vallentine 36 Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 (edytowane) Witam. budżet jakim dysponujesz: 1500zł gdzie i jak zamierzasz dokonać zakupu x-kom, komputronik etc wolisz nówkę czy może być używany nowy preferowany rozmiar wyświetlacza: 8" preferowany system mobilny Windows do czego będziesz używać urządzenia Nawigacja (MapPoint 2013-14, Map&Guide) najważniejsze wymagania Mocny, bez przegrzewania, działanie 12h non stop rodzaj połączenia z internetem brak Moje pytanie jest następujące:Czy takie urządzenie jest w stanie obsłużyć bezproblemowo mapy typu Microsoft Mappoint lub Map&Guide ? Czy jest w ogólę taka możliwość by to tam zainstalować i żeby to działało płynnie tak jak np.na laptopie ?? Czy te Atomy dają rade i czy pamięci ram nie będzie za mało ?Nie bardzo orientuję się w tym sprzęcie dlatego proszę o pomoc Edytowane 4 Maja 2015 przez vallentine Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Musi mieć 2 GB z 1 GB to lipa, co do atoma ten ma pełne 4 rdzenie i naprawdę chodzi to świetnie. Co do nawigacji to jeżeli chcesz to mieć na szybie to można mieć max 7 cali takie prawo. Co do reszty to już inne osoby muszą się wypowiedzieć. Cytuj Link to post Share on other sites
Raffii 18 Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Mappoint będzie działał chociażby na Lenovo Yoga 8 cali gdzie rónież masz długi czas pracy na baterii (bardzo długi). Tablet ma 8 cali więc to też rozmiar, którego potrzebujesz. Lepszej 8 z Windowsem biorąc pod uwagę parametry, które podałeś nie znajdziesz. Chyba, że możesz kupić 10 cali wtedy masz do wyboru procesory z serii i5 lub i3, ale skraca się czas pracy na baterii coś za coś. Pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Lenovo Yoga Tablet 2 8 cali - 2 GB RAM - w sklepie 1299 zł, ALE nie jestem pewien czy ma wbudowany GPS. Cytuj Link to post Share on other sites
vallentine 36 Napisano 5 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Tylko ten Tablet Lenovo posiada dysk twardy o pojemności 32 GB, więc z systemem Windows 8.1 który jest już zainstalowany, ile zostanie wolnego miejsca?? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Zostanie Ci jakieś 12 GB - resztę zajmuje Windows oraz 4 - 5 GB zajmuje Partycja Odzyskiwania Systemu. Mam też inna propozycję : http://allegro.pl/tablet-dell-venue-8-pro-64gb-win8-1-modem-4g-36mc-i5307778477.html Ma 64 GB Pamięci, wbudowany Modem 3G - NIE - LTE tylko HSPA+ - sprzedający się pomylił - na 100% posiada GPS. Wiem bo w moim 10 calowym Venue 11 Pro jest identyczny modem, i to własnie w Modemie jest wbudowany GPS. Bardzo dokładny zresztą, bo ten modem to brandowana, świetna Sierra Wireless. Ten sprzęt pochodzi z Dell Outlet - stąd tak niska cena - ALE - Masz oficjalną 36 Miesięczną gwarancję Dell. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts