althais 25 Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Mam procka i5 4690K i go sobie ostatnio kręce. Jednak moja wiedza w temacie jest niezbyt wyczerpująca w związku z tym mam kilka pytań. Moja płyta to MSI Z97 G43 Z tego co czytałem w poradnikach to manipule Core Voltage i VCCIN. Dla pamięci zalecane jest ustawienie profilu XMP i tak też zrobiłem. Czy powinienem jeszcze jakieś opcje zmienić ? CPU Ratio Mode powinno być na dynamic czy fixed ? Legacy Tweaking - co to jest ? Mam na disabled. Ostatnie moje próby były dla Cpu Core Voltage ustawione na 1.20V i VCCIN na auto. Po 1,5h w OCCT z zaznaczonym linpack avx komp sypnął BSem. Co teraz powinien podbić ? VCCIN ustawić na sztywno na 1,95V, CPU Core Voltage zostawić jak było i jeszcze raz puścić test i dopiero poźniej jak nie przejdzie testu to podbić CPU Core Voltage? Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie OPA009 1 Napisano 8 Maja 2015 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Obejrzyj i wszystkiego się dowiesz https://www.youtube.com/watch?v=GYEmA-J2aB8 1 Cytuj Link to post Share on other sites
althais 25 Napisano 8 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 A czym testować proca ? OCCT z Linpack AVX? Czy bez ? Niektórzy twierdzą nie ma sensu testować z linpack avx. Cytuj Link to post Share on other sites
greghor 44 Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 A czym testować proca ? OCCT z Linpack AVX? Czy bez ? Niektórzy twierdzą nie ma sensu testować z linpack avx. jeżeli stabilność to wystarczy zwykły test occt, ten z linpack avx to bardziej nadaje się do sprawdzania jakie max temperatury mogą wystapić Cytuj Link to post Share on other sites
althais 25 Napisano 8 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Obejrzyj i wszystkiego się dowiesz Dzięki temu poradnikowi udało mi się osiągnąć stabilne 4500Mhz. Skorzystałem z poradnika offset. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts