec mi cos wiecej na temat Eizo Foris FS2434? Czy bedzie to dobry wybor? Jest z wygladu dosc paskudny szczerze powiedziawszy, ale w koncu liczy sie to co jest w srodku. Jak porownuje sie on do Eizo EV2450?

Pozdrawiam

Dziekuje za odpowiedz.

Przyznam, ze bardziej sklaniam sie ku Eizo EV2450 z powodu ramki i chyba wiekszej funcjonalnosci, lepszego przystosowania do przebywania przed nim przez dlugie godziny i tym podobnym. Tylko martwie sie, ze bedzie w nim problem z ghostingiem. Niby nie gram za wiele w fps-y, ale zdarza mi sie zagrac w takie Dishonored albo Far Cry. Czy mozna ustawic cos w opcjach albo cos zeby ghostingu nie bylo? A moze martwie sie bezpodstawnie?

Pozdrawiam