Dawik551 48 Napisano 19 Października 2010 Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Witam, wszystkich zainstalowałem race driver grid jakiś czas temu na swój komputer (win 7 ultimate 64bit). Instalacja przebiega dobrze wszystko bez problemowo, po czym uruchomiłem grę ustawiłem grafikę, gra się zrestartowała aby zatwierdzić ustawienia, ale przy ponownym uruchomieniu w ogóle nie chce wejść do menu, gra ładuje się w kółko lecą obrazki cały czas ale nic się nie dzieje. Wgrywałem grę od nowa, aktualizowałem sterowniki, directa, i nie wiem co robić dodam że na innych komputerach z tym samym systemem windows działa bo sprawdzałem u braci. Liczę na pomoc i z góry dzięki. Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 19 Października 2010 Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Zainstaluj najnowsze patch'e do tej gry Link to post Share on other sites
DonHugo 104 Napisano 19 Października 2010 Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Hmmm....dziwne bo mam ten sam system co ty i grid mi ładzia normalnie bez żadnych patch'y o ile cos takiego jest.Chodz jak mowi severyn,jak jest jakiś patch do tego go śćiągnij go i obczaj czy to coś da. Link to post Share on other sites
Dawik551 48 Napisano 19 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Wgrałem patcha 1.3 to gra w ogóle nie chciała się włączyć pokazywało się logo i po chwili znikało... Link to post Share on other sites
dariusz.p 0 Napisano 20 Października 2010 Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Patche nie mają z tym nic wspólnego,usuń grę ,usuń wszystkie zapisane stany gry(usuń folder "codemaster" w dokumentach będziesz miał) i wgraj jeszcze raz grę .Chyba przesadziłeś w ustawieniach,jaką kartę masz? Ta gra chodziła ci na innych ustawieniach? Link to post Share on other sites
Dawik551 48 Napisano 20 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Usunąłem wszystko chyba z 5 razy i wgrałem od nowa i ciągle jest to samo włącza się i ekran startowy przed menu się wciąż ładuje. Kartę mam GTX 280, Proc i7 860, 4 Gb , Win 7 ultimate x64. I nie wiem co dalej robić z tym ? :help: :help: Link to post Share on other sites
dariusz.p 0 Napisano 21 Października 2010 Udostępnij Napisano 21 Października 2010 dodatkowe pytania : -czy inne gry normalnie chodzą? -czy to orginał -grałeś w tą grę przed zmianą ustawień? - używałeś jakiś programów czyszczących system? Ja osobiście nie miałem żadnych podobnych problemów z tą grą, sprawdz czy czasem nie masz może wirusa jakiego ,choć stawiam że w systemie pojawiły się jakieś błędy.Może przywrócenie systemu do dnia przed pierwszą instalacją gry( gdzie wprowadziłeś zmiany ) pomoże . Link to post Share on other sites
Dawik551 48 Napisano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Inne gry normalnie chodzą z wyjątkiem poprzedniej produkcji codemasters Colin McRae DIRT, (DIRT 2) normalnie działa bez problemu na full. Nie to nie oryginał ale na 2 innych PC działa normalnie. Przed zmianą ustawień przy włączeniu wyścigu działo się to samo (w kółko się ładowało) co po zmianie ustawień przy starcie. Nie nie używałem żadnych programów czyszczących. Sprawdzałem tego GRID'a jeszcze na innym dysku twardym z Windowsem Vista Ultimate 32bit i działo się to samo, więc już nie wiem co czynić z tą grą... I odpowiedź na ostatnie pytanie, przywracałem system i także się to działo... Jak ktoś jest w stanie pomóc to proszę... :help: :help: :help: :help: :help: Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 21 Października 2010 Udostępnij Napisano 21 Października 2010 -czy to orginał Wejdź w Dokumenty\Codemasters\ i usuń folder GRID Wejdź w C:\Users\\AppData\Local i usuń folder Codemasters Pobierz to - GRIDLauncher Ustaw jakieś niskie-średnie detale i małą rozdzielczość i spróbuj uruchomić Link to post Share on other sites
Dawik551 48 Napisano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Zrobiłem to co napisałeś, owszem włączyło się menu ale jak chciałem przejść do trybu mistrzostw to znów w kółko się ładowało ... Link to post Share on other sites
dariusz.p 0 Napisano 21 Października 2010 Udostępnij Napisano 21 Października 2010 -czy to orginał Wejdź w Dokumenty\Codemasters\ i usuń folder GRID Wejdź w C:\Users\\AppData\Local i usuń folder Codemasters Pobierz to - GRIDLauncher Ustaw jakieś niskie-średnie detale i małą rozdzielczość i spróbuj uruchomić JoHnNy czyż byś był przeciwnikiem legalnych wersji? Kopie zdarzają się powiedzmy "różne" Może ten system 64bit jest problemem, kiedyś czytałem o problemach z grami z tą wersją vin7 ,nie pamiętam teraz o co tam chodziło... ale może się mylę bo jeśli na viście 32 masz to samo . Link to post Share on other sites
Dawik551 48 Napisano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2010 No mam i na innym kompie działa a u mnie nie... Link to post Share on other sites
Dawik551 48 Napisano 27 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Czy ktoś pomoże ;> ? Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 27 Października 2010 Udostępnij Napisano 27 Października 2010 vin764bit -ściągnij z neta i wgraj po kolei : dotnetfx35///oalinst///install_flash_player///AdbeRdr920_pl_PL///dx-y najnowsze byś to miał juz w sytemie od razu.Zainstaluj na nowo dirta bez pathy i graj. Link to post Share on other sites
Dawik551 48 Napisano 27 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Spróbuje zrobić to co napisałeś xD . A mam pytanie, jak ci działa ten GTX 480 mimo wielu opinii, że fermi jest tandetne to jest tak na prawdę ? Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 28 Października 2010 Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Słuchaj każdy ma swoje zdanie i nigdy nie będzie tak że wszyscy jednogłośnie będą zachwalali każdy towar lub go krytykować. GTX480 jest dla mnie jak i zresztą z opini tych co posiadają tę karte wydajnościowo bardzo dobra i mocna.Zastrzeżenia jakie mają ludzie którzy piszą na temat gtx4xx nie biore pod uwagę,ponieważ wiem co kupowałem/kupiłem i ja tych problemów nie mam.Karta spisuje sie super odpukać jak i jej wydajność w grach i nie martwie sie że mi coś nie pójdzie albo nie dam max ust. Musisz sobie sam odp. na czym ci bardziej zależy oszczędność czy wydajność ? bo raczej ciężko jest pogodzić jedno i drugie dla tego większość z powodu ceny wybiera po środku,tylko pózniej są różne opinie po zakupie jedni zadowoleni drudzy nie Jak masz kwote przeznaczyć na gtx470/80 to jest to super wybór ale zadowolenia ci nie gwarantuje jak przy kupnie jakiegokolwiek Radeona,zależy czego oczekujesz i do czego ma być karta do gier. Jak jesteś zainteresowany zamianą/kupnem nowej karty zprecyzuj swoje wymagania,będzie łatwiejszy wybór Tu masz mój filmik HD,gdy miałem jeszcze Q6600 http://www.youtube.com/watch?v=7v7N_EbZviQ Link to post Share on other sites
Dawik551 48 Napisano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Udało mi się rozwiązać zagadkę z gridem. Nie wiem czemu tak ale przez HT nie chciał się włączyć jak wyłączyłem to od razu gra... Link to post Share on other sites
Recommended Posts