Suseh 0 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Witam, poszukuję telefonu za max 600-700zł. Z wymagań to 8Mpix aparat tył i łączność LTE + android. W tym przedziale cenowym nie ma za dużo do wyboru. Uwagę przykuły 2 modele. HTC Desire 610 LTE oraz LG G2 mini LTE. LG ma lepszą baterię ale brak czujnika światła, co spowoduje, że i tak beteria będzie "szybciej" zżerana. No i naczytałem się, że ten przycisk na tylnej klapie jest mega wkurzający. Telefon będzie przechowywany standardowo w kieszeni i podobno często się sam odblokowuje. Czyli ogólnie na razie zostaje z HTC. Chyba, że ktoś może coś doradzić? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 O tym przycisku to piszą najczęściej ludzie co go mieli 2 minuty w ręce i to w sklepie Ja mam G2 i G3, mają też te przyciski i jest to mega wygodne. Głośność podczas rozmowy łatwiej się reguluje bo są pod palcem a dzięki knock on można wybudzać ekran podwójnym stuknięciem z którego sie korzysta i w sumie tylko z tego. Nie zauważyłem jeszcze żeby mi się sam odblokował a noszę w jednej kieszeni G3 a w drugiej G2 Czujnik światła to nie jest taki problem. Nawet bez niego G2 mini wytrzymuje dosyć długo. I nie jest taki wielki jak desire Cytuj Link to post Share on other sites
Suseh 0 Napisano 10 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 To fakt, co do przycisku to tylko mogę kieruje się tylko opiniami, które "wygooglowałem". Byłem też w sklepie go pooglądać -> ale wiadomo, do kieszeni nie mogłem włożyć i pochodzić w sklepie : ) Jedynie potrzymałem w łapie. Wielkość ma znaczenie - ja nie przepadam ze dużymi ekranami. Poprzednio miałem przez pół roku Samsung S4 mini i wielkościowo mi przypasował. Ale przecież i HTC i G2 mini mają taki sam ekran - 4,7'?? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 (edytowane) Ja noszę zawsze ekranem do dołu czyli do uda żeby nie wystawiać ekranu na stłuczenie i tym samym przyciski są do góry więc ich naciśnięcie jest prawie niemożliwe Owszem mają te same ekrany lecz popatrz na rzeczywisty rozmair całego urządzenia G2 mini ma dużo cieńsze ramki G2 mini ma 130 mm a desire 143,1 więc różnica jest duża zwłaszcza przy tym samym rozmiarze ekranu Moja dziewczyna w zeszłym roku stała przed podobnym wyborem i byłem pewny że weźmie G2 mini po pierwszym wzięciu go do ręki. Potem wzięła desire i pierwsze tekst to co on taki wielki jak rozmiar ekranu ten sam Jeszcze do porównania. Desire przy ekranie 4,7 cala ma 143,1 mm a mój G3 przy ekranie 5,5 cala ma 146,3 mm więc tylko 0,3 cm większy a ekran 0,8 cala A G2 który ma 5,2 cala jest nawet mniejszy od Desire 610 bo ma 138,5 mm:) Więc można stwierdzić że jest to potworek jeśli chodzi o rozmiar niby są głośniki stereo ale kto na nich słucha jak są dużo lepsze głośniki bluetooth Edytowane 10 Maja 2015 przez dawid0032 Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 To ja dodam, że za 700 zł można już szukać g3s na olx. Następca g2 mini. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Dokładnie albo Moto G 2 generacji Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 O tym przycisku to piszą najczęściej ludzie co go mieli 2 minuty w ręce i to w sklepie Bzdura. Potwierdzam te doniesienia - sam klika się w kieszeni. Można go co prawda odwrócić ekranem w stronę uda, ale nie zawsze sie o tym pamięta. A ciasnych spodni nie noszę, zeby nie było.. Co do pórownania rozmiarów - pełna zgoda, Desire 610 to trochę niewypał. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Ja już to odruchowo robię i nawet o tym nie myśle po tym jak kiedyś rozbiłem ekran jeszcze w Sony Ericssonie w910i jak wchodziłem do autobusa Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Ja swojego SGS5 też tak chronię, ale kumpel ma G2 mini i ciągle narzeka że "samo sie klika i samo robi zdjęcia" Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Zawsze lepiej jak zbierze na tylną klapke jakiś cios którą można wymienić stosunkowo nie drogo niż ekran Tata nosi G2 w kieszeni na piersi w kurtce zazwyczaj i jeszcze mi nie gadał żeby sie same coś klikało Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 w kieszeni na piersi w kurtce zazwyczaj Tam działają inne siły na przycisk, że tak to ujmę.. Skończymy już OT, kwestia przycisku została wyjaśniona. Cytuj Link to post Share on other sites
cza12ster 104 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Wydajnościowo podobne, ale bierz LG G2 mini LTE. Po pierwsze lepsza jakość materiałów z których została wykonana obudowa. HTC po dwóch tygodniach używania bez pokrowca będzie wyglądało jak ........ Po drugie w tym przypadku LG jest bardziej funkcjonalne. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 11 Maja 2015 Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 LG Spirit, lub dołożyć do G3 s. Cytuj Link to post Share on other sites
Suseh 0 Napisano 11 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Byłem "nastawiony" by jednak skusić się na HTC ale widzę, że nawet nie bierzecie go pod uwagę. Więc skreślam ze swojej listy. G3s zabiją ceną, więc odpada. Zostaje G2 mini LTE ale ten cholerny przycisk. Mam rozkminkę jak baba, która nie wie co na siebie włożyć : ) Na rynku w tej cenie mam jeszcze tylko sony xperia e4g lte. Ktoś ma? Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 11 Maja 2015 Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 G2 Mini, to taki słabszy Spirit. Jest jeszcze ZenFone 5, oraz Huawei Ascend G620s, jednak nie ma on szkła hartowanego. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts