3urakko 1 Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Witam, Mam dylemat, ponieważ chciałbym kupić ASUS ROG SWIFT PG278Q, ale niestety on posiada tylko jedno wejście DisplayPort. Do pracy używam macbooka a do gier mam PCta i zastanawiam się czy jest jakaś możliwość podłączenia tego monitora do dwóch urządzeń jednocześnie i tylko przełączać pomiędzy źródłem które jest wyświetlane?Chciałbym w jakiś sposób ułatwić sobie życie, aby nie musieć za każdym razem wyciągać kabla z jednej maszyny i podpinać do drugiej... Jedyne co do teraz znalazłem to sposoby działające w "drugą stronę" rozdzielające sygnał z kompa na dwa monitory... A jeśli to jest nie możliwe, czy znacie jakiś konkurencyjny monitor najlepiej 27 cali 2560x1140 i z G-Sync'iem? Z góry dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 A może krótki kabel od monitora i 2x przedłużacz display port ? Cytuj Link to post Share on other sites
3urakko 1 Napisano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 hmm myślałem o tym, ale zastanawiałem się czy nie będzie jakiś strat na tym przedłużaczu czy coś? Czy będzie to nie zauważalne? Cytuj Link to post Share on other sites
JCown 40 Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Zerknij sobie na Acer predator XB270HU, 27 cali 2560x1440, G-Sync a w dodatku na panelu IPS. Jakieś tam testy już smigają po necie Cytuj Link to post Share on other sites
zakuman 2 Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 kazdy z G-sync podobno ma miec tylko displayport x1, jest benq niewiele gorszy od roga i ma dwa moduly jakos ok.2599 kosztuje i masz normalnie komplet portow, z tego co wiem ma system benq i wlasnie G-sync, jedyne wyjscie jak chcesz wiecej zrodel poki co Cytuj Link to post Share on other sites
3urakko 1 Napisano 8 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Zerknij sobie na Acer predator XB270HU, 27 cali 2560x1440, G-Sync a w dodatku na panelu IPS. Jakieś tam testy już smigają po necie Hmm... wygląda ciekawie, jedyny minus to 4ms respons time, ale to raczej bedzie dla mnie nie zauważalne, tylko nie mogę go nigdzie w Polskim sklepie znaleźć i też z tego co widzę ma tylko jeden display port więc mojego głównego problemu nie rozwiązuje Przy okazji spytam, Acer ma u mnie słabą opinię ponieważ kojarzy mi się z "awaryjnymi laptopami", jak to jest u nich z monitorami? kazdy z G-sync podobno ma miec tylko displayport x1, jest benq niewiele gorszy od roga i ma dwa moduly jakos ok.2599 kosztuje i masz normalnie komplet portow, z tego co wiem ma system benq i wlasnie G-sync, jedyne wyjscie jak chcesz wiecej zrodel poki co Nie mogę znaleźć benq z rozdzielczością: 2560x1440 i G-sync, z tego co widzę opisowi odpowiada ten model: XL2420G, ale jest trochę mniejszy i słabszą rozdzielczość ma... ale nad nim też się zastanawiałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts