Skocz do zawartości

Recommended Posts

W twoim przypadku E3-1231v3 będzie lepszym wyborem. W grach trochę straci wydajności względem i5 ale zyskasz w renderingu nieporównywalnie więcej mocy dzięki HT.

aha ok a wiesz moze jaka jest roznica chodzi mi tu glownie o ilosc klatek rozniaca te 2 procesory

i co twoim zdaniem mam wybrac 16 gb ramu czy lepszy procek czyli tego xeona ? 

Ilość klatek w dużej mierze będzie zależeć od tytułu. W jednej będzie to 1 klatka a w innej 5. Jeszcze w inne E3 może mieć przewage dzieki ilości watków.

Jeśli chodzi o rendering to watków CPU i ramu nigdy za wiele...

Do renderingu kup grafikę z CUDA. Będzie na pewno lepsza niż Xeon. Ram też się przyda, taki Sony Vegas zjadał mi ponad 8 GB ramu podczas renderowania 3-minutowego materiału i przestawał działać po kilkunastu procentach renderowania.

Napisano (edytowane)

Do renderingu kup grafikę z CUDA. Będzie na pewno lepsza niż Xeon. Ram też się przyda, taki Sony Vegas zjadał mi ponad 8 GB ramu podczas renderowania 3-minutowego materiału i przestawał działać po kilkunastu procentach renderowania.

.

Gtx 960/970 wystarczy ? ;p

Jakich programów używasz ? co tutaj jest priorytetem ?

Co z resztą podzespołów ?

Sony vegas pro,adobe after effects, cinema 4d,photoshop :) a co do podzespolow to narazie na telefonie jestem i za bardzo nie mam jak sprawdzic ale karta graficzna gtx 970 palit jet stream lub jezeli nie dam rady uzbierac gtx 960 asus strix . Obudowa zalman z3 plus, zasilacz antec vp 500. Jakby co gdy wejde na lapka to podam reszte ale socket w plycie 1150 Edytowane przez Kacpero999
  • 2 tygodnie później...