Devih 0 Napisano 3 Maja 2015 Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Od kilku dni planuje wymienić telefon. Powodem jest pęknięcie szkła w moim Nexusie. Naprawa wyjdzie mnie sporo, więc postanowiłem przesiąść się na coś innego. Wymagam napewno tego, aby nowy telefon sumarycznie był lepszy od LG Nexusa 5 - chociaż na niego nie narzekałem. Może jakoś po roku używania dopiero zaczął ścinać. Podstawa to Android. Do WM się nie przekonam, a iOS przekracza mój budżet. Wolałbym nie kupować chińczyków - 1+1, Meizu - bo w Polsce chyba nie ma oficjalnego serwisu, a na gwarancji mi zależy. Telefon powinien posiadać dobry aparat i jakość dźwięku oraz wyświetlacza. Zastanawiam się nad Samungiem Galaxy S5, Sony Xperia Z3, ewentualnie coś jeszcze? LG G3 też ciekawy, ale czy 2GB ramu i QHD nie będzie ścinać? Oglądałem w sklepie SGS5 i Xperie Z2, no i z pojedynku tych dwóch bardziej przemówił do mnie SGS - lepszy wyświetlacz i jakość zdjęć. Z2 się strasznie grzał. Fajnie byłoby dorwać Z3, ale na allegro same nieszczęsne fvat marża, brandowane, cudowane - wolę się nie pchać. A na wersję Dual Sim będzie ciężko zebrać kasę. Co mi polecicie? Jestem otwarty na propozycje. Ważne, żeby telefon nie był mułem. No i tego trochę się obawiam czy w SGS5 2GB ramu podoła. Bo gdyby telefon posiadał 3GB, to bym go brał raczej bez zastanowienia. Aha telefon zapewne kupię jakoś w czerwcu / lipcu. Cytuj Link to post Share on other sites
pietrrokov 122 Napisano 3 Maja 2015 Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Przede wszystkim to Z2 się nie grzeje, ale za to Z3 już tak. Miałem oba telefony, wróciłem tydzień temu do Z2 właśnie vo jest lepszym telefonem. Proponuje Samsunga Galaxy Note 3 skoro telefony koreańskiego producenta ci się podobają. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 3 Maja 2015 Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Jeżeli masz zamiar poświęcić dwie godziny na zabawę, to warto wziąć G3 3GB ram, wgrać inny soft na bazie stocka, zrobić roota, zbić rozdziałkę i będziesz miał przyszłościową petardę. Cytuj Link to post Share on other sites
Devih 0 Napisano 4 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Galaxy Note 3 - za duży ekran stanowczo. Co do LG G3 3GB ciekawa propozycja, ale nie chcę w okresie gwaranacji napewno z nim nic robić. Jak sprawa się ma na sofcie producenta. Słyszałem, że wersja 2GB za ciekawa nie jest, bo tnie. Ale 3GB? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Ogólnie żaden nie tnie, najwyżej od czasu do czasu będzie spadek fpsów przy animacjach, czy pół sekundy dłużej pomyśli. A co do gwarancji to zawsze można prosto przywrócić go do stanu jak z pudełka Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Żaden z tych wersji g3 nie tnie i jest to ciekawy model do kupna, ale tylko wersja 2 gb. 3gb nie jest już tak opłacalna. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Jak najbardziej podoła. Piszę właśnie z S5, którego mam już sporo ponad pół roku. Działa lepiej, niż jak był nowy, a już wtedy był naprawdę szybki. Jest to oczywiście zasługa aktualizacji. Jeżeli masz jakieś pytania nie wahaj się. Cytuj Link to post Share on other sites
Devih 0 Napisano 5 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Mógłbyś mi powiedzieć jak jest z ilością ramu? Dużo zostaje wolnego podczas takiego normalnego użytkowania? Jak to jest u ciebie? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Im mniej wolnego ramu,tym lepiej, oczywiście jeżeli ma się dużo apek już uruchomionych. Pamięć ram jest po to, żeby była używana. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Powiem tak, po wyłączeniu wszystkiego, odjęciu pamięci na system, oraz pamięci dla sprzętu, zostaje "oficjalnie" ponad 600MB wolnego. Czemu "oficjalnie", otóż, jak zauważył Rica, ten RAM jest zajęty po to, by urządzenie działało sprawnie. System pilnuje, by zawsze był jakiś zapas, ale póki go nie przekroczy, to stara się zająć jak najwięcej pamięci. Gdybym uruchomił np. grę, która potrzebuje więcej niż 600MB RAM-u, to okazałoby się, że system nie zajmuje 1GB, a (powiedzmy) 800MB. Mówiąc inaczej, wyłączyłby usługi, których nie używa, a które trzyma w pamięci, by je szybciej uruchomić (w myśl zasady "pamięć nie używana, to pamięć zmarnowana"). Od kiedy mam S5 nie używam app killer-ów, nie zamykam aplikacji (przynajmniej nie z powodu RAM-u), a telefon działa sprawnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Devih 0 Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Wcześniej nie brałem pod uwagę chińskich modeli, ale teraz myślę, że warto spróbować. Celuję w takie, które są dostępne normalnie w Polsce w sieciach sprzedaży:* Oneplus One - z tego co czytałem cud maszyna, jednak ten ekran 5,5 cala, chyba mnie odrzuca trochę* Huawei Honor 6 - teraz na to się natknąłem i po pierwszych opiniach chyba na plus?Co myślicie? Cytuj Link to post Share on other sites
