kamil8991 0 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Który sklep internetowy jest bardziej polecany, gdzie bardziej się opłaca kupować, gdzie ceny są niższe, i najważniejsze gdzie jest lepsza pewność zakupu Cytuj Link to post Share on other sites
bololabich 1559 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 (edytowane) Ja ostatnio kupuje w x-komie i to całkiem przypadkiem bo zawsze sprawdzam wszystkie sklepy gdzie taniej i tam zawsze wychodziło mi najtaniej, dodatkowo masz dostawę do sklepu za free, a nie tak jak w innych, że płacisz za dostawę do sklepu. NW jak w innych sklepach ale w byd. jest czynne aż do 21 więc nie ma problemu tego typu, ze się nie zdąży przed zamknięciem. Edytowane 10 Maja 2015 przez bololabich Cytuj Link to post Share on other sites
lazar47 16 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Ja polecam szukać na kilku stronach jednocześnie, czyli np. Agito, Morele, X-Kom, ESC albo czasami na ceneo zerknąć. Gdzie będzie taniej albo w którym będzie dany model/rewizja produktu będzie dostępny, tam kupić. Jeśli chodzi o sposób i koszt dostawy to też wybrać wygodniejszy. To tyle, a martwić się oszukaniem czy coś w tym stylu nie ma po co, w każdym z nich zamawiałem i nie miałem żadnego problemu. Nawet wymiana/zwrot towaru przebiega dosyć sprawnie. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
TheEquinoxe 114 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Morele są fajne dopóki nie musisz reklamować sprzętu. Jak oddałem im swojego HD7950 na gwarancję to gotówkę zwrócili mi chyba po 3 miesiącach. A przez ten czas nie byli mi w stanie odpowiedzieć co się z kartą działo, kiedy mogę spodziewać się przybliżonej daty zwrotu, nic, zero informacji. Za to same zamówienia realizowane są generalnie szybko (zawsze wybieram odbiór osobisty u ich partnera), a i ceny są w porządku. Ze swojej strony polecam też właśnie x-kom, ale tutaj nie wiem jak wygląda sprawa z realizowaniem gwarancji gdyż na szczęście jeszcze nie miałem okazji nic im oddawać. Cytuj Link to post Share on other sites
kamil8991 0 Napisano 10 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 A jeżeli chodzi o zamówienie części + złożenie tego, w jakim sklepie najbardziej by się to opłacało, które sklep oferuje Składanie + Dostawe tego . Cytuj Link to post Share on other sites
kerios83 16 Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 zgadzam się z @TheEquinoxe - http://forum.benchmark.pl/topic/163580-morelenet-niezgodnosc-towaru-z-umowa-nie-chca-oddac-pieniedzy/ to mój przypadek ale jest masa innych i są o wiele ciekawsze. Cytuj Link to post Share on other sites
sunrise 1 Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Kupowałem w "Moreli" 2 zestawy komputerowe i wszystko w porządku, nie wiem jak z reklamacją, bo nie miałem okazji reklamować, co do dostawy to działają stosunkowo szybko więc nie ma na co narzekać od strony realizacji zamówienia. Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Morele są dość tanie, ale kupując tam liczysz na to, że wszystko będzie działać do końca gwarancji Ogólnie wolę omijać ten sklep Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts