Skocz do zawartości

[1100zł] Monitor głównie do gier.

Recommended Posts

Cześć,

Poszukuję monitora do takiego zestawu:

http://www.morele.ne...ry/info/RABDCd/

Głównie będę grać, czasami może pobawię się w PS. Myślę, że 27" będzie optymalne. Znalazłem takie dwa monitory:

http://m.morele.net/...etails/538793/0

Asus z matrycą AH-IPS, czyli taki chyba średniak jak do gier ale nie jest zły hee? Ma 27" to fajnie.

Drugi:

http://m.morele.net/...etails/667851/0

LG z matrycą TN i odświeżaniem 144Hz czyli już głównie do gier. No tylko, że 24" a strasznie cieszył bym się z 27 cali.

Żadnym e-sportowcem nie jestem więc też nie wiem czy potrzeba mi 144Hz. Gry myślę, że głównie gta v etc. Jakiś Battlefield może czasami CS, ETS2 no ogółem takie coś...

Myślałem jeszcze nad Samsung T27D590EW z Tunerem TV. Przydałby sie tuner lecz nie jest konieczny. Jak na razie moim faworytem jest Asus 27" , co myślicie? Nada sie ta matryca do gier? :)

Edit: Jeśli 144Hz ma mi zmienić znacząco jakość gry to niby jestem w stanie poświęcić te 27" albo trochę wiecej wydać np. na 27" z 144Hz. Tylko też nie za duzo ;)

Edytowane przez Brronek

Po co chcesz się doradzać innych jak wiesz lepiej :)

Jeżeli chcesz potwierdzenia to tak ten samsung jest stworzony specjalnie dla ciebie. 

A teraz zacznij szukać i poczytaj tu: http://forum.benchmark.pl/topic/64117-chc%C4%99-monitor-za-chc%C4%99-monitor-do/

Tj. kolega wyżej powiedział do 1000 zł znajdziesz użytkową 24', coś lepszego dla graczy już więcej. Poczytaj czym się różni 60 hz od 140 hz i czy faktycznie chcesz grać w takie gry które wyciągną więcej niż 60 FPS i będziesz chciał to zobaczyć.

Porównaj sobie również matrycę TN i IPS.

Jeżeli tylko do GTA V - napisałeś głównie, zresztą super ludzie kupują monitory pod GTA V xtra :) - to 60 hz będzie idealny bo i tak więcej nie wyciśniesz, o ile złapiesz na tym sprzęcie i te 60. Jeżeli cs to 140 poprawia bardzo jakość grania. 
Chcesz tuner? Kup TV. 

Edytowane przez Jozio

Nikt nie powiedział że wiem lepiej, kolego ;) co do gier, tam jest więcej niż tylko GTA, a że głównie nie znaczy tylko to co innego.

W CS nie będę grał dużo wiec nie potrzebuje raczej 144Hz co za tym idzie możemy pozostać przy IPS.

Co jest nie tak z tunerem w monitorze?

Czyli taki Samsung T27D390EW jest do niczego? :D co w nim "nie działa"?

To wyświetlacz obrazu, o jakichkolwiek jego  parametrach nie będę pisał bo nie ma to sensu. 

Z 24" masz Delle U2414H, U2415, jak dorzucisz 150zł to znajdziesz Eizo FS 2434 - monitor bardziej do gier, raczej tą ostatnią opcję bym obstawiał. 

2450 czy 2436W kosztują około 1500zł - są to przyzwoite, uniwersalne monitory. 

to jakie 27" z IPS a jakie z TN byłyby warte brania?

Żadne, Twój budżet nie pozwala na zakup takiego monitora, chyba że szukasz chłamu ?
2450 czy 2436W kosztują około 1500zł - są to przyzwoite, uniwersalne monitory.

Żadne, Twój budżet nie pozwala na zakup takiego monitora, chyba że szukasz chłamu ?

No właśnie 1500 zł za te 23" cale troche dużo mi sie wydaje. Ale pewnie sie mylę.

Najpierw doczytaj zdanie od początku. ;) . Pisałem, nie patrząc na cenę, ale jak najmniej.

Edytowane przez Brronek