nimfek121 194 Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 1+1 jest genialny. Pracuję na Cyanogenmodzie, czyli jedna z najlepszych możliwych opcji,ma dobry aparat,ekran oraz jest dobrze wykonany, do tego według mnie wygląda świetnie. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Dobry telefon, ale w jego cenie można dostać m.in. Galaxy S5, LG G3, Galaxy Note 3, Xperia Z3/Z3 compact. Są to telefony, z którymi nie bardzo może konkurować. Jego bronią była niska cena, która na naszym rynku... wygląda, jak wygląda. Cytuj Link to post Share on other sites
nimfek121 194 Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 z którymi nie bardzo może konkurować. 3gb ram Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 3gb ram gwarancja aparat tylni i inne rzeczy także nie gadaj, że tylko to że ma jeden 3 gb ram a drugi 2. Cytuj Link to post Share on other sites
ViresPL 0 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Ja własnie kupiłem jakis miesiąc temu pewnie LG G3 z 2 gb ramu i na początku był fajny i nadal jest tylko czasami są sciecia nawet na ekranie głównym i nie raz jak wychodze z aplikacji clean master na ekran głowny to mam tapete ale bez apek które dopiero po chwili sie doładowywuja lub na odwrót wychodze z jakiejs gry na ekran głowny i sie dzieje na odwrót apki są a tapeta sie po chwili doładowywuje i jeszcze sie czasami jakas pierdólka zdazy ze np odblokuje ekran a on mi sie odblokuje i zablokuje cos takiego ale to mozna pewnie zlikwidowac robiąc tak jak pisał wyżej "Jeżeli masz zamiar poświęcić dwie godziny na zabawę, to warto wziąć G3 3GB ram, wgrać inny soft na bazie stocka, zrobić roota, zbić rozdziałkę i będziesz miał przyszłościową petardę." to by pewnie znikło. Ale ja na razie z nim nic nie bede robił w okresie gwarancji. A i było cos jeszcze że przed resetem tel mogłem dac apke na karte sd a po resecie nie mogłem ale to pewnie wina androida. Ale po mimo tych rzeczy co wymieniłem to i tak ogólnie polecam telefon ale jaką juz decyzje podejmiesz to Twoja sprawa. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Jak używasz clean mastera czyszcząc cały ram, to nie dziw się nagle, że takie podstawowe elementy muszą się znowu wczytać zanim będą mogły zostać wyświetlone... Cytuj Link to post Share on other sites
ViresPL 0 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Ale na innym telefonie mi sie tak nie działo a moze działo tylko tego nie zauwazałem nie wiem ale to rozmowa nie w tym temacie. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Mam G3 i nie robi mi się tak jak Tobie. Wszystko działa bardzo dobrze Cytuj Link to post Share on other sites
Desperrado 1 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Kurde czytam też o tym LG g3 również poszukuje jakiegoś smartphone i wydaje się być spoko, super aparat ale te zciecia mnie odrzucają bo sporo osób o tym piszę. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 http://www.benchmark.pl/aktualnosci/motorola-moto-x-2014-ponownie-w-promocji.html Może warto się zainteresować? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Nie rozumiem po co się pchać w model który już zaraz będzie przestarzały. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Moto X = brak slotu SD. Osobiście wybierając flagowca wybrałem S5, jednak i z innych autor nie powinien być zawiedziony. Cytuj Link to post Share on other sites
zymer 0 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Tylko i wyłącznie Asus Zenfone 2 tutaj cię najbardziej zainteresuje W komputroniku można kupić go za 1499 zł tylko kup sobie wersję 64gb Edytowane 8 Czerwca 2015 przez zymer Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Chętnie dowiem się dlaczego. Mógłbyś rozwinąć? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts