nowal19 0 Napisano 3 Maja 2015 Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Za tydzień planuje zakupić jeden z powyżej wymienionych telefonów powód jest prosty stary już niedomaga, głownie potrzebuje telefon do przeglądania internetu i gier stąd wybrałem te 2 są po rozsądnej cenie jak na swoje gabaryty i mają w większości pozytywne opinie chciałbym was zapytać co wy o nich myślicie jaki byście wybrali (niekoniecznie tylko z tych 2(do 1500zł)) i dlaczego, Dziękówa mam nadzieje że wypowiecie się treściwie Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 3 Maja 2015 Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 (edytowane) Powiem tak. Używany G2 w idealnym stanie do kupienia z gwarancją za 800 zł. Z budżetem 1500 zł szukałbym G3 3GB ram nawet. Ale jeżeli miałbym wybierać między tymi dwoma to chyba bym się pokusił na 1+1 64 GB. Oficjalny CM to marzenie (osobiście posiadam G2, bo trafiła mi się super okazja). Edytowane 3 Maja 2015 przez Rica1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Znajomy ma 1+1 - powiedział NIGDY więcej - przez ponad 3 miesiące się "bujał" z Gwarancją, żółta plama na ekranie i problemy z częstym przegrzewaniem. Odsyłał, oni twierdzili, że jest OK, i tak w kółko. W końcu mu łaskawie naprawili. Sam powiedział, że jak by go "olali" to gów... mógł by im zrobić. Obecnie kupuje tylko z Polskiej dystrybucji i tylko w pewnych sklepach, drożej - ALE - mamy duza ochronę prawną i jest kogo ścigać. Ja bym wolał kupić pewnego LG G2 lub G3 a nie 1+1 - za duże ryzyko. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 IMO lepszy będzie g2. G3 po kilku minutach grania się nagrzewa a w połączeniu z wyższą rozdzielczością sprawia że jest wolniejszy od poprzednika. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Mój G2 też się nagrzewa podczas grania z włączonym LTE, a dokładniej to przyciski z tyłu są widocznie gorące. Znajomy ma 1+1 - powiedział NIGDY więcej - przez ponad 3 miesiące się "bujał" z Gwarancją, żółta plama na ekranie i problemy z częstym przegrzewaniem. Odsyłał, oni twierdzili, że jest OK, i tak w kółko. W końcu mu łaskawie naprawili. Sam powiedział, że jak by go "olali" to gów... mógł by im zrobić. Obecnie kupuje tylko z Polskiej dystrybucji i tylko w pewnych sklepach, drożej - ALE - mamy duza ochronę prawną i jest kogo ścigać. Chciałbym Cię poinformować, że 1+1 jest już oficjalnie w Polsce, a tą historię słyszałem już ponad pół roku temu, gdy sytuacja była inna. I jak dobrze pamiętam, to telefon był ściągany z Niemiec. Sprawa z dotykiem była podobna, co w Lumii 535, a tą jakoś strasznie ludziom lubiłeś wciskać i jakoś problemu nie widziałeś 2 Cytuj Link to post Share on other sites
nowal19 0 Napisano 4 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 (edytowane) Powiem tak. Używany G2 w idealnym stanie do kupienia z gwarancją za 800 zł. Z budżetem 1500 zł szukałbym G3 3GB ram nawet. Ale jeżeli miałbym wybierać między tymi dwoma to chyba bym się pokusił na 1+1 64 GB. Oficjalny CM to marzenie (osobiście posiadam G2, bo trafiła mi się super okazja). Gdybym Pokusił się o g3 to czym różni się model F400 od D855 i który byś wybrał? Edytowane 4 Maja 2015 przez nowal19 Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Model F400 jest to wersja na rynek koreański, czyli brak serwisu gwarancyjnego w Polsce. Szukaj zatem tylko D855 Cytuj Link to post Share on other sites
nowal19 0 Napisano 4 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 (edytowane) G2 i G3 mają między sobą 600 zł różnicy uważasz że warto jednak zainwestować w nowszy model? Edytowane 4 Maja 2015 przez nowal19 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Na to musisz sobie odpowiedzieć sam. Lepszy aparat , większy i zdecydowanie lepszy ekran, lepszej jakości wykonanie. Cytuj Link to post Share on other sites
pietrrokov 122 Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Nie wiem czy warto dopłacać 600zł do G3, ponieważ LG G2 to wciąż dobry i dopracowany model, ale mnie osobiście 16GB pamięcie powstrzymało przed zakupem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
nowal19 0 Napisano 4 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Nie wiem czy warto dopłacać 600zł do G3, ponieważ LG G2 to wciąż dobry i dopracowany model, ale mnie osobiście 16GB pamięcie powstrzymało przed zakupem. http://allegro.pl/oryginalny-lg-g2-d802-32gb-pl-menu-bez-sim-i5286865917.html << ten posiada 32 gb Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Wersja 32 nie ma oficjalnie gwarancji w Polsce i serwis tylko MOŻE ci grzecznosciowo naprawić jakaś pierdołę niezwiązaną z płytą główną. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Igoruss 5141 Napisano 4 Maja 2015 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 większy i zdecydowanie lepszy ekran Mam bezpośrednie porównanie i jestem innego zdania. G3 ma słabszy kontrast i trochę gorsze kąty widzenia, różnica w rozdzielczości jest zauważalna tylko przy bardzo małych czcionkach z odległości 10 cm a programowe wyostrzanie obrazu daje słaby efekt. Na plus dla G3 zaliczyłbym jedynie cieplejszą biel (w g2 podchodzi trochę nienaturalnie pod niebieski odcień) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Dziwne. Może coś było poprzestawiane w tym G3. Lub inny poziom jasności. Porównywałem te ekrany jakiś tydzień temu i jestem zdania takiego jak wszyscy. Cytuj Link to post Share on other sites
nowal19 0 Napisano 4 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Dziękuje wszystkim za wypowiedzenie się przekonałem się do LG G2 wypowiedzi "Igoruss" najbardziej mnie przekonały jeszcze raz dziękuje za poświęcony czas temu tematowi. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Odnośnie ekranu mogę potwierdzić słowa Igoruss-a. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts