Skocz do zawartości

ASUS ROG SWIFT PG278Q a dwa komputery

Recommended Posts

Witam,

Mam dylemat, ponieważ chciałbym kupić ASUS ROG SWIFT PG278Q, ale niestety on posiada tylko jedno wejście DisplayPort. Do pracy używam macbooka a do gier mam PCta i zastanawiam się czy jest jakaś możliwość podłączenia tego monitora do dwóch urządzeń jednocześnie i tylko przełączać pomiędzy źródłem które jest wyświetlane?
Chciałbym w jakiś sposób ułatwić sobie życie, aby nie musieć za każdym razem wyciągać kabla z jednej maszyny i podpinać do drugiej...

Jedyne co do teraz znalazłem to sposoby działające w "drugą stronę" rozdzielające sygnał z kompa na dwa monitory...

A jeśli to jest nie możliwe, czy znacie jakiś konkurencyjny monitor najlepiej 27 cali 2560x1140 i z G-Sync'iem?

Z góry dzięki

kazdy z G-sync podobno ma miec tylko displayport x1, jest benq niewiele gorszy od roga i ma dwa moduly jakos ok.2599 kosztuje i masz normalnie komplet portow, z tego co wiem ma system benq i wlasnie G-sync, jedyne wyjscie jak chcesz wiecej zrodel poki co

Zerknij sobie na Acer predator XB270HU, 27 cali 2560x1440, G-Sync a w dodatku na panelu IPS. Jakieś tam testy już smigają po necie :)

Hmm... wygląda ciekawie, jedyny minus to 4ms respons time, ale to raczej bedzie dla mnie nie zauważalne, tylko nie mogę go nigdzie w Polskim sklepie znaleźć i też z tego co widzę ma tylko jeden display port więc mojego głównego problemu nie rozwiązuje ;) 

Przy okazji spytam, Acer ma u mnie słabą opinię ponieważ kojarzy mi się z "awaryjnymi laptopami", jak to jest u nich z monitorami?

kazdy z G-sync podobno ma miec tylko displayport x1, jest benq niewiele gorszy od roga i ma dwa moduly jakos ok.2599 kosztuje i masz normalnie komplet portow, z tego co wiem ma system benq i wlasnie G-sync, jedyne wyjscie jak chcesz wiecej zrodel poki co

Nie mogę znaleźć benq z rozdzielczością: 2560x1440 i G-sync, z tego co widzę opisowi odpowiada ten model: XL2420G, ale jest trochę mniejszy i słabszą rozdzielczość ma... ale nad nim też się zastanawiałem.