C4aZy 2 Napisano 11 Maja 2015 Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 (edytowane) Cześć, mam problem z moim komputerem, mianowicie od zmiany dysku wyskakuje mi na starcie komunikat z biosu [zdjęcie poniżej] i nie mogę uruchomić komputera dodatkowo dodam, że przy starcie zawsze muszę mieć wypiętą klawiaturę, bo,inaczej nie odpala mi się bios tam jakieś zdania wyskakują a jak jest podpięta to nie wyskakują i nie przechodzi mi dalej dlatego nie mogę odpalić tego biosu. Mam także komputer w budowie, bo będę robić nowy, ale na razie działam na tym gracie, który nawet nie chcę się włączyć. Jego obecna specyfikacja to: Procesor: AMD Athlon 64 2000Mhz Karta Graficzna: ATI Radeon x550 / mam w domu hd5770 Dysk twardy: Barracuda 80 gb IDE i Barracuda 500gb SATA Płyta Główna: MSI K8N Neo3-FSR Pamięć ram: 2gb Zasilacz: XFX 550w http://zapodaj.net/e8e917e799ee3.jpg.html Edytowane 11 Maja 2015 przez kajtek. Cytuj Link to post Share on other sites
kedziu 23 Napisano 11 Maja 2015 Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 wciśnij F1 i będzie ok. Możesz też zresetować BIOS do fabrycznych. To jest ostrzeżenie o OC Cytuj Link to post Share on other sites
C4aZy 2 Napisano 11 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 wciśnij F1 i będzie ok. Możesz też zresetować BIOS do fabrycznych. To jest ostrzeżenie o OC Nie moge podpiac klawiatury, bo nie dziala, ale ja nie podkrecalem. Cytuj Link to post Share on other sites
BeeDead 18 Napisano 11 Maja 2015 Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Rozumiem, że klawiatura jest na USB i pewnie w biosie na standardowych ustawieniach obsługa klawiatury i myszy USB jest na Disabled. Zostaje podpiąć klawiaturę PS/2 i od nowa skonfigurować ustawienia BIOS. Dla pewności możesz jeszcze wymienić baterię na płycie bo sprzęt już kilka lat ma i może dlatego gubi ustawienia BIOS. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts