RedVibes 0 Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Wita Was laik telefonowo smartfonowy http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/wink.gif Moim aktualnym telefonem jest nokia 2700 :v Zastanawiam się nad kupnem 3 telefonów. Bedzię to mój PIERWSZY dotykowy telefon. Info Dla Was - mam nie największe dłonie - piszę dużo SMS - budżet ? max 400 zł, najlepiej granice 300zł - telefon może być używany - potrzebuje dość wytrzymałego smartfona, wszystko mi leci z rąk http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/wink.gif W temacie trochę się rozeznałem ale potrzebuje opinii. Motorola moto G - nowa za 400-450 zł , używki nawet za 300zł na OLX. Zbiera świetne recenzje i ponoć to świetny produkt pod względem jakość/cena. HTC ONE X - nowa (wysyłka z zagranicy - allegro) około 500zł, używka - ostatnio widziałem za 320zł na OLX cała i zdrowa (odbiór osobisty, gwarancja) Samsung S III - ponoć klasa sama w sobie, ale jak widzę oferty na allegro z pękniętymi wyświetlaczami to myślę, że za jakiś czas sam wystawie go na allegro z pękniętym ekranem :v (a może coś innego? jeśli tak to jaki?) Szukam totalnej OKAZJI, najtaniej i najlepiej. Wiem, że ciężko coś takiego wyhaczyć ale wcale nie jest to niemożliwe http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/wink.gif Cytuj Link to post Share on other sites
adamekksi 28 Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Z tego co orientowałem się cały tydzień ( jako, że też poszukuję telefonu w tych granicach ) najlepszymi wyborami będą HTC One X | Lg L9 II | Moto G | G2 Mini, na allegro cięzko wyrwać jakąś okazję z racji tego, że zazwyczaj taka aukcja kończy się po 10 sekundach przez jakiegoś handlarza, ale na OLX jak trafisz w swojej okolicy to ~300 zł jest realne w bardzo dobrym stanie z wyłączeniem g2 mini na którego trzeba wydać trochę więcej Cytuj Link to post Share on other sites
degel123 0 Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Lg swift 4x hd również dobra jakość w stosunku do ceny. Cytuj Link to post Share on other sites
cza12ster 104 Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 HTC ONE X - nowa (wysyłka z zagranicy - allegro) tą opcje sobie daruj, chyba że znajdziesz używkę z Polski jeszcze na naszej gwarancji. Cytuj Link to post Share on other sites
RedVibes 0 Napisano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 HTC ONE X ? SAMSUNG S III ? LG Swift Optimus 4X HD ?Motorola moto G ? LG G2 mini ? Cytuj Link to post Share on other sites
adamekksi 28 Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 W zasadzie wszystkie są bardzo zbliżone i z każdego będziesz zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
RedVibes 0 Napisano 8 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Zdecydowałem się na Motke <3 , Teraz jeszcze opcja albo używana (około 300-350) zł albo nowa (450) hmm? Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 wszystkie są bardzo zbliżone Chyba nie powiesz, że SGS3 prędkością przebija Moto G czy HOXa? Niestety, SGS3 po jakimś czasie zaczyna użytkownikowi dość mocno doskwierać, potwierdzone na kilku egzemplarzach. Cytuj Link to post Share on other sites
adamekksi 28 Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Co z tego, że przebija prędkością skoro przy 4 rdzeniach i 1 gb ramu telefon musi być nie wiem w jakim stopniu obciążony żeby złapać "laga" w dodatku ma co najwyżej średni aparat w tym gronie i jest droższy o ~50 zł od pozostałych ( używane )... nie samymi cyferkami w Antutu człowiek żyje, proszę Cię... Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Chyba źle mnie zrozumiałeś kolego. SGS3 to muł którego dziś się już nie poleca. HOX i Moto G będą znacznie lepsze. + Antutu to dla mnie nigdy nie był wyznacznik, widziałbyś to gdybyś śledził forum dłuższy czas. Cytuj Link to post Share on other sites
adamekksi 28 Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Racja, zupełnie zmieniłem sens twojego zdania, mój błąd. Rzeczywiście SGS III z całej ekipy wypada najgorzej stosunkiem jakości do ceny, ale skłamałbym gdybym powiedział, że jest to telefon o klasę niższy niż Moto G, czy One X. Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Jasna sprawa, zdarza się. Klasę niżej nie, jest całkiem fajny muzycznie, aparat daje rade, podobnie ekran, ale miałem już bodajże 5 egzemplarzy u siebie, każdy podpisany karteczką "muli i się zawiesza" 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts