Skocz do zawartości

Iphone 4s czy może coś innego?

Recommended Posts

Szukam jakiegoś fona za 3-4stówki(najlpiej pomiędzy haha). Mam zamiar używać go głównie do muzyki, neta oraz czasem do gierek/aplikacji. Ogólnie zależy mi na w miare dobrej baterii oraz wydajność i stabilności systemu. Brałem jeszcze pod uwagę s3(głownie ze względu na większy ekran od iphona), ale tak poza tym to nic fajnego nie znalazłem :( Doradzicie coś? ^^

Edytowane przez Raitoneq

iP4s to dość stary model, na najnowsze wersji softu nie jest już tak płynny, nadal niezły sprzęt, ale ma 4 lata.

S3 sobie daruj, tu jest znacznie gorzej niż w przypadku iP4s :)

Na Twoim miejscu powaznie bym rozważył Lumie 640 - za 400 - 450 zl kupisz na Allegro czy Olx.pl nówkę od kogoś kto przedłużył umowę.

Jelsi nie chcesz WP - to Masz problem - i to duży - Lumia 640 czy Lumia 735 działa płynniej i sprawniej niż iP4s na najnowszym sofcie, a S3 to w ogole nie ma szans. I na dodatek L640 ma długi czas pracy. :)

Telefon za 400 - 450 zł na Androidzie to będzie porazka, jelsi koniecznie się "upierasz" to kup iP4s - ale nie oczekuj zbyt dużo :) - to stary szprzęt i nie będzie tak dobry jak nowsze modele iP.

S3 sobie daruj, tu jest znacznie gorzej niż w przypadku iP4s :)

Nawet na custom romach?

WP nie chcę z powodu małej ilości aplikacji i gier. Może coś z htc się znajdzie?

I może warto poszukać ip4s z ios 6? Ogólnie to trochę mnie wymiary wyświetlacza przerażają, miałem z 2lata temu ipoda toucha 3g i szału jakoś nie było na tych 3 calach(z pisaniem i przeglądaniem neta) :(

Edytowane przez Raitoneq

Będę musiał posprawdzać aplikacje itd. w WP. Jaki jest ten system? Dobrze zoptymalizowany? Ten 1gb ramu starczy bez problemu? I który z tych lumii bardziej opłaca się wziąc? Bo widzę, że podzespoły te same. ^^

Edytowane przez Raitoneq

ja kupiłem nową 640-tke dual sim z kartą 16gb i etui flip cover za 550zł z wysylką od goscia z przedłużenia umowy

Nie lepiej było dołożyć tą stówe i poszukać htc m7?

S3 da radę na porządnym custom romie, wiadomo że teraz to już trochę szrot, ale da radę mu zrobić jeszcze "chip-tuning" :P

O jakim custom romie piszesz? :D