Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, poszukuje telefonu do 750 zł moje wymagania to:

-płynne działanie-wiem że android i płynność nie idą ze sobą w parze poniżej 1000 zł ale przyzwyczaiłem się do systemu, nad WP się zastanowię jak 10 wejdzie na rynek, zależy jakie opinie zbierze.

-aparat- brak większych wymagań, jedynie dioda doświetlająca LED ale to chyba jest standard

-pamięć-8gb+micro sd ew.16gb, samo 8 wbudowanej bez możliwości rozbudowy jakoś przeżyje jeśli będzie się to przekładało na mocniejsze podzespoły

-ekran- 4,7-5,5 cala, hd lub fhd ze wskazaniem na 5 cali i mniejsze

-bateria- dobrze żeby potrafiła wytrzymać około 15 godzin, w tym 3-4 godziny WIFI przy powiedzmy 50-70% jasności, trochę muzyki, rozmów i smsów reszta czasu telefon nieużywany ale z włączonym cały czas WIFI, to czy będzie wymienialna czy nie nie ma znaczenia

-procek i ram- i tutaj właśnie jest problem, chciałbym mieć 4 rdzenie i 2 gb ram ale telefony tj. G3s lub

Moto G 2gen mają po 1 GB, po jakimś czasie czuje że zacznie tego ramu brakować a po męczeniu się 2 lata z Ace 2 chciałbym kolejne 2 używać telefonu w miarę komfortowo. Znalazłem Zenfone 5 ale nie do końca mi odpowiada. Nexus 4 chyba byłby najlepszy ale to loteria, są one dwuletnie, po gwarancji i nie wiadomo czy jeszcze pożyją.

Co do marki i stanu-może być używany, najlepiej z gwarancją, po 2 telefonach wolę omijać Samsunga szerokim łukiem, z "chinoli" to Xiaomi i Meizu, myślałem też nad Lenovo ale ludzie narzekają na optymalizacje systemu.

Dołóż ze 100 zł i kup LG G2 w idealnym stanie. Bije G3s, Moto G i Asusa jak chce w każdej kategorii. Nexusa 4 też oprócz płynności bo to jest na podobnym poziomie

Edytowane przez dawid0032
  • Popieram 1

Chcesz wydajny i tani to proponuje egzotyczny telefon, Ale wydajny,  Andek 5.0, LTE 2GB RAM> Wada to słaby aparat

http://telchina.pl/test-recenzja-mlais-m52-red-note-t18053.html

Innym ciekawym egzotycznym telefonem z lizakiem 5,1 jest Oukitel U8

http://s2.postimg.org/yrcpyxd1l/Screenshot_2015_04_28_21_38_34_Kopia.png

Edytowane przez gramacz

Gramacz - Intel Atom w Benchmarkach wypada słabo - a w realnym życiu BIJE na głowę wszystkie ARM'y - z S800 na czele.

Mediatek - może w testach wypada dobrze, ale do tej pory, każdy MT z którym miałem do czynienia był słaby, do tego nie znana marka, nawet customowych ROM'ów będzie brakować, o wsparciu nie wspominam.

Wolła bym kupić używanego LG G2, LG G3s - przynajmniej mamy wsparcie z nieoficjalnymi ROM'ami.