degel123 0 Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Witam. Planuję przenieść numer do plusa i skorzystać z oferty abonament za 30zł/miesiąc + telefon Microsoft Lumia 640 za dopłatą 300zł. I tu rodzi się kilka pytań odnośnie tej oferty. Najpierw link do oferty: http://www.plus.pl/telefon?deviceTypeCode=PHONE&deviceStockCode=microsoft-lumia-640-lte-white&processSegmentationCode=IND.NEW.POSTPAID.MNP&marketTypeCode=IND&offerNSICode=NWSHS24A&contractConditionCode=24A&tariffPlanCode=15F61&offerSegmentationCode=IND.NEW.POSTPAID.MNP.2&offerSegmentationCodes=&skipOfferSegmentationCodes=WYPRZ_MNP,WYPRZ,SAT_1,SAT_2#Pod ceną abonamentu są szczegóły oferty.Więc tak:1. Umowa przewiduje abonament 30zł/miesiąc, z czego 3 pierwsze miesiące mam darmowe. Zgadza się?2. W tych 30zł mam 100min/100sms do wszystkich sieci tak? Nie muszę nic dopłacać, o ile nie przekroczę tych 100 min? A jeśli przekroczę, to będzie naliczane dodatkowe 29gr za każdą przegadaną minutę? Dobrze rozumuję?3. Niżej pisze "bezpieczny internet". Mój tata (do dla niego jest ta oferta) nigdy nie korzysta z internetu. Więc mam się tym przejmować czy to mnie nie dotyczy?4. Później jest dział "na próbę". Chodzi o taryfę "bez limitu na stacjonarne" i "czasoumilacz". Oczywiście pisze że jest możliwość rezygnacji. Pytanie kiedy? Po tym miesiącu czy mogę od razu zrezygnować z tych dodatków?5. Ile właściwie trwa przenoszenie takiego numeru? I czy dostaje nową kartę sim czy zostaje mi ta stara z T-mobile? Dodam że moja obecna umowa z T-mobile jest automatycznie przedłużana o miesiąc bo poprzednia mi się skończyła.6. Czy ten telefon który dostane za dopłatą 300zł mogę od razu sprzedać np. na Allegro?Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
pietrrokov 122 Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Nową Lumie 640 kupisz za 500zł a w Virgin Mobile masz za 29zł wszystko nielimitowane z 2gb internetu więc ta oferta co przedstawiłeś jest nieopłacalna. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts